Corratec E-Bikes

Bekijk:
 

Corratec E-bikes - alles wat je moet weten

Kwaliteit, design en engineering hebben bij Corratec altijd op de voorgrond gestaan. Kwaliteit Made in Germany is perfect van toepassing op het bedrijf, dat al 20 jaar bestaat. Corratec heeft de afgelopen jaren bijzondere belangstelling getoond voor de E-bike sector. Het bedrijf zet zich sterk in om klanten uit meer dan 50 landen jaar na jaar te inspireren.

Naast revolutionaire innovatie is het behoud van kwaliteit een topprioriteit in de filosofie van het bedrijf, zodat de nieuwe Corratec E-bikes eerst aan de tand gevoeld worden voor elke nieuwe release. Of op kabels en tandwielen. Hierdoor kan Corratec hoogwaardige E-bikes presenteren die zich niet hoeven te verstoppen in internationale vergelijkingen. Dit is vooral het gevolg van de nieuwe focus op de elektrische aandrijving. Als een van de weinige merken slaagt Corratec erin om echte topmodellen te produceren in elk van de gangbare E-bike categorieën.

De Corratec E-Mountainbikes in een oogopslag

Het gamma is relatief klein in vergelijking met andere full-range fabrikanten, maar het is tot in de puntjes uitgedacht. Zo kan je voor elke gelegenheid de juiste E-bike krijgen. Zelfs de oudere full-suspension E-mountainbike E-XTB had zijn enthousiaste schare fans. Vanaf 2019 is hij vervangen door E-Power RS 150, die perfecte rijeigenschappen levert met componenten zoals een Fox 36 Float en een Sram GX Eagle. De Bosch Performance CX-aandrijving is echter verantwoordelijk voor het gewichtloze rijgevoel.

De E-Power Hardtail E-Power X Vert in drie wielmaten is gegarandeerd de juiste fiets voor elke sportieve biker. Minder gewicht, lagere aanschafprijs, minder verlies van kracht uit jouw trapinspanning - dat zijn in een notendop de voordelen van een MTB zonder schokdempers. De apparatuur behoeft geen verdere uitleg. Het is goed doordacht en van hoge kwaliteit tot in het kleinste detail. Je kan kiezen uit de drie wielmaten 29", 27,5" en 27,5+. Terwijl de eerste meer geschikt is voor grotere rijders met een verlangen naar meer rijstabiliteit en soepelheid, zijn 27,5" E-bikes nog wendbaarder op de weg. De plus-size biedt een gezond compromis tussen wendbaarheid en stabiliteit met veel tractie dankzij de extra brede banden. Hoewel de E-bike gebaseerd is op de hardtail met dezelfde naam, biedt hij een speciaal ontwikkeld frame dat op een slimme en onopvallende manier plaats biedt aan de batterij. Samen met de hoogwaardige uitrusting, zoals de nieuwste Bosch motor en Shimano hulpstukken, is de E-Power X Vert een echte allrounder op elk terrein en biedt hij te allen tijde een goede beheersbaarheid en soepelheid. Voldoende veerwegen vooraan zorgen voor goede terreincapaciteiten, terwijl de krachtige hydraulische schijfremmen het bijzonder robuuste frame snel weer tot stilstand brengen. Wie op zoek is naar een vrouwelijke E-bike kan zich verheugen: de X Vert is ook verkrijgbaar als damesversie met een trapeziumvormig frame voor vrouwen.

Mannen- en vrouwenmodellen voor de stad: De Active-serie

Corratec doet het rustig aan met de stadsmodellen en de urban E-bikes. De Alfine naafversnelling en de soepel lopende Performance Cruise motor van Bosch geven de Trekking E-bike E-Power 26/28 City en E-Power 26/28 Urban een stabiele en langdurige ondersteuning. Het getal hier staat voor de wielmaat in inches. De E-Power met 26" wielen is bijzonder compact en is, voor maximaal comfort, alleen verkrijgbaar met een laag instapframe. De 28" versie is wat dynamischer en wordt geleverd met Shimano derailleurversnellingen en talrijke uitrustingsmogelijkheden, die allemaal beschikbaar zijn voor zowel mannen (ruitframe) als vrouwen (trapeziumframe). Om precies te zijn biedt deze elektrische fiets ondersteuning tot 25 km/h over een afstand van 230 km, dus hij is ideaal uitgerust voor lange tochten. Voor de dames is het model ook verkrijgbaar met een trapeziumvormig frame, dat voor extra comfort zorgt. Wil je met je Corratec E-bike sneller rijden dan 25 km/u, dan kan je kiezen voor de 45 km/u versie. In dit geval is een verzekering echter verplicht.

Met de Life serie bent je ontspannen en comfortabel in de stad en op reis. De Life E-bikes zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke handicap en zijn ontworpen om (bijna) iedereen in staat te stellen zich op een ongecompliceerde, milieuvriendelijke en veilige manier te verplaatsen. Een bijzonderheid waar Corratec momenteel mee adverteert is 's werelds veiligste Corratec E-bike frame, dat elk model zijn eigen frame noemt. Hiermee zinspeelt de fabrikant op de Fusion Tube Edge technologie, die het frame nog stijver en stabieler maakt dankzij de verbrede buizen en een verstevigingsrand.

De E-Bow voor Cross Country gebruik tot 45km/h

Met de Corratec E-Bow kan je snelheden tot 45 km/u op het circuit bereiken. De fiets maakt dit niet alleen mogelijk op vlakke tracks. Een hoogwaardige en verstelbare voorvork laat je slechte sporen vergeten, zelfs op snelle ritten. Zoals gebruikelijk bij Corratec, zijn de hoogste kwaliteit Shimano componenten gebruikt van voor tot achter. Hoge stijfheid voor onvervalst cross-country gebruik wordt bereikt door het speciale frame ontwerp, waar de fiets ook zijn naam aan dankt. Het ontwerp van de boog geeft het een zekere extra stijfheid. Via een display kan je alle relevante rijgegevens altijd in de gaten houden, zodat je zich kan concentreren op puur rijplezier.

Koop Corratec bij Bike Exchange

De beste plaats om je nieuwe Corratec E-bike te kopen is BikeExchange. Hier wordt je niet alleen een enorme keuze aan courante fietsen aangeboden, maar krijgt je ook degelijk advies van bekwame vakhandelaars en de gelegenheid om elke fiets precies te leren kennen en te vergelijken. Je kan jouw favoriete Corratec-fiets gemakkelijk vinden met onze zoekfunctie of je kan filters gebruiken om jouw doelobject te beperken tot je de elektrische fiets hebt gevonden die precies aan jouw eisen voldoet. Onze fietsprofessionals hebben niet alleen de huidige modellen van het seizoen 2022 voor je, er zijn ook een heleboel goedkope stopgezette modellen, modellen van vorig jaar en afgeprijsde beurs- en demonstratiefietsen waarmee je flink kan besparen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief