Scott E-Mountainbikes

Bekijk:
 

Scott E-Mountainbike - Moderne technologie ontmoet traditie

Een kort uitstapje naar de geschiedenis van Scott: Het merk heeft zijn wortels in de Verenigde Staten, waar het bedrijf oorspronkelijk begon met de productie van sportartikelen. Scott stapte vervolgens in 1986 in de wereld van de fietsen. In die tijd begonnen ze in Zwitserland met de productie van de eerste Mountainbikes, die insloegen als een bom en sindsdien een van de vlaggenschepen van het merk zijn. Scott is tegenwoordig een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld en is actief betrokken bij de ontwikkeling van moderne aandrijfconcepten in de mountainbike-sector. Sinds enkele jaren maken E-mountainbikes integraal deel uit van het uitgebreide productgamma en blijven ze indruk maken met een hoog niveau van innovatie en gesofisticeerde technologie.

E-MTB's in de cross-country en race sector

Scott rust zijn succesvolle modellen onder de Hardtail MTB's sinds enkele jaren uit met elektromotoren. De Scott E-Scale, bijvoorbeeld, is gebaseerd op zijn ongemotoriseerde broer en is ook verkrijgbaar in de twee wielmaten 27,5 inch en 29 inch. Wie houdt van bredere banden en extra tractie kan ook opteren voor de plus-size modellen. Een gloednieuwe functie is natuurlijk de krachtige Bosch motor. De extra powerboost helpt je nu om zelfs de steilste beklimmingen met gemak te beklimmen en daarna weer als vanouds af te dalen. Het model werd echter uit het gamma gehaald met de lancering van de Strike eRide 2019.

Wie iets minder raceprestaties aankan, is het best gediend met de Aspect eRide (voorheen E-Aspect). Het instapmodel E-mountainbike van Scott maakt indruk met een volledig geïntegreerde accu en is een echte blikvanger. De Allrounder-Hardtail wordt geleverd met 100 mm veerweg voor gemakkelijke off-road ritten en is bijzonder geschikt voor toertochten. Doorgaande assen en een solide framegeometrie zorgen voor een hoge stijfheid.

Scott E-Fullys voor All Mountain en Trail

Ook voor de modellen met volledige vering baseert Scott zich op de platforms van zijn succesvolle Mountainbikes. De Genius eRide (voorheen E-Genius) brengt je in recordtijd de berg op en nog sneller weer naar beneden. De vrij lange wielbasis en de extra brede banden geven je te allen tijde het gevoel van absolute controle en stabiliteit. Met deze Fully slaagt Scott erin om ondanks de compromisloze uitrusting een bovengemiddelde actieradius te garanderen en een rijervaring te ontwikkelen die nauwelijks doet denken aan een zware, lompe E-mountainbike. Het eerder genoemde lange ontwerp is in jouw voordeel zodra u de berg moeiteloos hebt beklommen. Je kan soepel rijden over zelfs het ruwste terrein zonder dat de fiets wordt afgeleid. Naast zwaar offroad-gebruik is de Genius eRide dankzij zijn geometrie en grote actieradius ook bij uitstek geschikt voor langere tochten in bergachtig terrein. De All-Mountain E-bike is verkrijgbaar met 29-inch wielen en de 27,5+ maat, die een breedte hebben van 2,8".

Het hoogtepunt onder de Scott E-mountainbikes van de afgelopen jaren is de Spark eRide (E-Spark). De dynamische geometrie en het extreem lichte frame zijn ontworpen om sportieve trailbikers aan te spreken die naast het rijplezier ook graag eigentijds materiaal gebruiken. Het frame en de aandrijflijn zijn aangepast aan de extra aandrijfcomponent. In dit model gebruikt Scott de Shimano motor, een van de drie meest populaire aandrijvingen die momenteel in de E-bike industrie worden gebruikt. Het onderbrengen van de grote accu, die onopvallend in de onderbuis is geplaatst, is op elegante wijze opgelost. Deze oplossing zal vooral mensen aanspreken die waarde hechten aan design. Ook het lage gewicht van de Spark is indrukwekkend.

Scott heeft zijn E-bike divisie geherstructureerd voor het 2019 modeljaar. In de loop van de veranderingen werden enkele volledig nieuwe creaties aan de eRIDE-familie toegevoegd. Eerst en vooral de eRIDE Strike, die zeer populair zal zijn op langere tochten dankzij de samenstelling die is ontworpen voor rijcomfort. Maar hij is ook een betrouwbare buddy bij omwegen in moeilijk terrein, want bij al zijn comfort is ook aan de aandrijving en het evenwichtige rijgedrag gedacht.

Als je flexibel wilt blijven als het om fietsen gaat, raden wij de Scott eRIDE Axis aan. Off-road, stad, woon-werkverkeer, toertochten... er is werkelijk niets wat deze e-bike niet kan, dus we konden hem moeilijk in categorieën onderbrengen. De uitstekende ophanging zorgt voor een boterzacht, stabiel rijgedrag in de stad, maar ook off-road. De vrij rechte houding komt je van pas in het verkeer en bij tochten. Voor een stressvrije vooruitgang zorgt de Shimano-aandrijving voor een gevoelige en lineaire ondersteuning.

Scott e-bike MTB's voor vrouwen

Voor alle veeleisende vrouwelijke mountainbikers zijn de Contessa-modellen van Scott E-mountainbikes de eerste keus. Zowel de Strike eRide als de Genius eRide zijn hier verkrijgbaar. De nieuw ontwikkelde demper levert unieke prestaties in het speciaal ontwikkelde Vario-chassis. Hierdoor hoeft je zich geen zorgen te maken over de keuze van een specifieke MTB en dus van het gewenste terrein op het moment van aankoop. Met één druk op de knop kun je de demping van de fiets perfect afstemmen op het terrein van dat moment. Al met al zorgt het nieuwe aandrijfsysteem voor een laag totaalgewicht en rijprestaties die sterk lijken op die van de versie zonder motor.

Scott eRide Mountainbikes koop je nu op BikeExchange

Geen excuses: Als je een Scott E-mountainbike wilt kopen, ben je hier aan het juiste adres. Naast een uniek groot aanbod bieden onze aangesloten vakhandelaars je ook de beste service en een uitgebreid advies, waarvan je alleen maar kan profiteren. Vraag de dealer naar jouw volgende droomfiets en krijg onderweg waardevolle tips. Het is makkelijk te doen op BikeExchange. Stuur de dealer gewoon een E-mail, bel hem of haar op of laat het adres van de winkel ophangen zodat je snel een proefrit kan maken. Dit maakt het kopen van een fiets leuk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief