Stuurlint

Bekijk:

Waarom je stuurlint van hoge kwaliteit moet kopen...

Wond scheef? Niet bij ons. Stuurlint is een van de belangrijkste onderdelen om je racefiets voor weinig geld een persoonlijke look te geven en tegelijkertijd je comfort en controle over je fiets te verbeteren. Zorgvuldig gewikkeld en goed gekozen stuurlint wordt niet voor niets beschouwd als het kenmerk van een Racefiets! Al het mogelijke wordt gedaan om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van het racestuur veilig en comfortabel in je hand ligt.

Je hebt de keuze tussen verschillende materialen en kwaliteiten. In het algemeen geldt: hoe dikker en zachter het stuurlint, hoe beter de vering, wat jouw handen, polsen, schouders, armen en zelfs jouw nek zullen waarderen. Aangezien de kosten te overzien zijn en het wikkelen gemakkelijk gaat met een beetje oefening, kan je er gewoon verschillende uitproberen tot het gevoel goed is.

Verschillende materialen stuurlint

Cork: Een van de meest gebruikte materialen voor stuurlint is kurk. Deze stuurlinten zijn er in verschillende diktes, zijn duurzaam en voelen zacht aan in de hand.

Synthetische materialen: De structuur van deze stuurlinten varieert van met rubber beklede textieltape tot kunstleer en velours. De kleurvariaties en beschikbare diktes zijn al even ontelbaar. Deze tapes hebben gewoonlijk een kleeflaag aan de onderzijde die de tape stevig op zijn plaats houdt. Zij zijn ook vaak de lichtste stuurlinten. En voor de slechtweerrijders onder je zijn ze zeker de beste keuze, want ze zijn verkrijgbaar met speciaal voor natte omstandigheden ontwikkelde oppervlakken die zelfs in natte omstandigheden een goede grip garanderen.

Leer: Duidelijk voor de puristen onder de racefietsers, zijn er stuurlinten gemaakt van leer. Netjes opgerolde lederen tape geeft je stuur een onvergelijkbare klassieke look die zeker jaloerse blikken zal trekken. De keerzijde? In natte omstandigheden worden leren stuurlinten een beetje glibberig. De voordelen? Eenmaal ingereden voelen lederen stuurlinten goed in de hand, absorberen ze goed zweet en gaan ze veel langer mee dan andere tapes.

Grote selectie van stuurriemen voor leerlingen op BikeExchange

In ons aanbod vindt je gegarandeerd het juiste stuurlint voor je en jouw racefiets. Je kan gemakkelijk zoeken naar jouw favoriete merken, maar natuurlijk ook naar jouw favoriete kleur of het materiaal dat bij jouw wensen past. Je kan je gewenste tape met een paar muisklikken rechtstreeks via onze online shop bestellen of wij vertellen je over een dealer in jouw omgeving die je deskundig advies kan geven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief