Trek Mountainbikes | MTB

Bekijk:

Trek mountainbikes van crosscountry tot downhill

Door de jaren heen zijn er steeds meer disciplines gekomen binnen het mountainbiken, waardoor de behoefte aan verschillende soorten modellen ontstond. Trek is daarin mee gegroeid en biedt een zeer ruim assortiment aan met hardtails, fullsuspensions en fatbikes. Ingedeeld naar gebruik kun je de volgende soorten Trek mountainbikes kopen:

  • Crosscountry
  • Sport
  • Trail
  • Enduro
  • Downhill

De crosscountry modellen zijn gemaakt voor zoveel mogelijk snelheid offroad en zijn daarom de lichtste Trek mountainbikes. In elke prijscategorie zijn damesmodellen en meerdere bikes beschikbaar met de wielmaten 29 inch en 27.5 inch. De meest geavanceerde bikes uit de series Top Fuel en Procaliber zijn uitgerust met een Isospeed decoupler. Hiermee kan de zitbuis onafhankelijk scharnieren ten opzichte van het frame. Schokken worden zo geabsorbeerd zonder verlies aan stijfheid en snelheid. De serie Sport herbergt mtb´s voor kinderen en andere beginnende mountainbikers. Prima om nieuwe avonturen mee te beleven in het bos, maar ook cool voor op straat of in het park. Er zijn jongens- en meisjesfietsen beschikbaar van 16 inch t/m 24 inch en de mtb´s voor volwassenen zijn er in dames- en herenuitvoeringen. Een Trek mtb kopen is in deze serie voor iedereen mogelijk en je vind ze allemaal via BikeExchange bij een rijwielhandelaar in de regio.

Techniek aan de basis bij Trek mountainbikes

Trails zijn zeer divers, door het bos of veld en over rotsachtig terrein. Dat stelt veel eisen aan een mtb, met name de wendbaarheid van een lichtgewicht frame met een stabiel rijgevoel. Om ook hier weer keuzemogelijkheden te kunnen aanbieden voor dames en heren, zijn maar liefst 42 verschillende modellen beschikbaar. Voor het meest ontoegankelijke terrein zijn er de Farley fatbikes, met frames en wielen wel tot 5 inch dikke banden! In deze serie zijn ook een aantal e-mbt´s opgenomen. Een Bosch motor vormt de betrouwbaren basis voor de trapondersteuning. Door de motor op de onderbuis te plaatsen, is het zwaartepunt van de fiets zo laag mogelijk gehouden. Zo is de wenbaarheid en stabileit tijdens het rijden met de e-mbt het meest optimaal.

Enduro mtb is immens populair aan het worden en het combineert coole trails met avontuurlijke afdalingen. Dit stelt weer andere eisen aan het materiaal. Ten eerste zijn dit louter fullsuspension frames om ook alle downhills aan te kunnen. Trek heeft hiervoor een eigen zogeheten Full floater achterdemper ontworpen. Hierbij is de onderkant van de demper bevestigd aan twee bewegende verbindingspunten, in plaats van direct aan het frame. Dat geeft het gevoel van extra veerweg. Wil je een Trek mountainbike kopen voor de meest uitdagende downhills of bikeparks, dan kun je beter kiezen voor een Session. Professionele Trek-rijders hebben met hun Session al meerdere wereldbekers downhillen op hun naam kunnen schrijven. Het frame, inclusief de achtervorken, zijn gemaakt van extra stijf en lichtgewicht OCLV-carbon voor optimaal springvermogen. Zo´n Trek mtb kopen, voorzien van meerdere technische snufjes zoals de Mino link, betekent ongekende mogelijkheden voor adrenaline junkies.

De meeste modellen Trek mountainbikes online

De tijd is voorbij om urenlang te moeten zoeken op internet naar iets wat lijkt op jouw toekomstige Trek mtb. Via de handige filterfuncties in onze online shop vind je in een handomdraai jouw droomfiets. Een Trek mountainbike kopen was nog nooit zo gemakkelijk en snel. Bij BikeExchange vind je de meeste modellen en alle aanbiedingen van fietsenwinkels in jouw regio, hoe cool is dát?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief