Fatbikes

Bekijk:

Gebruik van de Fatbikes

Fatbikes zijn overal in te zetten. Zelfs stuifduinen of losse sneeuw vormen geen probleem voor deze stoere fietsen. Dit komt vooral door de dikke banden van de Fatbikes. De maximale bandbreedte bedraagt 4.8 inch, ruim 12 centimeter. De fiets laat zich dan ook door niets of niemand tegenhouden. Op de normale weg kan een Fatbike gemakkelijk hoge snelheden behalen. Het lijkt alsof je zweeft als je op een Fatbike rond rijdt, alsof er geen contact is met de grond. Er is nauwelijks weerstand, ondanks de dikke banden.

Geometrie Fatbike

Het frame van een Fatbike lijkt erg op het frame van een mountainbike. Maar door de dikke banden heeft de fiets ook wat weg van een motor. Een Fatbike is meestal uitgerust met 22 versnellingen, maar vaak ook met 11 (single tandwiel vooraan, 11 versnellingen achter). De remmen zijn quasi altijd schijfremmen. Gewone velgremmen zijn moeilijk te monteren rond zulte brede banden. Er zijn niet echt mannen- of vrouwenmodellen. De fiets ziet er door de brede banden erg compact en stoer uit, maar is zeker geschikt om lange afstanden mee te rijden.

Fatbikes in het algemeen

Wereldwijd komt de rage met Fatbikes opzetten. Hierdoor produceren ook bijna alle grote wielrenfietsproducenten een lijn met Fatbikes. Er is dus keuze genoeg. Er zijn verschillende websites waar Fatbikes te koop worden aangeboden. Als je besluit er 1 te kopen is het wel aan te raden om eerst goed te meten welke maat je nodig hebt. Mogelijk verschilt dit met de maat van je wielrenfiets of mountainbike. Een goede wielrenspecialist kan je alle benodigde informatie over de juiste Fatbike voor jou geven. Het enige wat je dan nog moet doen is genieten van het zweverige gevoel als je rondrijdt op je eigen Fatbike!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief