Triathlon materiaal, loopkledij & zwemgerief

Bekijk:

Triathlon wetsuits

Een goed zwempak heeft verschillende functies. Het moet eerst en vooral je lichaam warm houden in de koude temperaturen van open water. Daarbovenop is een goede bewegingsvrijheid belangrijk en helpt een wetsuit je met drijven en vlotter door het water te klieven.

In een triathlon telt natuurlijk elke seconde. Een degelijk wetsuit moet dus ook heel gemakkelijk aan-en uit te trekken zijn. Sta je tien minuten te klooien als je het water uit komt, kan je een goed resultaat waarschijnlijk vergeten.

Zwembrillen voor triathlon

Een zwembril heeft twee doelen. Uiteraard je ogen beschermen tegen water, maar ook tegen de zon. De beste triathlon zwembrillen zijn UV-bestendig en gepolariseerd zodat de reflectie van de zon op het wateroppervlak je niet stoort tijdens je inspanning. Daarnaast moet de bril natuurlijk ook comfortabel zitten, niet verschuiven en niet knellen. Je mag eigenlijk niet voelen dat je überhaupt een zwembril op je kop hebt staan.

Is je bril bewerkt met een anti fog laag, dan zal hij niet snel aandampen of condenseren. Zo wordt je niet verblind door het accessoire dat net je zichtbaarheid in het water moet verbeteren.

Loopkledij

Je loopkleding moet aangepast zijn aan de temperatuur. Is het koud, dan wil je warm blijven. Is het warm dan moet je kledij helpen je lichaam koel te houden. Pasvorm en textiel primeren. Alle loopkleding moet zweetafvoerend zijn.

Wil je triathlon wedstrijden doen, dan spendeer je ongetwijfeld veel uren al trainend in het openbaar. Daarom is een goede visibiliteit van levensbelang. Fluoriscerende loopkledij helpt je overdag opvallen, omdat je in hoog contrast staat ten opzichte van je omgeving. Wordt het schemerend of donker, dan redden reflecterende stroken je leven. Tegenwoordig bestaan er veel fluovesten of accessoires zoals bandjes of LED-lichtjes die je extra doen opvallen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief