For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsen
Trekking- & tourfietsen
Merken
Trek
117
Oxford
69
Thompson
58
Gazelle
54
Norta
53
Batavus
34
Cube
26
Koga
24
Meer merken
Models
Daytona 21 speed Men 2018
7
T200 Men 2018
6
T200 Midstep 2018
6
T80 24 Speed Men 2018
6
T80 24 Speed Midstep 2018
6
T300 2018
4
T300 Midstep 2018
4
X300 Midstep 2018
4
More models
Winkels
Fietsen Van Straeten
58
Fietsen Brys
46
Jupiter
43
Simair
34
The900shop
24
Velo Vinci
22
D'Haene Sport
19
Aerts Action Bike
17
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Toestand
Kleur
zwart
carbonzwart
antraciet
grijs
zilver
chroom
wit
beige
More
Maat
35cm
39cm
40cm
42cm
43cm
44cm
45cm
46cm
More
Type versnelling
Naafversnelling
Derailleur
Motor transmissie
Frame materiaal
Carbon
Aluminium
Titanium
Staal
Bagagedragers
Achteraan
Voor- & achteraan
Geen
Vermogen motor
250W
350W
500W
Motorfabrikant
Yamaha
Bosch
TranzX
Shimano
Impulse
Brose
E-motion
Type vering
Verende voorvork
Full suspension
Zadelvering
Vork- en zadelvering
Geen
Vorm frame
Lage instap
Diamant
Wave
Trapez
Andere

Trekkingfietsen | Tourfietsen

Bekijk:

Alle informatie over Trekkingfietsen

Een trekkingfiets is niet voorbehouden aan wereldreizigers, hoewel daartoe ook specifieke modellen verkrijgbaar zijn. Het is veel meer een hybride fiets voor allerlei fietsplezier. Het zijn echte tourfietsen en heffen de missing link op tussen mountainbikes en stadsfietsen. De wielmaat is meestal 28 inc en de banden zijn niet zo dik als bij mountainbikes, zodat je flinke afstanden op verharde en onverharde wegen kunt afleggen. Vaak zijn de modellen al voorzien van verlichting voor in de stad of om mee te commuten en spatborden behoren vrijwel altijd tot de standaard afmontage.

Typisch voor trekking- en tourfietsen zijn de vele montagemogelijkheden voor fietstassen en drinkbussen. Er zijn allerlei ingenieuze systemen om zoveel mogelijk bagage en proviand zo compact mogelijk mee te nemen. Niet alleen bagagedragers vooraan en achterop, maar de boven- en onderbuis van het frame en een stuurtas behoren tot de mogelijkheden. In de online shop van BikeExchange vind je talloze modellen en bijbehorende accessoires zodat je altijd zult slagen.

Trekkingfietsen voor lange en meerdaagse trips

Frames van trekkingfietsen zijn oorspronkelijk afgeleid van koersfietsen. De stuurinrichting is duidelijk anders en vaak gemakkelijk verstelbaar, waardoor een comfortabele rechte zithouding verkregen kan worden. Veel modellen zijn nog voorzien van V-brakes, maar vooral in de wat hogere prijsklassen zijn schijfremmen in opmars. Het aantal versnellingen is per model zeer verschillend, waarbij de keuze afhankelijk is van het gebruik. Voor alledaags gebruik en dagtrips in eigen land volstaat een naafversnelling met 14 schakelmogelijkheden al gauw. Drie voorbladen met 27 versnellingen zijn geen overbodige luxe voor steile hellingen in heuvelachtig en bergachtig terrein, zeker tijdens meerdaagse trips en fietsvakanties. Uiteraard zijn er ook diverse tussenvarianten, bijvoorbeeld met 21 versnellingen, voor de echte allrounders. Een bijkomend aspect is het uitgebreide aanbod aan groepen van Shimano en SRAM. In elke prijscategorie zijn meerdere mogelijkheden voorhanden en ook hierbij is het gebruik belangrijk. Dit zijn de kenmerken van trekkingfietsen op een rijtje gezet:

• Relatief brede banden en 28 inc wielen

• Uitgebreide naaf- of derailleurversnelling

• Spatborden en bagagedrager(s)

• Diamant-frames met rechte zitpositie

• Damesmodellen met trapez-frames

• Modellen met en zonder vering

Een trekkingfiets of hybride fiets kopen in onze online shop

Trekkingfietsen bieden vele mogelijkheden om van het fietsen te genieten. Vooral om het fietsen op onverharde wegen ook nog comfortabel te houden, is het niet onverstandig om een model te kiezen met verende voorvork en/of zadelvering. Via de handige filterfuncties links bovenaan deze pagina kan dit aangegeven worden. Alle merken, prijsklassen, maten en bijvoorbeeld type versnellingen zijn eveneens te selecteren. De regio waarin gezocht wordt bepaal je ook zelf, zodat het aanbod van modellen in de buurt gevonden worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief