Pinarello racefietsen

Bekijk:

Een klasse apart - een portret van Pinarello racefietsen

Iedereen die de afgelopen jaren de Tour de France heeft gevolgd, kent de klasse van de Pinarello racefietsen. De succesvolle Team Sky rond Tour de France-winnaar Chris Froome rijdt uitsluitend op de fietsen van de traditionele Italiaanse fabrikant, die zich sinds de oprichting in 1952 heeft gespecialiseerd in fietsen voor de race. Pinarello racefietsen hebben al meer dan 10 algemene overwinningen in de Tour behaald - een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van het Italiaanse wielrennen. Jan Ulrich heeft tijdens zijn carrière ook op een Pinarello fiets gereden. In een notendop: Pinarello racefietsen zijn fietsen voor echte professionals. Dus als je in jouw vrije tijd graag een gele trui aantrekt, vindt je hier de juiste uitrusting. Zoek nu in onze online winkel naar de juiste aanbiedingen.

Oprichter Pinarello - van de zwarte trui naar Tourzege

De grondlegger van dit succes was Giovanni Pinarello, die als wielrenner vooral in de 34e Giro d' italia de aandacht trok. Hij was de laatste die de zwarte trui kreeg in de Tour en mocht zich op de ereronde tonen met de geslaagden. Een jaar later moest hij zijn startplaats voor de Giro opgeven, en in plaats daarvan richtte hij met zijn ontslagvergoeding het fietsenmerk Pinarello op. Sindsdien is de naam synoniem met de grootste successen in de wielersport, en tal van legendarische teams zoals Team Telekom, Movistar en Banesto hebben vertrouwd op de high-end fietsen uit Italië. Een Pinarello racefiets is altijd al iets speciaals geweest. Het is dan ook geen wonder dat een fiets van deze traditionele fabrikant evenveel kan kosten als een kleine auto.

Pinarello Dogma - high-end racefiets in zijn puurste vorm

De meest prestigieuze fiets van het Pinarello raceteam is de Dogma. Geen enkele andere racefiets heeft zoveel Pro Tour-wedstrijden gewonnen als het topmodel van de Italiaan, dat tevens de onbetwiste bestseller van het merk is. De Dogma maakt indruk met zijn extravagante, aerodynamische vorm, die uitgebreid is getest in de windtunnel. Bovendien biedt hij dankzij zijn efficiënte krachtoverbrenging en gevoelige respons een buitengewoon rijgevoel, dat de ontwikkelaars ondanks de voortdurende verdere ontwikkelingen op het gebied van framemateriaal en componenten trachten te behouden. Een intern testlaboratorium zorgt er verder voor dat een Pinarello racefiets aan de hoge verwachtingen van kopers en professionals voldoet.

Natuurlijk weten de professionals het best hoe ze een racefiets verder kunnen ontwikkelen zodat hij nog sneller wordt. Niemand belast een racefiets immers zo zwaar als een teamrijder die er elke dag op traint en de zwaarste wedstrijden ter wereld rijdt. Pinarello gebruikt deze feedback om fietsen als de Dogma verder te perfectioneren en de nieuwste generaties concurrerend te houden. Pinarello blijft ook nieuwe wegen inslaan met zijn geavanceerde fietsen. De Dogma K8-S is een van de eerste racefietsen met verende elementen achter, waardoor hobbelige parcoursen zoals de beruchte eendagswedstrijd Parijs-Roubaix nog comfortabeler worden om te bedwingen. Maar het hoeft niet altijd voor professionals te zijn - Pinarello racefietsen zijn ook verkrijgbaar met een solide aluminium frame voor beginners, die de liefde voor het fietsen zullen aanwakkeren met een onvergelijkbaar goede wegligging.

Vind de juiste Pinarello fiets in onze winkel

In onze online winkel vindt je de beste Pinarello racefietsen tegen onklopbare prijzen. Ook inbegrepen: de competente service van de Duitse vakhandelaren. Want op BikeExchange koop je niet bij een online postorderbedrijf, maar rechtstreeks bij de fietsenwinkels om de hoek. Hetzij rechtstreeks in de winkel, hetzij online. Bekijk de winkel en koop vandaag nog jouw Pinarello racefiets.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief