BMC Tijdritfietsen

Bekijk:

Position-to-perform haalt het beste uit je tijdritpositie

De tijdritfietsen van BMC zijn zonder meer aerodynamisch geoptimaliseerd in de windtunnel. Maar de fiets is 1, de renner 2. Iedereen heeft een ander lichaam, een andere positie en specifieke bewegingen. Hier speelt BMC met de Timemachine erg hard op in. Het Position-to-Perform (P2P) systeem maakt de cockpit extra veelzijdig zodat iedereen zijn ideale houding kan verkrijgen. Hoger, lager, meer naar voor of achter,... Elke positie is mogelijk, zonder dat de fiets zelf aan aerodynamica inboet.

Tijdritten of Triathlons, 1 model voor 2 disciplines

Een triathlonfiets en een tijdritfiets worden vaak over dezelfde kam geschoren. Maar een tijdrit is niet helemaal gelijk aan het fietsonderdeel van een triathlon. Een UCI-reglementaire tijdrit is maximum zo'n 60km. Dit maakt bevoorrading een veel minder belangrijk onderdeel. Eén bidon en een gelletje of twee voldoen al snel.

Wie echt lange afstanden afwerkt tijdens bijvoorbeeld een ironman kan met de BMC Timemachine een aero materiaaldoos achter de zadelpen bevestigen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de Dual-Mount seatpost. Er zijn twee bevestigingspunten voor de zadelpen op het frame. De achterste is UCI-legaal voor tijdritten op de weg. Bij triathlon zijn de regels voor de fietshouding minder streng. Triathleten zitten liever meer naar voren op de fiets voor een betere krachtoverdracht. Je kan de zadelpen dus meer vooraan bevestigen, waardoor er plek vrijkomt voor de materiaaldoos. Twee vliegen in één klap, want je hebt nu een triathlonfiets die je een specifiekere fietshouding bezorgt én je kan extra veel voeding meenemen voor de langste uithoudingsproeven. Dit allemaal zonder ook maar één compromis op vlak van luchtweerstand.

BMC tijdritfietsen: jarenlange ontwikkeling

De ingenieurs van BMC zijn al meer dan tien jaar aan het werken aan de beste tijdritfietsen. Op profniveau hebben ze zich al meermaals bewezen. De Australiër Cadel Evans won in 2011 de Ronde Van Frankrijk.. Hij nam in de slottijdrit een pak tijd terug op gele trui Andy Schleck en won de Tour dus dankzij zijn schitterende race tegen de klok. Recenter won Rohan Dennis (ook een Australiër) nog de proloog van de Tour in 2015 in Utrecht en won het BMC Racing Team al tweemaal het wereldkampioenschap ploegentijdrijden.

Ook in het triathlon is BMC geen kleintje. Hun professioneel triathlonteam won sinds 2014 al meer dan 42 wedstrijden en schitterde meermaals uit in Iron Man disciplines.

Dit succes komt dus niet uit het niets. BMC gelooft dat een maximaal aerodynamische fiets niets uithaalt als de renner geen efficiënte aero positie kan aanhouden. Met alle custom toepassingen, verschillende cockpit opties en alles erop en eraan is de BMC Timemachine zowel een van de meest geavanceerde tijdritfietsen als triathlonfietsen op de markt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief