Racefietsen | Koersfietsen

Bekijk:

Vind je perfecte koersfiets bij BikeExchange

Met extreem lichte frames, smalle banden en aerodynamische designs zijn racefietsen de meest sportieve fietsen voor op de weg. Het gaat om de meest efficiënte krachtoverbrenging om tot maximale snelheid te komen. De gestroomlijnde vormgeving van koersfietsen laat geen extra´s toe op de fiets, zoals spatborden, behalve een bidonhouder. Daardoor weegt een moderne racefiets nog maar 6 tot 11 kg. Ook een aerodynamisch vlakke zitpositie draagt bij aan de snelheid. Kenmerkend is de hogere positie van het zadel ten opzichte van het stuur. Wil je een (nieuwe) koersfiets kopen die bij jouw rijstijl past, lees dan verder: bij BikeExchange ben je aan het juiste adres.

Alle feiten van racefietsen

De eerste koersfietsen waren nog van staal gemaakt, zonder versnellingen. Tegenwoordig zijn racefietsen voorzien van hoogwaardige derailleurversnellingen met twee of drie kettingbladen. De frames zijn gemaakt van carbon, aluminium of titanium.

De belangrijkste kenmerken van racefietsen:

  • Zeer lichte, aerodynamische en stabiele vormgeving
  • Hoogwaardige framematerialen voor de beste prestaties
  • Geen extra fietsonderdelen, zoals spatborden
  • smalle velgen en banden
  • karakteristiek gebogen racestuur dat meerdere posities mogelijk maakt
  • hoge, vlakke fietstpositie

Een modern high-end raceframe is meestal van carbon gemaakt, omdat dit materiaal zowel lichtgewicht als stijf is en snelheden van boven de 70 km/u mogelijk maakt. Bij dergelijke snelheden moet je natuurlijk op betrouwbaar materiaal kunnen rekenen. Het smalle racestuur met beugel maakt meedere fietsposities mogelijk. De ergonomische vormgeving ontlast ook het lichaam van de renner bij de verschillende fietsposities.

De wielen van een racefiets hebben bijna altijd een velgdiameter van 28 inch met 19 tot 25 mm brede banden. Koersfietsen zijn veelal nog voorzien van velgremmen. Toch komen de laatste jaren steeds meer modellen op de markt met schijfremmen, die vooral bij slechte weersomstandigheden betere remprestaties leveren.

Een racefiets voor elke rit of koers

Je wil een racefiets kopen als je de uitdaging zoekt om snelheid te maken. Naast specialismen zoals triathlon of veldrijden, zijn er ook uiteenlopende modellen binnen de “klassieke“ koersfietsen qua gebruik. Voor het meer ontspannen rondtoeren bieden een minder stijf frame, een ergonomisch zadel en een lagere zadelpen een meer comfortabele zitpositie. Voor pure snelheid kies je beter een stijver frame en aggressievere zithouding. De bovenbuis is dan iets langer om een vlakkere, aerodynamische fietshouding mogelijk te maken. Bij BikeExchange vind je alle modellen van alle topmerken, kijk maar eens onder Trek racefietsen of BMC racefietsen.

>>>Vergelijk aero, lightweight en endurance fietsen

Racefietsen voor profrenners, ambitieuze hobbyisten en beginners

Als je asfalt verkiest boven offroad en wanneer je trekking- en citybikes eenvoudigweg te langzaam vindt, dan is een koersfiets de juiste keuze. Ook als je gewoon wilt rondtoeren kan een racefiets de ideale partner zijn, vanwege de soepele tred zonder noemenswaardige weerstand. Verder is een koersfiets een perfect trainingsmiddel. Hierbij is de keuze van de juiste framemaat erg belangrijk. De perfecte, vlakke zithouding leidt immers tot de beste prestaties.

Bij BikeExchange vind je de beste koersfiets voor elk budget. De juiste racefiets kopen is nog nooit zo simpel geweest. Maak gebruik van onze filterfunctie en je krijgt gelijk een overzicht van de beste modellen voor de beste prijs. Vervolgens kun je gedetailleerder verder zoeken naar jouw framemaat, gewenste afmontage en framemateriaal. Tot slot gebruik je de zoekfunctie voor een fietsenwinkel bij jouw in de buurt en kun je de juiste keuze maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief