Speed Pedelecs

Bekijk:

S-Pedelecs in opkomst

Speed Pedelecs zijn voorzien van een krachtige motor met 500 Watt om het vermogen te leveren voor de maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Ten opzichte van gewone E-bikes wordt het materiaal meer belast vanwege de hogere snelheden. Daarom zijn de frames extra verstevigd en de remmen vaak een tikkeltje beter. Steeds meer commuters kiezen voor elektrische fietsen of willen S-Pedelecs kopen. De actieradius is altijd ruim voldoende voor ritten van middelbare afstand. Door de hogere snelheden zijn High Speed E-bikes echter ook volwaardige vervangers van auto´s. Ze zijn goedkoper, milieuvriendelijker, gezonder en vaak nog sneller ook. Nooit meer files onderweg en geen opstoppingen in de stad meer, dat scheelt ook nog eens een hoop stress.

De Sportiviteit van S-Pedelecs

Speed Bikes zijn niet alleen voor commuters een goede aanleiding tot sportiviteit. Ze zijn ook perfect voor diegenen zonder al te veel (fiets)conditie, maar die toch mee op pad willen met beter getrainde fietsers. De S-pedelec wordt steeds beter uitgerust. Denk aan schijfremmen om veiliger te stoppen aan hoge snelheid. Erg felle en veilige verlichting, zodat je ook in de donkerste maanden zichtbaar blijft. Verder zijn ze echt gebouwd om lang mee te gaan. Vind je een speed pedelec duur? Noem het eerder een investering. Koop je eentje van betere kwaliteit, dan kan je er vrij zeker van zijn dat je een fiets voor het leven hebt binnengehaald. Trek daar dan nog eens het geld dat je bespaart aan benzine af en de fietsvergoeding die je misschien krijgt, dan betaalt deze fiets zichzelf terug.

Heb je een vriend of collega die zelf intensief met de racefiets rijdt? Vanaf nu kunnen jullie ook samen gaan fietsen. Hij zal al sterk voor de dag moeten komen om jou te lossen. De kans is zelfs groot dat je partner na een aantal kilometers vraagt om in het wiel te gaan zitten. De mogelijkheden zijn eindeloos, zorg er vooral voor dat het veilig blijft!

Koop jouw S-Pedelec via BikeExchange

Hebben we je overtuigd van alle voordelen die deze moderne bikes met zich meebrengen? Kijk dan rustig rond in ons aanbod. Let bij elke advertentie vooral op de verkoper. Zij zijn enkel de beste verdelers van België en hebben een ruime kennis van zaken. Je kan hen altijd contacteren. De bekendste merken die kwaliteit garanderen zijn o.a. Stromer, Flyer, Haibike, Cannondale,...

Verkeersregels van S-Pedelecs

Elektrische fietsen met een trapondersteuning tot 25 km/u worden wettelijk als gewone fietsen beschouwd. Speed Pedelecs worden tot de gemotoriseerde verkeersmiddelen gerekend en zijn gesorteerd in de Bromfiets klasse B. Hiervoor gelden de volgende regels:

  • De eigenaar moet een WA-verzekering voor het rijwiel hebben.

  • De minimum leeftijd van de fietser is 16 jaar.

  • Een achteruitkijkspiegel is verplicht

  • De fietser moet minimaal een bromfietsrijbewijs A3 hebben (een autorijbewijs voldoet ook)

  • Er geldt in België, Nederland en Duitsland een helmplicht.

  • Het rijwiel moet een kentekenplaatje hebben.

Fietspaden hoeven niet vermeden te worden, tenzij anders staat aangegeven. In Duitsland mag je juist niet het fietspad op met een S-Pedelec en in Nederland zijn de regels dusdanig verwarrend, dat iedereen maar doet wat hij of zij wil. Wil je een S-pedelec kopen, dan is het raadzaam om gewoon de rijwielhandelaar te vragen wat er bij komt kijken aan registratie en verzekering.

Speed Pedelecs bieden allerlei voordelen, vandaar ook de populariteit ervan. Ze zijn milieuvriendelijk, goedkoper dan een auto, goed voor de gezondheid en heel wat sneller dan E-bikes. Kijk maar eens in onze online shop naar de verschillende modellen. Via de handige filterfuncties links bovenaan deze pagina kunnen in een handomdraai voorkeuren en wensen geselecteerd worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief