Cannondale Urban Bikes

Bekijk:
 

Cannondale Urban Bikes: Iedereen kan normaal zijn

Cannondale gaat graag zijn eigen weg, niet alleen qua ontwerp, maar ook qua technologie. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1971 hebben de Amerikanen herhaaldelijk de aandacht getrokken met innovaties die andere fabrikanten gewoon onmogelijk achten. Overigens was het eerste hoofdkwartier van het bedrijf gevestigd op een zolder boven een komkommerfabriek. Maar Cannondale Urban Bikes zijn echt geen komkommers.

Met een Cannondale Bad Boy door de stad

Maar laten we bij het begin beginnen. Als een fiets Bad Boy heet, wat denk je dat er achter zit? Dat klopt, een hellende zeug die nergens te goed voor is. Snel, schoon, hoogwaardig - aan alle eisen van een stadsfiets is voldaan. De Bad Boy onder de stadsfietsen heeft alle bijzonderheden die Cannondale de laatste jaren heeft bedacht.

Allereerst is er de verende voorvork, de enkelzijdige. De Lefty lijkt te moeten wennen, maar hij overtuigt met nauwkeurig bochtenwerk en de beste rijeigenschappen, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Nu denk je misschien dat dit volkomen overdimensioneerd is voor een motorfiets die voornamelijk in de stad wordt bereden, maar perfecte controle en optimaal rijgedrag zijn van vitaal belang in de dagelijkse strijd op de weg. Een eenarmige vork was niet exclusief genoeg, natuurlijk. Nee, een geïntegreerde verlichting was nodig. En dus bevat één arm van de vork een LED-lichtstrip, opgeladen via een mini-USB-aansluiting.

Small and agile

Cannondale heeft voor een totaal andere aanpak gekozen met zijn Hooligan model. Het moest compact en licht zijn. En zo is het geworden, waardoor de fiets de perfecte metgezel is in de grote stad. En terwijl 20 inch wielen zorgen voor een onnavolgbare wendbaarheid in de stad, zorgt het slim gevormde aluminium frame in combinatie met een solovork voor een veilig rijgevoel.

Maar de goede eigenschappen van de Cannondale compacte fiets worden pas echt merkbaar als je er niet op rijdt. Pas dan besef je hoe praktisch het is als je fiets geen struikelgevaar wordt in de gang en gemakkelijk kan worden meegenomen in de metro. Een Hooligan past in elke lift. Je kan hem in de kofferbak pakken of de trap op dragen, want met een gewicht van ongeveer 11 kg is hij gemakkelijk te hanteren. Het lakwerk van de 2017-modellen is bijzonder fraai: het frame is zilver en de Lefty-vork is rood gespoten, zodat hij niet over het hoofd wordt gezien. Conclusie: klein, snel - een bliksemschicht, nou ja, meer als een bliksemschicht in rood en zilver.

Steeped and safe through the city

Als de Bad Boy te stoer voor je is en de Hooligan op de een of andere manier te klein, biedt Cannondale ook een absoluut verstandige, solide en betrouwbare fiets, namelijk de Tesoro. Het is meer een city bike dan een stadsfiets, maar met zijn brede scala aan versnellingen is hij ook geschikt voor kleine of middelgrote fietstochten. Je krijgt hem met een lage instap, zodat je beschamende klimmanoeuvres kan vermijden, en hij is ook ideaal voor vrouwen.

Bagagerekken, spatborden** en de verlichting die door de verkeersregels wordt vereist, zijn uiteraard inbegrepen. Je zit rechtop op deze fiets, dus je hebt altijd een volledig overzicht. Het stuur is ergonomisch gevormd. De kromming brengt jouw armen en handen in een ontspannen positie, zodat ze zelfs op langere ritten niet verkrampt raken. Nog een detail dat voor absoluut fietscomfort zorgt: de stuurpen kan individueel aan de rijder worden aangepast. Zo kan je jouw persoonlijke rijpositie bepalen. Maar dat is nog niet alles: op langere ritten kan de hoek van het stuur gemakkelijk worden aangepast, zodat je een andere rijhouding kunt aannemen en zonder gespannen schouders jouw bestemming kan bereiken.

Ook de verende voorvork draagt bij aan perfect rijplezier. Het compenseert alle hobbels die de brede banden nog niet hebben opgeslokt voordat ze je bereiken. De Tesoro is een absolute plezierfiets, ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer, winkelen, uitstapjes of af en toe een kort tochtje.

Cannondale Urban Bikes bij BikeExchange

Je kan Cannondale fietsen in het groot vinden bij onze fietsendealers. Ook Urban Bikes. Je kan jouw nieuwe fiets thuis uitzoeken. Als je vragen hebt, vind je in elke advertentie de contactinformatie van de fietsenhandelaar die de fiets aanbiedt. Je kan hen bellen of e-mailen en zij zullen met plezier al jouw vragen beantwoorden. Je kan de fiets ook direct bestellen met een paar klikken en hem na een paar dagen bij je thuis ontvangen. Je kan het ook online kopen en dan in de fietsenwinkel ophalen. Dit is vooral aan te bevelen als je nog enige uitleg nodig hebt en bijvoorbeeld wilt worden geïnstrueerd over het gebruik van de versnellingen. De dealer kan ook jouw zadel en stuur aanpassen. Op die manier kan je meteen beginnen met rijden. Trouwens, we hebben de huidige Cannondale Urban Bikes voor 2022 in onze online shop. Maar in de advertenties vind je ook enkele oudere modellen die zijn afgeprijsd, zodat je ze voor een speciale prijs kunt krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief