Trek Racefietsen | Koersfietsen

Bekijk:

Het ontstaan van Trek racefietsen

Alle merken beweren het, maar weinig bedrijven komen er zo rechtuit mee naar buiten: Trek bouwt de best presterende racefietsen ter wereld. Volgens hen alleszins. De fabrikant uit Waterloo, Wisconsin staat al jaren bekend om zijn uitstekend development team en heeft naam gemaakt met racefiets frames van hoge kwaliteit. Hoewel het iconischs merk een enorm breed assortiment heeft, staat het toch vooral bekend om zijn racefietsen. Deels te wijten aan de talrijke overwinningen die professionele wielrenners al op een Trek hebben behaald. Zes jaar na de oprichting in 1976, bracht Trek zijn eerste koersfiets op de markt. Sindsdien volgde een groot aantal innovatieve ontwikkelingen, baanbrekende technologieën en internationale successen. Lance Armstrong was een van de eerste en grootste sterren op een Trek racefiets. Ook al werden zijn zeven Tour de France overwinningen intussen terug afgenomen, kon Trek in zijn hoogdagen toch profiteren van Armstrongs succes. Zo werd Trek een gevestigde waarde in de wielersport. In 2007 kwam de eerste ‘echte’ Tourzege dankzij Alberto Contador. De Spanjaard reed op een Trek Madone, een fiets die vernoemd is naar de beroemde Col de La Madone in Nice.

Moderne technologie voor een betere racefiets

Trek begon in 1992 als ’s werelds eerste fabrikant met de serieproductie van carbon koerskaders. Deze waren een stuk lichter dan de tot dan toe gebruikelijke aluminium of stalen frames, maar ook moeilijker te verwerken. Door de jarenlange ervaring met het materiaal, is Trek uitgegroeid tot een van de beste carbon fabrikanten. Door middel van innovatieve productietechnieken komen ze tot een eindproduct met een maximale stijfheid tegenover minimaal gewicht. Het bewijs hiervoor vind je in alle Madone, Emonda en Domane modellen. De frames bieden een hoge stabiliteit met veel controle en veelzijdige handling. De development van Trek fietsen beperkt zich niet tot enkel hun eigen ontwikkelingsafdeling, maar er wordt ook gerekend op feedback van professionals. Het Trek Segafredo team meet zich in de UCI World Tour met de beste atleten van de werelt en heeft gedurende jaren vele legendes in de rangen gehad zoals de gebroeders Schleck, Fabian Cancellara en jonge namen als Jasper Stuyven. De profs testen Trek racefietsen uit tot de limiet en kunnen waardevol inzicht geven voor alle mogelijke verbeteringen. Technologieën zoals het toonaangevende OCLV-carbon of ISOSpeed systeem voor meer flexibiliteit in het frame maken Trek frames uniek.

>>> Check hier de Domane SLR in detail

De juiste Trek racefiets vinden

Het assortiment van de fietsfabrikant uit Wisconsin varieert van racefietsen voor beginners tot en met modellen voor rijke hobbyisten, of zelfs professionele eliterenners. De verschillende modellen onderscheiden zich naargelang het doel van de fietser. Voor lange ondernemingen waarbij comfort belangrijker is dan wat dan ook, is er de Trek Domane. Een bijzonder flexibele fiets met een comfortabel, maar toch stijf en snel frame. Voor sprinters is er de aerodynamische Madone, met zijn gestroomlijnde vorm om sneller je topsnehleid te bereiken. De classic van Trek voor ronderenners en klimmers is de Emonda. Die zoekt de perfecte middenweg tussen laag gewicht en optimale stijfheid. De Emonda is de lichtste van de drie professionele modellen. Alle info over de verschillende typen racefiets vind je in onze blog.

Het beste Trek aanbod in onze online shop

Omdat Trek de fietswensen van elke consument wil vervullen, zijn alle modellen verkrijgbaar in talrijke uitvoeringen. SLR Disc, 7, 8 of ten minste 10? Het aantal varianten kan verwarrend zijn, maar in onze Trek shop word je geholpen om de juiste fiets voor uw behoeften en vooral uw portemonnee te vinden. Sorteer de zoekresultaten op prijs of topaanbiedingen, of vul gewoon je gewenste prijsklasse in. Wij brengen het aanbod van honderden dealers in België samen, zodat jij enkel moet bladeren om je keuze te maken. Veel shopplezier!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief