For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsen
Trekking- & tourfietsen
Merken
Oxford
51
Trek
46
Gazelle
41
Norta
33
Scott
18
Koga
11
Batavus
9
Victoria
9
Meer merken
Models
Esprit C7 Lady 2019
3
L500 Stagger 2018
3
Sub Sport 40 Men 2020
3
Vento T24 Lady 2019
3
X500 Midstep 2018
3
L500 2018
2
Sub Comfort 20 Men 2020
2
Sub Comfort 20 Unisex 2020
2
More models
Winkels
Fietsen Brys
44
Fietsboetiek
28
Simair
27
D'Haene Sport
19
Bouchet-Bieliën
17
CDBikes
16
Vélo Marco
16
Chamizo Fietsen BVBA
15
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Toestand
Kleur
zwart
carbonzwart
antraciet
grijs
zilver
wit
beige
bruin
More
Maat
43cm
44cm
45cm
46cm
47cm
48cm
49cm
50cm
More
Type versnelling
Naafversnelling
Derailleur
Bagagedragers
Achteraan
Geen
Vermogen motor
250W
350W
500W
600W
Motorfabrikant
Bosch
Shimano
Impulse
E-motion
BIACTRON
Type vering
Verende voorvork
Full suspension
Geen

Trekkingfietsen | Tourfietsen

Bekijk:

Alle informatie over Trekkingfietsen

Een trekkingfiets is niet voorbehouden aan wereldreizigers, hoewel daartoe ook specifieke modellen verkrijgbaar zijn. Het is veel meer een hybride fiets voor allerlei fietsplezier. Het zijn echte tourfietsen en heffen de missing link op tussen mountainbikes en stadsfietsen. De wielmaat is meestal 28 inc en de banden zijn niet zo dik als bij mountainbikes, zodat je flinke afstanden op verharde en onverharde wegen kunt afleggen. Vaak zijn de modellen al voorzien van verlichting voor in de stad of om mee te commuten en spatborden behoren vrijwel altijd tot de standaard afmontage.

Typisch voor trekking- en tourfietsen zijn de vele montagemogelijkheden voor fietstassen en drinkbussen. Er zijn allerlei ingenieuze systemen om zoveel mogelijk bagage en proviand zo compact mogelijk mee te nemen. Niet alleen bagagedragers vooraan en achterop, maar de boven- en onderbuis van het frame en een stuurtas behoren tot de mogelijkheden. In de online shop van BikeExchange vind je talloze modellen en bijbehorende accessoires zodat je altijd zult slagen.

Trekkingfietsen voor lange en meerdaagse trips

Frames van trekkingfietsen zijn oorspronkelijk afgeleid van koersfietsen. De stuurinrichting is duidelijk anders en vaak gemakkelijk verstelbaar, waardoor een comfortabele rechte zithouding verkregen kan worden. Veel modellen zijn nog voorzien van V-brakes, maar vooral in de wat hogere prijsklassen zijn schijfremmen in opmars. Het aantal versnellingen is per model zeer verschillend, waarbij de keuze afhankelijk is van het gebruik. Voor alledaags gebruik en dagtrips in eigen land volstaat een naafversnelling met 14 schakelmogelijkheden al gauw. Drie voorbladen met 27 versnellingen zijn geen overbodige luxe voor steile hellingen in heuvelachtig en bergachtig terrein, zeker tijdens meerdaagse trips en fietsvakanties. Uiteraard zijn er ook diverse tussenvarianten, bijvoorbeeld met 21 versnellingen, voor de echte allrounders. Een bijkomend aspect is het uitgebreide aanbod aan groepen van Shimano en SRAM. In elke prijscategorie zijn meerdere mogelijkheden voorhanden en ook hierbij is het gebruik belangrijk. Dit zijn de kenmerken van trekkingfietsen op een rijtje gezet:

• Relatief brede banden en 28 inc wielen

• Uitgebreide naaf- of derailleurversnelling

• Spatborden en bagagedrager(s)

• Diamant-frames met rechte zitpositie

• Damesmodellen met trapez-frames

• Modellen met en zonder vering

Een trekkingfiets of hybride fiets kopen in onze online shop

Trekkingfietsen bieden vele mogelijkheden om van het fietsen te genieten. Vooral om het fietsen op onverharde wegen ook nog comfortabel te houden, is het niet onverstandig om een model te kiezen met verende voorvork en/of zadelvering. Via de handige filterfuncties links bovenaan deze pagina kan dit aangegeven worden. Alle merken, prijsklassen, maten en bijvoorbeeld type versnellingen zijn eveneens te selecteren. De regio waarin gezocht wordt bepaal je ook zelf, zodat het aanbod van modellen in de buurt gevonden worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief