Trek Hardtails

Bekijk:
 

Geniet van je voorsprong op een Trek hardtail

Begonnen in 1976 met vijf werknemers in een schuur in Waterloo (Wisconsin,VS), is Trek uitgegroeid tot een van 's werelds grootste fietsfabrikanten. De oprichters hechten veel waarde aan de hoogste kwaliteit en een hoog niveau van vakmanschap. Deze houding zie je vandaag de dag nog steeds bij de motoren. Als je op een Trek hardtail MTB stapt, rijd je op 's werelds meest geavanceerde technologie op de trails. Alle modellen zitten vol details die de motorrijder op elke kilometer naar voren stuwen. Het is niet voor niets dat de fabrikant zijn fietsen zelfverzekerd omschrijft als de beste ter wereld.

Waarom een Trek Hardtail?

Je kunt Mountainbike nauwelijks lichter, sneller, agressiever rijden dan op een hardtail. Vooral in wedstrijden gaat er niets boven de stijfheid en efficiëntie van een mountainbike met alleen voorvering. Je hebt het goede gevoel dat je geen vermogen verspilt en zelfs de krapste bochten op volle snelheid kunt nemen. Op het gebied van veelzijdigheid en rijcomfort is er in de huidige generatie hardtails zoveel bereikt dat niet alleen topsporters, maar ook niet-racers niet meer van dit type mountainbike willen afstappen. De laatste jaren hebben zich verschillende technische revoluties voorgedaan op het gebied van off-road lichtgewichten, die hebben geleid tot een echte kwantumsprong in tractie en rijveiligheid. Laten we eens een kijkje nemen bij de populairste modellen en de innovatieve technologie en jarenlange ervaring die in elke Trek hardtail zit.

Procaliber

De Procaliber is de snelste, meest comfortabele en meest intelligente hardtail op het parcours. Het is een echte racemachine die ook nog eens uiterst comfortabel is om te rijden. Deze mountainbike combineert de snelheid en efficiëntie van de snelste hardtails met optimale compliance voor maximaal trailcomfort. Een combinatie van snelheid en comfort die lange tijd onmogelijk leek. Trek heeft een ingenieuze oplossing ontwikkeld met de IsoSpeed verbinding. Het zorgt voor een lichte buiging van het full carbon frame zonder de stijfheid op de cruciale punten te beperken. Bij de Trek Hardtail zorgt de IsoSpeed verbinding ervoor dat de zitbuis onafhankelijk van de rest van het frame kan buigen. Hoewel de conformiteit toeneemt, lijden de rijeigenschappen en het gewicht van het frame er niet onder, wat de cross-country machine compleet maakt.

De Procaliber is gemaakt van OCLV Mountain Carbon. De 29er wielen zijn over het algemeen sneller, maar niet iedereen vindt er de optimale pasvorm mee. Voor deze fietsers is er ook een versie met 27,5 inch wielen, die ook wat wendbaarder en manoeuvreerbaarder is. Een ander hoogtepunt is de Boost-technologie. Hij maakt kortere liggende achtervorken, grotere banden en grotere kettingbladen mogelijk. Het voordeel is stijvere wielen en meer bandenspeling zonder verlies van aandrijfenergie en een aanzienlijk beter rijgedrag.

Superfly

Voor wie van snelheid houdt en graag vol gas geeft met een kleiner budget, is deze Trek hardtail iets voor jou. Laten we het gewoon een prestatiegerichte snelheidsmachine noemen. De Superfly biedt een enorme honger naar snelheid met maximale efficiëntie. Hij heeft een superieure wegligging, is licht en verrassend comfortabel. De racegeometrie van de fiets verlaagt het zwaartepunt voor meer stabiliteit en een wendbaar stuurgedrag bij alle snelheden. De mountainbike is gemaakt van Alpha Platinum aluminium. Dit materiaal maakt complexe vormen en dunne buizen mogelijk. Speciaal gevormde en taps toelopende buisprofielen zorgen voor een superieure rijervaring. Stijfheid, nauwkeurig bochtenwerk en optimale rijeigenschappen onderscheiden deze Trek hardtail duidelijk van de massa. Op ruige trails absorbeert het frame de trillingen door zijn ideaal ontworpen meegaandheid. Even terzijde: als je "Super" vervangt door "Power", kom je uit bij Trek's Powerfly e-bike mountainbike. Het maakt dat bergopwaarts gaan aanvoelt als bergafwaarts gaan.

Marlijn

Een allrounder en ongecompliceerde metgezel voor paden en fietspaden, voor in de stad of voor een snelle rit in de natuur. Het lichte en robuuste frame is gemaakt van stevig Trek Alpha Silver aluminium. Hij combineert een laag gewicht met een hoge mountainbike robuustheid. De technologie is geïnspireerd op de lichtere en snellere crosscountryfietsen uit de grote Trek-productfamilie, zoals de Procaliber en de SuperflyDus als je op zoek bent naar degelijke prestaties met een geweldige rit voor een onverslaanbare prijs, dan is de Marlin de juiste keuze.

X-Caliber

Een lichte en snelle crosscountryfiets op instapniveau die put uit alle MTB-ervaring van Trek. Racen is met deze hardtail net zo goed mogelijk als een ontspannen trailritje na het werk. Het frame is gemaakt van hoogwaardig Alpha Goud aluminium, waarbij de vorm en het profiel van de buizen optimaal zijn afgestemd op de eisen van stijfheid en meegaandheid. Dit zorgt voor stuurprecisie bij lage snelheden en een grote rijstabiliteit bij hoge snelheden. Een vermindering van het gewicht leidt ook tot een aanzienlijk wendbaarder rijgedrag. Met zijn race-klare componenten is het X-Caliber concept ook absoluut onverslaanbaar in termen van prijs/prestatie verhouding! Nieuw in 2018 was een herzien frame, dat sterk gericht is op de Procaliber en nog meer raceklaar is. Daarnaast werd ook het uiterlijk verbeterd en werden alle schakelkabels intern geleid. Er wordt ook gebruik gemaakt van het Smart Wheel concept, zodat frames tot 15,5″ van de productielijn komen met 27,5″ wielen en grotere met 29″ wielen.

Roscoe

Als je op zoek bent naar veel rijplezier voor weinig geld, dan kann je niet fout gaan met de Roscoe. De trail hardtail met 120mm veerweg en plus banden is er in drie modelversies van €899 tot €1.299 en heeft maar één doel: je thuisparcours flink op zijn kop zetten. Omdat deze hoogvlieger zich niet druk kan maken over cross-country: Telescopische zadelpen, korte liggende achtervorken, Boost standaard op de achterdriehoek en een enkel aandrijfsysteem willen gewoon zorgen voor maximaal off-road plezier, terwijl het extra brede 750mm stuur ook een flinke portie controle geeft. Er zullen ook twee vrouwenmodellen zijn. De grootste kracht van de Roscoe is de goede prijs-prestatieverhouding en het superlichte en robuuste aluminium frame, dat opnieuw absolute betrouwbaarheid moet beloven op de typische Trek-manier.

Procaliber Aluminium

Van koolstof naar aluminium. Zo is min of meer de Procaliber Aluminium ontstaan, die in de versies 8 en 6 en 6 Women vooral beginners in het langlaufen moet aanspreken. Ondanks de lage instapprijs van 1.499€ heeft Trek de IsoSpeed technologie overgebracht op het aluminium frame en zorgt zo voor meer comfort, zelfs op veeleisende trails. De verborgen IsoSpeed verbinding in de bovenbuis ontkoppelt de zitbuis van de bovenbuis en zorgt voor een doeltreffende demping van trillingen en schokken. Het SmartWheel-concept wordt ook gebruikt, net als de beste onderdelen van Bontrager, Shimano en Raceface.

Wij zijn jouw Trek-dealer!

Dus, je hebt een nieuwe fiets nodig. Je wil een mountainbike, maar een fully is te belastend, te duur en te onderhoudsintensief voor je? Gefeliciteerd, je bent aan het juiste adres. BikeExchange is een netwerk van vele gespecialiseerde rijwielhandelaren uit heel Duitsland. Niemand kent motoren zo goed als zij. Daarom vindt je naast elke fiets het contact met een echte fietsprofessional. Je kan te allen tijde contact met hen opnemen als je vragen hebt. Zoals je kan zien, hebben we veel Trek mountainbikes voor je, waaronder veel betaalbare hardtails. De nieuwste modellen van het seizoen 2022 staan voor je klaar in de winkels. Er zijn ook een paar afgeprijsde modellen en demonstratiefietsen. Je kan jouw nieuwe fiets via internet bestellen of kopen en zelf in de winkel ophalen. Maar wacht niet te lang, vooral niet met goedkope aanbiedingen! Ze zijn vaak in een oogwenk weg, dus riskeer het niet!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief