Vermogensmeters fiets | Wattagemeters fiets

Bekijk:

Meet je wattage met een vermogensmeter en train specifieker

In het wielrennen wordt de pure krachtoverdracht uitgedrukt in Watt. Veel mensen letten vooral op zaken zoals gemiddelde snelheid en afstand als ze gaan fietsen. Dit zijn echter niet de meest betrouwbare variabelen om op af te gaan. Het ene fietstochtje van 50km is het andere niet. De ene dag kan je op een bepaald traject 5km/u sneller zijn dan anders, maar met een strakke rugwind zegt dit niet over je fitheid. Stel dat je op een dag 100km rechtdoor fietst aan 30km/u, dan zal je een gemakkelijkere rit hebben gehad dan 100km draaien en keren aan dezelfde snelheid. Hier komt de vermogensmeter van pas. Snelheid is een relatief begrip, hoe hard je letterlijk op de pedalen duwt is een ander verhaal. Rij je bergaf 50km/u, ligt je kracht output een stuk lager dan in een vlakke sprint aan 50/u. Zo schep je tijdens en na elke rit een zeer objectief beeld van hoe hard je wel niet hebt gereden. Trainen op wattage is een stuk efficiënter dan zomaar op gevoel.

Verschillende soorten vermogensmeters

Een krachtmeter kan ondertussen in heel wat verschillende onderdelen geplaatst worden. Zo heb je voornamelijk vermogensmeters in de cranks. Dit zijn de vaakst voorkomende en worden meestal door de profs ook gebruikt. Ze zijn erg specifiek, eerder onopvallen en sommige modellen kunnen voor apart je linker-en rechterbeen de kracht bijhouden. Je kan ook gaan voor een model in de pedalen. Het grote voordeel hierbij is dat je een pedaal gemakkelijk van fiets kan wisselen. Heb je bijvoorbeeld een trainingsfiets en een wedstrijdfiets of triathlonfiets, dan hoef je geen meerdere vermogensmeters te kopen. Om fatsoenlijk met je krachtmeter te werken, heb je ook een apparaat nodig om de gegevens op af te lezen en bij te houden. De meeste moderne en iets duurdere fietscomputers van hogere klasse zijn via ant+ of bluetooth compatibel met wattagemeters. Zo heb je tijdens je rit altijd de juiste gegevens in beeld en kan je nadien je data nakijken in een bestand op je computer. Ideaal voor wie een trainingslog bijhoudt.

>>>Lees hier waarom een fiets GPS een superaankoop kan zijn

Vermogensmeter voor je racefiets kopen op BikeExchange

Wil je de stap zetten en extra professioneel omgaan met je sport? Kies dan zeker voor een degelijke krachtmeter. In onze online shop op BikeExchange hebben we heel wat modellen beschikbaar voor jou. Bestel gewoon degene die je wil online en je kan hem thuis laten leveren of gaan afhalen. Zoek je hulp met de installatie? Dan kan je altijd een betrouwbare fietsenwinkel in je buurt contacteren. Onze dealers die bij BikeExchange aangesloten zijn zullen je zeker willen bijstaan.

Veel trainingsplezier en succes met je nieuwe vermogensmeter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief