Vouwfiets kopen

Bekijk:

De moderne Vouwfiets

Bij plooifietsen was de keuze een aantal decennia terug nogal beperkt. Gelukkig is daar inmiddels flink wat verandering in gekomen. Diverse topmerken hebben een serie modellen in hun gamma opgenomen met ingenieuze vouwsystemen en met oog voor design. Vouwfietsen zijn als volgt te categoriseren:

• Compacte Vouwfietsen

• Vouwbare stadsfietsen

• Bijzondere vouwmodellen

• Elektrische Vouwfietsen

De soorten Vouwfietsen nader toegelicht

Bij een Vouwfiets denken de meeste mensen aan compacte Vouwfietsen. Dit zijn de modellen met kleine wielen, waarbij alle onderdelen aan elkaar blijven zitten bij het inklappen. Fabrikanten houden er rekening mee dat een opgevouwen fiets gemakkelijk ergens neergezet moet kunnen worden, zonder zomaar om te vallen. Enkele modellen kunnen zelfs gerold worden en dat is prettig voor in de trein of de metro. Het frame en de wielmaat van een vouwbare stadsfiets zijn beide groter dan bij een compacte plooifiets. Hierdoor rijden deze modellen nog wat comfortabeler en zijn toch nog opvouwbaar. Het is niet de meest ideale oplossing voor in de trein, maar wel compact genoeg voor thuis of op vakantie. Een aantal merken hebben zich toegelegd op het ontwikkelen van bijzondere Vouwfietsen.

Uitrusting van moderne Vouwfietsen

Qua rijgevoel verschillen Vouwfietsen slechts weinig van standaard stadsfietsen. De kleinere wielgrootte wordt gecompenseerd door een grote overbrengingsverhouding en het rolgedrag van sommige modellen wordt verbeterd door verende elementen. Het inklappen duurt meestal maar een paar seconden en is mogelijk zonder extra hulpmiddelen. Opklapbare pedalen zijn een nuttige toevoeging om de breedte van het opgeklapte wiel verder te beperken. Een ander voordeel is het relatief lage gewicht. Omdat Vouwfietsen gemakkelijk moeten kunnen worden vervoerd, worden hoofdzakelijk lichtgewicht materialen en fietsonderdelen gebruikt, zodat zij in principe minder wegen dan gewone fietsen. De diepe en dus instapvriendelijke frames zijn meestal van aluminium, en de versnellingen variëren van moderne Shimano en SRAM derailleurs tot naafversnellingen en singlespeed versnellingen.

Verschillende vouwtechnieken op een Vouwfiets

 • Scharnier in het midden van het frame
 • Demontage/vouwen van het frame in het midden
 • Vouwen van de voor- of achterkant onder het frame
 • Samenvouwen van onderdelen zoals zadelpen of zadelbuis
 • Inklapbare onderdelen zoals zadelpen en stuur

De E-biketrend heeft zich onlangs ook uitgebreid tot Vouwfietsen. Een Vouwfiets, speciaal voor pendelaars in grote steden, combineert de voordelen van een Vouwfiets met die van een E-bike, d.w.z. hij is licht en transporteerbaar en tegelijkertijd uitgerust met extra elektrische kracht om lichte beklimmingen de baas te kunnen en de berijder niet te veel te laten zweten. De actieradius is niet zo groot als bij andere E-bikes, maar ruim voldoende voor dagelijks gebruik. Dankzij een speciale vouwtechniek kan hij worden opgevouwen tot de grootte van een rugzak en gemakkelijk worden opgeborgen of vervoerd.

Van alle gemakken voorzien met een elektrische Vouwfiets

Het behoeft eigenlijk geen betoog dat elektrische plooifietsen het beste van twee werelden verbindt. Super handig voor in de trein of mee op vakantie en ook nog eens comfortabel heuvel op of gewoon relax cruisen als het snikheet is. Uiteraard is de actieradius wat minder dan bij gewone elektrische fietsen maar pas op: 60 tot 80 km is met elk model zeker haalbaar. Zonder trapondersteuning kun je toch maar sip komen te kijken als je de trein uitstapt en je moet nog even een paar kilometer flink tegen de wind in trappen. Een plooifiets met trapondersteuning hoeft overigens geen vermogen te kosten. Bij BikeExchange vind je ook gunstige aanbiedingen.

De voordelen van een Vouwfiets

 • ´Commuters heaven´ - niet meer lopen van of naar het station, overal mee naar binnen te nemen

 • Gratis in de trein en metro mee te nemen

 • Milieuvriendelijk en trendy - wees cool, vermijd files en veroorzaak geen luchtvervuiling meer

 • Vakantievriend - eventjes wat boodschappen halen in het dorp of een ommetje rijden door de prachtige omgeving van de camping of appartement

 • Ideaal voor als je de binnenstad niet in komt of mag met de auto

 • ´the best of both worlds´ bieden elektrische Vouwfietsen: compact en comfortabel, ook heuvel op

Kies je plooifiets in onze online shop

Een Vouwfiets kopen was nog nooit zo aantrekkelijk. De huidige modellen zijn technische wonderen die comfortabel fietsen. Wil je een elektrische Vouwfiets kopen, kijk dan hier. In de online shop van BikeExchange kun je precies aangeven wat voor jou belangrijk is. Links bovenaan de pagina kun je met behulp van onze handige filterfuncties een persoonlijke selectie maken. Geef bijvoorbeeld de prijscategorie aan, kleur, type versnelling en welke regio of plaats. Zo weet je gelijk welke winkel in de buurt jouw toekomstige plooifiets heeft.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief