Trekkingfietsen | Tourfietsen

Bekijk:

Alle informatie over Trekkingfietsen

Een trekkingfiets is niet voorbehouden aan wereldreizigers, hoewel daartoe ook specifieke modellen verkrijgbaar zijn. Het is veel meer een hybride fiets voor allerlei fietsplezier. Het zijn echte tourfietsen en heffen de missing link op tussen mountainbikes en stadsfietsen. De wielmaat is meestal 28 inc en de banden zijn niet zo dik als bij mountainbikes, zodat je flinke afstanden op verharde en onverharde wegen kunt afleggen. Vaak zijn de modellen al voorzien van verlichting voor in de stad of om mee te commuten en spatborden behoren vrijwel altijd tot de standaard afmontage.

Typisch voor trekking- en tourfietsen zijn de vele montagemogelijkheden voor fietstassen en drinkbussen. Er zijn allerlei ingenieuze systemen om zoveel mogelijk bagage en proviand zo compact mogelijk mee te nemen. Niet alleen bagagedragers vooraan en achterop, maar de boven- en onderbuis van het frame en een stuurtas behoren tot de mogelijkheden. In de online shop van BikeExchange vind je talloze modellen en bijbehorende accessoires zodat je altijd zult slagen.

Trekkingfietsen voor lange en meerdaagse trips

Frames van trekkingfietsen zijn oorspronkelijk afgeleid van koersfietsen. De stuurinrichting is duidelijk anders en vaak gemakkelijk verstelbaar, waardoor een comfortabele rechte zithouding verkregen kan worden. Veel modellen zijn nog voorzien van V-brakes, maar vooral in de wat hogere prijsklassen zijn schijfremmen in opmars. Het aantal versnellingen is per model zeer verschillend, waarbij de keuze afhankelijk is van het gebruik. Voor alledaags gebruik en dagtrips in eigen land volstaat een naafversnelling met 14 schakelmogelijkheden al gauw. Drie voorbladen met 27 versnellingen zijn geen overbodige luxe voor steile hellingen in heuvelachtig en bergachtig terrein, zeker tijdens meerdaagse trips en fietsvakanties. Uiteraard zijn er ook diverse tussenvarianten, bijvoorbeeld met 21 versnellingen, voor de echte allrounders. Een bijkomend aspect is het uitgebreide aanbod aan groepen van Shimano en SRAM. In elke prijscategorie zijn meerdere mogelijkheden voorhanden en ook hierbij is het gebruik belangrijk. Dit zijn de kenmerken van trekkingfietsen op een rijtje gezet:

• Relatief brede banden en 28 inc wielen

• Uitgebreide naaf- of derailleurversnelling

• Spatborden en bagagedrager(s)

• Diamant-frames met rechte zitpositie

• Damesmodellen met trapez-frames

• Modellen met en zonder vering

Een trekkingfiets of hybride fiets kopen in onze online shop

Trekkingfietsen bieden vele mogelijkheden om van het fietsen te genieten. Vooral om het fietsen op onverharde wegen ook nog comfortabel te houden, is het niet onverstandig om een model te kiezen met verende voorvork en/of zadelvering. Via de handige filterfuncties links bovenaan deze pagina kan dit aangegeven worden. Alle merken, prijsklassen, maten en bijvoorbeeld type versnellingen zijn eveneens te selecteren. De regio waarin gezocht wordt bepaal je ook zelf, zodat het aanbod van modellen in de buurt gevonden worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief