Giant trekkingfietsen

Bekijk:
 

Giant trekking bike - Thuis op tournee

Sinds de oprichting in 1972 is Giant uitgegroeid tot de grootste fietsenfabrikant ter wereld, wat vandaag de dag nog steeds van het grootste belang is voor andere merken. De belangrijkste reden hiervoor is de leidende rol in de ontwikkeling en productie van innovatieve frames. Giant bewees de verdere ontwikkeling van fietsframes een grote dienst met de ontwikkeling van carbon frames, die de fietsgigant al in 1996 als eerste fabrikant op de markt bracht. Hetzelfde geldt voor de nu gebruikelijke schuine geometrie. Ook hier liep Giant voorop in de ontwikkeling, omdat de ontwikkelaars zich realiseerden hoe groot de stijfheid van kleine frames was in tegenstelling tot de vormen die tot dan toe gangbaar waren.

Multitalent trekkingfiets

Als je van plan bent lange afstanden aan een stuk af te leggen, kann je niet om de trekkingfiets heen. Elke Giant trekkingfiets is speciaal ontwikkeld om comfortabel te zijn gedurende lange perioden van rijden en om zo zelfverzekerd mogelijk vooruit te komen op een verscheidenheid aan ondergronden. In tegenstelling tot de mountainbike krijg je een dunner frame en dunnere banden. Op deze manier kan efficiënt rijden worden gecombineerd met gemakkelijk off-road rijden. Als echte allrounder slaat de Giant trekkingfiets ook een goed figuur op korte afstanden in de stad. Ook meerdaagse fietstochten zijn goed te doen. Dankzij de mogelijkheid om voldoende bagage mee te nemen en de uitrusting, die ook rijden in het donker mogelijk maakt dankzij het complete verlichtingssysteem, zijn er geen grenzen die de fiets stelt.

Speciale kenmerken van de Giant trekkingfiets

Naast de reeds universele toepasbaarheid van trekkingfietsen, belooft een Giant trekkingfiets technische verfijning. Betrouwbaarheid is hier het allerbelangrijkste. Om deze reden legt Giant de nadruk op een uitstekende afwerking van het frame. Je kan vertrouwen op deze prestatiebelofte, vooral met de levenslange garantie op het frame. Dankzij het uitgebreide gamma kann je jouw fiets uitrusten met een grote verscheidenheid aan opties en onderdelen. Afhankelijk van jouw voorkeuren en het beoogde gebruik, kann je kiezen uit verschillende schakelcomponenten, remsystemen en framevormen.

Welk model voor welk gebruik

Aspiro

Lange tochten en dagelijkse woon-werkverkeer zijn het best te doen met de Giant Aspiro. De trekkingfiets maakt indruk met zijn geslaagde combinatie van sportiviteit en comfort en is, net als alle andere toerfietsen van Giant, verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen. Het verschil zit hem in de framevorm - voor vrouwen is het lagere trapeziumvormige frame geschikter dan het hoge diamantframe dat gebruikt wordt in modellen zoals de Aspiro RS2 LTD of de Aspiro 1 LTD voor mannen.

Argento

De Giant Argento zit meer in het lifestyle segment, maar is een volwaardige trekkingfiets met goedgekeurde verlichting en een praktische bagagedrager. Het vakmanschap en de uitrusting zijn dienovereenkomstig terughoudend. Het hoogwaardig gelaste frame slaat een goed figuur en geeft de Argento een elegante, betrouwbare en praktische uitstraling. Naast het trapeziumvormige frame is het model ook verkrijgbaar als lage instap, wat bijzonder voordelig is in de stad, waar vaak op- en afstappen deel uitmaakt van het dagelijkse leven.

FastCity

De Giant FastCity daarentegen voldoet aan sportieve eisen. Eenvoud en sportiviteit zijn aan de orde van de dag op deze snelle tourer. In tegenstelling tot de gebruikelijke trekkingfietsen is de zitpositie hier eerder sportief en zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld in recordtijd jouw weg naar het werk kunt afleggen. Tegelijkertijd kan de fiets ook voor langere tochten worden gebruikt. Ten gunste van de sportiviteit maakt de verende voorvork plaats voor een starre voorvork. Hierdoor kann je gewicht besparen, een directer rijgedrag bereiken en efficiënter rijden. De FastCity is in de plaats gekomen van de succesvolle Giant Aero RS1 en RS2 modellen van voorgaande jaren.

Tourer & Allure

Voor vrouwen biedt Giant bijvoorbeeld de Tourer CS, een stadsfiets die ook geschikt is voor langere afstanden. Ook hier creëert de Giant trekkingfiets een goede combinatie van een zekere sportiviteit en een goed comfort. Over het geheel genomen is de motor ontworpen om de berijder zo weinig mogelijk werk te bezorgen. De onderdelen, zoals de remmen, zijn uiterst onderhoudsarm en betrouwbaar. Kleine extra voorzieningen, zoals lekvrije banden, onderstrepen het solide en betrouwbare karakter van de fiets, waarvan het instapmodel Tourer RS2 / C2 nu al voor een redelijke prijs verkrijgbaar is. Een ander aan te bevelen model voor vrouwelijke fietsers is de Allure serie van Giant. De modellen gaan duidelijk meer in de sportieve richting. Eenvoudig en ongecompliceerd is hier het motto. Stijve vorken en een sportieve zitpositie zorgen voor snelle ritten en een sportief rijgedrag, net als bij de herenmodellen.

Voor hen die snel buiten adem raken: Giant trekking E-bikes

E-bikes zijn een prima uitvinding - vooral als de tochten langer worden, de beklimmingen sneller en het rijplezier groter. Met zijn portfolio van trekking E-bikes, biedt Giant een breed scala aan elektrische fietsen voor hem en haar, aantrekkelijk voor zowel sportieve als meer comfort-bewuste rijders.

Giant trekkingfietsen kopen op BikeExchange

Heb je zin in tochten door idyllische landschappen? Dan kun je niet echt fout gaan met Giant trekkingfietsen, vooral omdat ze absoluut betrouwbaar zijn in het dagelijks gebruik. Op BikeExchange vindt je talrijke modellen van het huidige modeljaar 2022, maar ook goedkope restvoorraden en modellen van vorig jaar. Alle aanbiedingen op ons platform zijn afkomstig van echte fietsenwinkels in Nederland en Belgie, die je ook uitgebreid advies kunnen geven. Dus als je de juiste motor hebt gevonden, neem je gewoon contact op met de verkoper voor meer informatie of maak je een afspraak voor een proefrit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief