Cervelo Bikes

Bekijk:

Cervelo Bikes - Canadese racemachines

De Noord-Amerikaanse topfabrikant Cervelo heeft zich uitsluitend toegelegd op wegwedstrijden en behoort ontegenzeggelijk tot de wereldtop op dit gebied. Bijna geen enkel ander merk heeft het wielrennen op de weg zo gevormd als de Canadezen, die nu al meer dan twee decennia gewoon doen waar ze goed in zijn - de snelste en lichtste Racefietsen ontwikkelen. Of het nu de profs zijn in de WorldTour of Ironman wedstrijden, of gewoon de miljoenen amateur atleten wereldwijd die hun oude record willen verbreken op hun zondagse ronde - Cervelo helpt je je persoonlijke uitdagingen aan te gaan met state-of-the-art technologie en een ongelooflijke passie voor fietsen.

High-tech racefietsen voor elk type rijder

Terwijl veel concurrenten zich vooral richten op traditie, kent Cervelo maar één ding - en dat is prestatie. Elke nieuwe en verdere ontwikkeling wordt geëvalueerd op het vlak van prestatieverbetering, en alleen de technologieën die jou en je motor echt sneller maken, worden gebruikt. Door gebruik te maken van zogenaamde core design kenmerken, zorgt de fabrikant ervoor dat alle fietsen getrimd zijn voor maximale prestaties op het gebied van aerodynamica, gewicht, stijfheid, rijgedrag en handling.

Natuurlijk hebben de afzonderlijke racefietstypes verschillende prestatie-eisen. Zo ligt bij de aero-racefietsen uit de S-serie de nadruk uiteraard op gestroomlijnde aerodynamica, die vooraf uitgebreid in de windtunnel wordt getest. Cervelo was een van de eerste merken die speciale aero racefietsen ontwikkelden en kan dus putten uit een schat aan ervaring. Het begon destijds allemaal met de klassieke Soloist, en vandaag leidt de S-serie regelmatig sprinters als Mark Cavendish naar grote successen. De S5, S3 en S2 modellen zijn ontwikkeld voor de extreem hoge belastingen van professionele rijders en zijn niet alleen extreem gestroomlijnd, maar ook extreem stijf. Dat moet ook wel, want op het frame en de afzonderlijke onderdelen werken extreme krachten bij het afsprinten op het rechte stuk. Efficiëntie is hier het sleutelwoord, en wordt ook bereikt door maximaal comfort - alleen op die manier kan je voldoende vermogen sparen voor de laatste meters.

Als je meer van de lange afstanden houdt of wilt rijden op hobbelige parcoursen in de stijl van Parijs-Roubaix, moet je eens kijken naar de Cervelo racefietsen uit de Endurance serie. De C-serie staat waarschijnlijk voor Comfort, want voor lange dagen in het zadel is een comfortabele houding en een meegaand frame dat je niet elke hobbel doet voelen, verplicht. De fietsen met de namen C5 en C3 houden qua geometrie het midden tussen een klassieke racefiets en een Gravelbike, met de nadruk op stabiliteit, veelzijdigheid en betrouwbaarheid, dit alles in harmonie met veel comfort en natuurlijk maximale raceprestaties. De carbon frames zijn bijzonder licht en flexibel en zorgen voor een zelfverzekerde rijervaring met veel controle. Het gebruik van schijfremmen zorgt ook voor de nodige veiligheid bij snelle afdalingen.

Met de R-serie heeft Cervelo natuurlijk ook een klassieke racefiets in zijn gamma, waarbij alles draait om een minimaal gewicht en een maximale voortstuwing. Ideaal voor de bergbeklimmers van de Tour de France. Het frame is hier geoptimaliseerd voor een bijzonder goede verhouding tussen gewicht en stijfheid. Daarvoor zorgen ook de speciaal ontwikkelde Squoval 3 framebuizen, die samen met de ultradunne staande achtervork voor een onvergelijkbaar rijgevoel zorgen en tegelijkertijd trillingen dempen om kracht te sparen voor de laatste meters van de beklimming. Toch kun je met de R5 en R3 nog behoorlijk trappen. Dankzij de BBright-technologie is het frame zelfs bestand tegen de hardste sprintaanvallen, en dankzij de hoge stabiliteit kan het ook kuilen in de weg aan. Het PRemium-model hier is de R5a, een racefiets die het absolute maximum aan state-of-the-art technologie vertegenwoordigt en talloze prijzen en onderscheidingen heeft gewonnen, waaronder de "Most Wanted" Bike Award.

Triatlon wielen met aerodynamisch voordeel

De P-Serie haalt werkelijk alles uit de kast als het op aerodynamica aankomt. Immers, maximale snelheid op lange afstanden is cruciaal voor triatleten, en wind is hun grootste tegenstander. Maar uitgebreide windtunneltesten hebben ervoor gezorgd dat Cervelo in zijn fietsen het perfecte compromis vindt tussen aërodynamica, rijkwaliteit en comfort. Als triatleet is een perfecte houding op de fiets immers een must - alleen zo kun je tijdens de wedstrijd een agressieve, voorwaarts gerichte houding aanhouden. Bovendien zijn de geïntegreerde opbergsystemen in het frame en de hoge mate van maatwerk overtuigend. Het is niet voor niets dat de Triatlonfietsen van de P-serie tot de populairste behoren bij jaarlijkse Ironman-evenementen en tijdritwedstrijden.

Koop Cervelo fietsen op BikeExchange

Als je een ambitieuze atleet of aspirant-prof bent die op zoek is naar de perfecte racemachine, dan vind je die gegarandeerd bij Cervelo. De Canadezen zijn oude rotten in het vak en weten waar het op aankomt als het om racemotoren gaat. Desondanks moet je zich bij de aanschaf van een Cervelo fiets uitgebreid laten adviseren door een gespecialiseerde dealer, en BikeExchange kan je daarbij helpen. Bij elk van onze aanbiedingen vindt je het contact met de verkopende winkel. Bovendien hebben wij een grote selectie van verschillende modellen in ons assortiment, van fietsen uit 2022 tot laaggeprijsde modellen van vorig jaar en stopgezette producten tot gebruikte testfietsen die tegen een gereduceerde, lage prijs verkrijgbaar zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief