Trek Fullys

Bekijk:
 

De Trek Fully-reeks in een oogopslag

Als je je zinnen hebt gezet op een Trek Fully, moet je eerst een beetje onderzoek doen. Want als een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld heeft Trek Fietsen natuurlijk ook een breed assortiment volledig geveerde mountainbikes in de aanbieding. En om je te helpen jouw weg te vinden in deze brede waaier van namen, modellen en uitrustingsvarianten en om de juiste Fully voor jouw behoeften eruit te filteren, laten wij je zien wat belangrijk is en welke hoogtepunten het Amerikaanse merk in petto heeft.

Trek is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten in de mountainbike sector en steekt een groot deel van zijn ontwikkelingswerk in onderzoek. Alleen op deze manier is het mogelijk voor Trek Fullys om uitgerust te zijn met de nieuwste technologieën. Innovatie en perfectie gaan hand in hand en zijn niet alleen te vinden in het dure topsegment. Elke fiets profiteert van de innovatieve geest van de fabrikant en kan bogen op tal van intelligente functies en details die jouw trailervaring nog onvergetelijker maken. Het Trek Factory Racing Team ondersteunt de ontwikkelaars met waardevolle feedback en testresultaten van de profs die de nieuwe fietsen aan de tand voelen.

Trek innovaties

Een van Trek's belangrijkste innovaties op dit gebied was het Full Float schokdempersysteem, waarbij de achterschokdemper vrij zweeft of schuift tussen de ophanging. Dit voorkomt dat de schokdemper bij hevige schokken naar beneden gaat en zorgt voor een extreem hoge aandrijfefficiëntie, waardoor de krachtoverbrenging in alle slagbereiken merkbaar beter is. Een ander Trek patent is ABP technologie, wat staat voor Active Breaking Pivot. Dit zorgt ervoor dat de vering altijd 100% actief is, of je nu remt of niet. Samen met de re:aktiv dempingstechnologie zorgt dit voor een verbeterd reactievermogen en een groter reactievermogen van de verende elementen en Trek Fullys. Op het gebied van het aanpassen van de framegeometrie hebben de ontwikkelaars met de Mino Link ook een belangrijke stap gezet in de richting van het perfecte volledig. De technologie stelt de rijder in staat de stuurhoek en de trapashoogte naar eigen wens in te stellen en zo aan te passen aan de eigen rijstijl.

Trek Volledig modellen

De Trek Fullys kunnen gemakkelijk van elkaar onderscheiden worden op basis van de veerweg en het bijbehorende doel van de fiets. Het begint met 100 mm veerweg op de Top Fuel, de perfecte racekogel voor crosscountryrijders en marathonprofessionals. Het volgende niveau, met een veerweg van ca. 120 mm, omvat allrounders als de Fuel EX en de Farley EX met extra brede banden voor nog meer tractie. Deze fietsen zijn vooral interessant voor beginnende en gevorderde rijders die een bijzonder veelzijdige full willen met een balans tussen een laag gewicht en een hoog rijcomfort. Met 140/150mm veerweg is de Trek Remedy de volwaardige keuze voor elke trailliefhebber. Als je op technisch moeilijke trails wilt rijden, zal je nauwelijks iets beters op de markt vinden. Nog eens 10 mm meer veerweg en we komen langzaam in de Enduro-categorie met de Slash, die ook een vlakkere stuurhoek heeft voor nog meer controle tijdens bergafwaarts rijden. De onbetwiste leider qua vering is dan de Trek Session met meer dan 200mm vering. De meervoudige wereldkampioen downhill van de afgelopen jaren heeft een uitstekend chassis en een ongelooflijke stijfheid om echt alle afdalingen te overleven.

Vind de juiste uitrusting

Als je eenmaal hebt gekozen voor een modellenreeks, moet je nog de juiste uitrusting kiezen. Het niveau van de onderdelen wordt weergegeven door het nummer in de modelnaam - hoe hoger, hoe beter. De afkorting SL staat voor Superlight (extreem licht), Race Shop Limited beschrijft de topuitrusting voor professionals en 27,5 of 29 beschrijft de wielmaat van de Trek Fully. Er zijn ook speciaal aangepaste fietsen voor vrouwen in het Trek-gamma, die zijn voorzien van het label Vrouwen. Met een aangepaste geometrie en op elkaar afgestemde onderdelen kunnen ook vrouwen het beste uit de fiets halen.

Trek Fullys in de online shop

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een actuele fiets of dat je meer interesse hebt in een model dat uit productie is: bij BikeExchange vind je de beste aanbiedingen voor Trek fullys in heel Duitsland. Alleen hier krijg je de selectie van de beste Trek dealers en kan je de beste aanbiedingen met elkaar vergelijken. Met behulp van de filter- en zoekfunctie kan je zich snel een weg banen door ons grote aanbod en kom je uit bij de fiets van jouw dromen. Zodra je jouw droomfiets hebt gevonden, neem je gewoon per e-mail of telefoon contact op met de dealer en krijg je professioneel advies aan huis geleverd. Op onze online marktplaats vind je natuurlijk niet alleen de nieuwste modellen van het seizoen 2022, maar ook een aantal oudere modellen, modellen van vorig jaar en demonstratiefietsen. Je krijgt ze voor een bijzonder goede prijs, omdat ze logischerwijs plaats moeten maken voor de "nieuwe". Als je een van de verlaagde fietsen mooi vindt, moet je hem snel kopen, want hij is alleen verkrijgbaar zolang de voorraad strekt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief