Scott Racefietsen

Bekijk:
 

Wie is Scott?

Scott koersfietsen zijn ideaal voor de wielersport. Met een zo laag mogelijke luchtweerstand en zeer laag gewicht zijn de fietsen makkelijk te wenden en ideaal voor wedstrijden. De fietsen zijn zowel te gebruiken op de weg, het veld, het ruwe terrein als op de baan. Omdat Scott altijd bovenop de nieuwste ontwikkeling zit zal je letterlijk en figuurlijk nooit achterraken. Alle nieuwste innovaties zijn terug te vinden op de modellen en dat merk je!

Scott Bikes: Ook voor de pro’s

Veel professionals zullen een Scott racefiets kopen vanwege de grote betrouwbaarheid van het merk. Profteams IAM Cycling (voormalig) en Orica-Scott maken al gebruik van deze snelheidsduivels. Omdat de fietsen licht en wendbaar zijn, hebben al veel professionals gebruikt gemaakt van de Scott fietsen. Hij is dan ook niet meer weg te denken uit het peloton. Wat zo bijzonder is aan deze fietsen is dat Scott het voor iedereen mogelijk maakt zich tot een professional te ontwikkelen, dankzij de hoge kwaliteit van de fietsen.

De Scott racefiets in focus

Van de absoluut high-tech Foil Premium racefiets, die slechts 6,7 kg weegt (en dus te licht is voor wedstrijden volgens de UCI-reglementen), tot de Speedster instapfiets, Scott heeft echt voor iedereen de juiste fiets. De Zwitsers vertrouwen op hoogwaardige componenten, een harmonieuze afstelling en bovenal op hun geavanceerde frametechnologie. Vooral op het gebied van lichtgewichtconstructie ligt het bedrijf ver voor op zijn concurrenten en heeft het vaak gewichtsrecords gevestigd met zijn carbonframes.

Scott racefiets technologie - perfectie in lichtgewicht constructie

Scott racefietsen profiteren van de enorme knowhow van de ontwikkelaars. De doorontwikkelde HMX carbonvezel is meer dan 20 procent stijver dan de HMF-vezel van dezelfde gewichtsklasse en stelt de ingenieurs in staat een ongelooflijk laag gewicht te combineren met uitstekende rijeigenschappen en stabiliteitswaarden. De HMX-SL vezel gaat nog een stap verder en is voorzien van nanotechnologie, waaronder met nanobuizen versterkte epoxyhars en T1000G koolstofvezel, de vezel met de hoogste treksterkte ter wereld. Het resultaat: nog meer kracht bij nog minder gewicht voor een perfecte krachtoverbrenging. De HMX-SL is ongeveer 14% lichter dan het standaard HMF frame.

Scott racefietsen voor vrouwen

Scott heeft ook iets speciaals in petto voor vrouwen. De Contessa modellen zijn speciaal afgestemd op de behoeften van vrouwen en stellen ambitieuze vrouwelijke rijders in staat goed te presteren op comfortabele racefietsen. De Contessa racefietsen vormen echter geen op zichzelf staande serie, maar zijn geïntegreerd in de afzonderlijke racefietsmodellen van de Zwitserse fietsspecialist. Naast de instapmodellen van de Speedster-serie zijn er ook diverse Contessa-fietsen in de duurmodellen van de Solace-serie, die verkrijgbaar zijn in verschillende uitrustingsvarianten. Het ontwerp is ook herzien om tegemoet te komen aan de individuele wensen van vrouwen. De juiste Scott racefiets voor de vrouw is dus snel gevonden.

Breed assortiment in de Scott online shop

De portefeuille van de Zwitsers is zeer divers als gevolg van de verschillende frame-technologieën. De high-end fietsen met de toevoeging Premium, Team Issue en RC hebben alleen het beste van het beste op het gebied van frametechnologie, maar spelen ook een klasse apart wat prijs betreft. Dus als je niet per se in de volgende Tour de France wilt rijden, vindt je bij Scott ook racefietsen met een absoluut eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. De Adict is hier een goede kandidaat. Het HMF carbon frame is extreem snel en stijf en brengt je, dankzij de solide componenten, veilig op je bestemming, zelfs zonder een prijskaartje van € 10.000. De framegeometrie van de Addict en ook van de Foil modellen is ontworpen voor de wedstrijdweg - het rijgedrag en de zitpositie zijn agressief en agressief, zoals je van een Scott racefiets mag verwachten. De CR1 en de Solace combineren daarentegen prestaties met het nodige comfort dat lange-afstandsrijders absoluut niet willen missen. Trillingen worden geabsorbeerd en weggehouden van de rijder dankzij de speciale constructie. Zoals je kan zien: Er is een fiets voor elke behoefte. Neem een kijkje in onze grote online fietsenwinkel en ontdek de nieuwste modellen en ook een paar koopjes.

Scott nieuws in 2019

Speciaal voor dames die haast hebben, hebben we goed nieuws in 2019. De Scott Contessa Addict RC Disc is een damesversie van het beproefde herenmodel. Omdat Scott het frame ongewijzigd laat en het gewoon als unisex frame bestempelt, zal de Contessa Addict nogal vreemd overkomen op veel vrouwen die gewend zijn aan een dames racefiets. Maar de uitrusting daarentegen zou de racefiets een opmerkelijk succesverhaal kunnen bezorgen. Hydraulische schijfremmen, een elektronisch Shimano Ultegra Di2-schakelsysteem en speciaal voor vrouwen ontworpen zadels en sturen zorgen voor comfort en een soepele bediening. Uiteraard wordt, vooral bij damesmodellen, aandacht besteed aan het zo laag mogelijk houden van het gewicht, en met net geen kilo draagt het carbon frame daaraan bij.

Andere huidige racefiets modellen van Scott

Met de Foil blijven de ontwikkelaars zich niet alleen richten op pure aerodynamica, maar ook op comfort en een hoge stijfheid, wat essentieel is voor een succesvolle sprint. Dit is de enige manier waarop Matthew Hayman de Cobble klassieker Parijs-Roubaix kon winnen op de Foil. De stijfheid van de balhoofdbuis en de trapas is met 13% verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, terwijl het comfort nagenoeg verdubbeld is dankzij Comfort Zone Construction. In 2018 was Scott een van de eerste gevestigde fabrikanten die de stap zette naar schijfremmen op aero racefietsen met de Foil Disc. De ontwikkelaars legden vooral de nadruk op het zo laag mogelijk houden van de aërodynamische nadelen en het zo gering mogelijke gewichtsverschil met het nietschijfmodel.

De Addict familie is de laatste jaren ook uitgebreid. Scott heeft een regulier Addict Disc model aan de succesvolle serie toegevoegd, naast de superlichte SL versie, de RC Team replica, de CX cyclocross fiets, de Gravel variant en natuurlijk de "gewone" Addict met velgrem. De topversie van het HMX carbon schijvenframe weegt slechts 60 gram extra en is compatibel met elektronische en mechanische aandrijvingen. Het comfortwonder onder de Scott racefietsen is nog steeds de Solace, die ook enkele verbeteringen heeft ondergaan. Dankzij het hoogwaardige HMF carbon is het gewicht van het frame nu slechts 890 gram, de voorvork komt op 330 gram. Met de oversized BB86 Press-Fit trapas is er 17% meer stijfheid, de krachtoverbrenging is gemaximaliseerd door bredere bevestigingspunten.

Wat kies ik?

Er zijn inmiddels zoveel Scott modellen op de markt dat het steeds moeilijker wordt om te kiezen. Het is ook allemaal even aantrekkelijk en de kwaliteit is even zo aanlokkelijk. Toch is er voor ieder een fiets die helemaal bij je past. Door de belangrijkste punten op een rijtje te zetten kom je steeds dichterbij jouw ideale racefiets. Blijft er alsnog veel keuze over? Je krijgt dan passende aanbiedingen, zowel nieuwe fietsen voor het seizoen 2022 als afgedankte modellen tegen een lage prijs. Je kan ook gebruik maken van de contactpagina bij elke ad zodat je rechtstreeks een verkoper kan aanspreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief