Trek Mountainbikes

Bekijk:
 

Geen grenzen voor Trek mountainbikes

Trek doet geen dingen door de helft. Voor het cultmerk uit Wisconsin telt maar één ding: het ontwikkelen van de beste fietsen in hun respectieve categorieën. Dit geldt ook voor mountainbikes. Als een van de internationale technologieleiders bouwt Trek geavanceerde MTB's voor beginners, hobbyracers en professionals. Elk van de talrijke modellen heeft ingenieuze kenmerken en details waarmee je elke trail de baas kan. Maar wat mag niet verwaarloosd worden? Leuk. Want een Trek mountainbike is niet alleen adembenemend snel, maar biedt ook adembenemende actie voor al je off-road verlangens.

Het Amerikaanse aanbod is navenant groot. Naast de twee gevestigde types Hardtail en Fully, biedt Trek ook Fatbikes en E-Mountainbikes. Deze laatste, met de Powerfly modellen, zijn min of meer het vlaggenschip van de Trek e-bikes en bieden niet alleen de gebruikelijke downhill-georiënteerde geometrie, maar ook een behoorlijke motorstuwkracht waarmee je gemakkelijk de bergen kan beklimmen. Dus een Powerfly is een Trek mountainbike met elektrische afstelling. Fatbikes nemen ook een hoge plaats in bij Trek. Met de Stache en de Farley biedt het merk twee modellen om zich uit te leven op het moeilijkste terrein. Of het nu sneeuw, zand of modder is - je zal je nooit vervelen met deze Trek MTB's.

Trek mountainbikes van crosscountry tot downhill

Door de jaren heen zijn er steeds meer disciplines gekomen binnen het mountainbiken, waardoor de behoefte aan verschillende soorten modellen ontstond. Het Amerikaanse aanbod is navenant groot. Naast de twee gevestigde types Hardtail en Fully, biedt Trek ook Fatbikes en E-Mountainbikes. Deze laatste, met de Powerfly modellen, zijn min of meer het vlaggenschip van de Trek e-bikes en bieden niet alleen de gebruikelijke downhill-georiënteerde geometrie, maar ook een behoorlijke motorstuwkracht waarmee je gemakkelijk de bergen kan beklimmen. Dus een Powerfly is een Trek mountainbike met elektrische afstelling. Fatbikes nemen ook een hoge plaats in bij Trek. Met de Stache en de Farley biedt het merk twee modellen om zich uit te leven op het moeilijkste terrein. Of het nu sneeuw, zand of modder is - je zal je nooit vervelen met deze Trek MTB's.

Trek Hardtails en Fullys voor elk terrein

De grootste verscheidenheid wordt echter geboden door de hardtails en full-suspension fullys onder de Trek mountainbikes. Door de grote verscheidenheid aan fietstypen is er een ware vloed van verschillende modellen en varianten. Beginnend met de beginnersvriendelijke sport mountainbikes met lichte en robuuste aluminium frames, die fatsoenlijk MTB plezier bieden voor weinig geld, zijn de Trek mountainbikes vervolgens onderverdeeld in toepassingsspecifieke categorieën. Hier zijn er cross-country mountainbikes zoals de Top Fuel en de Procaliber, die overtuigen met een extreem licht frame, voldoende veerweg en een pijlsnelle, agressieve racegeometrie. De Top Fuel is een volledig geveerde fiets die ook op zwaarder terrein vol vertrouwen kan worden gebruikt, waar anders alleen trailfietsen rondcrossen. De Remedy, Fuel EX en de Lush, die speciaal voor vrouwen werd ontwikkeld, spelen hierin de hoofdrol en zijn verkrijgbaar in de trendy wielmaten 29 inch en 27,5 inch.

The Trek mountain bikes for rough terrain

Trek's Enduro fietsen en downhill rockets nemen je mee naar de top van de wereld, want deze MTB's gaan echt bergafwaarts. Hier gaan maximale veerwegen samen met robuuste frames en maximale rijcontrole. De Session is het paradepaardje van de downhill-sector en heeft talrijke wereldbekersuccessen op zijn naam staan. Bijna alle Trek mountainbikes zijn succesvol in de professionele arena en zijn dienovereenkomstig ontwikkeld door de atleten. Met de verzamelde feedback creëren de ontwikkelaars elk jaar innovatieve technologieën die de richting in de MTB-sport bepalen. Een baanbrekende innovatie is het RE:aktiv dempingssysteem, een nieuw type compressieklep gebaseerd op de "regressieve demping" die zich reeds bewezen heeft in de autosport. De demping blijft zeer strak tijdens het trappen, maar laat de achterdriehoek gevoelig en delicaat werken als je snel trapt. Hierdoor is de trail-modus de optimale combinatie van efficiënte aandrijving en veerprestaties in het terrein. Het spreekt voor zich dat de motoren ook veel plezier bieden en naar wens soepel of agressief over de trails kunnen worden geslingerd.

Techniek aan de basis bij Trek mountainbikes

Trails zijn zeer divers, door het bos of veld en over rotsachtig terrein. Dat stelt veel eisen aan een MTB, met name de wendbaarheid van een lichtgewicht frame met een stabiel rijgevoel. Om ook hier weer keuzemogelijkheden te kunnen aanbieden voor dames en heren, zijn maar liefst 42 verschillende modellen beschikbaar. Voor het meest ontoegankelijke terrein zijn er de Farley fatbikes, met frames en wielen wel tot 5 inch dikke banden! In deze serie zijn ook een aantal E-mbt´s opgenomen. Een Bosch motor vormt de betrouwbaren basis voor de trapondersteuning. Door de motor op de onderbuis te plaatsen, is het zwaartepunt van de fiets zo laag mogelijk gehouden. Zo is de wenbaarheid en stabileit tijdens het rijden met de E-MTB het meest optimaal.

De meeste modellen Trek Mountainbikes 2022 online

De tijd is voorbij om urenlang te moeten zoeken op internet naar iets wat lijkt op jouw toekomstige Trek MTB. Via de handige filterfuncties in onze online shop vind je in een handomdraai jouw droomfiets. Een Trek mountainbike kopen was nog nooit zo gemakkelijk en snel. Bij BikeExchange vind je de meeste modellen en alle aanbiedingen van fietsenwinkels in jouw regio, hoe cool is dát?

Vind jouw nieuwe Trek MTB in onze winkel

Zoals reeds gezegd, is het grote assortiment Trek mountainbikes nogal verwarrend. Moet het een trailfiets of een enduro zijn, een crosscountry MTB als hardtail of als fully, of welke fiets past bijzonder goed bij een vrouw? Geen paniek, in onze grote Trek mountainbike shop krijg je alle benodigde informatie over de aangeboden producten en de unieke mogelijkheid om te kiezen uit het aanbod van honderden Duitse vakhandelaren. Op die manier kan je niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de uitrusting van de fietsen, ongeacht of het om het huidige model gaat of om de mountainbike van vorig jaar. Gebruik onze zoek en filter opties, neem contact op met de dealer voor nog meer informatie of koop direct hier op BikeExchange - uw nieuwe droomfiets is heel dichtbij. We hebben de gloednieuwe 2022 MTB's, maar ook een hele reeks vorige jaarmodellen tegen speciale prijzen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief