Merida Racefietsen | Koersfietsen

Bekijk:

Eigenschappen van Merida racefietsen

Merida maakt fietsen met een fijne geometrie. Er zijn vele series van specifieke type fietsen. Waar de kracht bij de ene fiets ligt in wendbaarheid, is een ander model meer gericht op prestaties en snelheid. Eigenschappen als een recht stuur of juist een fiets met brede banden voor cross-country; elk type fiets is perfect afgesteld op elke omstandigheid. Ook in hybride fietsen is Merida ondertussen een grote speler. Hun racefietsen met recht stuur en smalle banden zijn ideaal voor recreatieve, maar toch sportieve fietsliefhebbers.

Visionair

'Move with passion and courage,' dat is het motto van Merida. De merknaam betekent vrij vertaald zinvol of betekenisvol. De doelstelling is vanaf de oprichting eenvoudig geweest: uitsluitend mooie en waardevolle creaties maken waarmee iedere fietser persoonlijke doelen op een zo aangenaam mogelijke manier kan behalen. Merida werkt samen met een Duits ontwikkelingsteam. Deze bieden innovatieve technieken die bijdragen aan de fietsen. Uiteraard is het topteam Lampre-Merida een bewijs van hoge kwaliteit. Merida verzorgt het materiaal van dit professionele fietsteam dat regelmatig op het erepodium verschijnt.

Het mag wat meer zijn.

Merida heeft een collectie van hoogwaardige modellen, zoals de Scultura, Warp TT, Reacto en Ride. Een fiets als die uit de Reacto-serie is gericht op snelheid. Het model heeft een aerodynamisch ontwerp met veel oog voor detail. Door de toegevoegde vlasvezels in het carbon van de achtervork, rijdt deze fiets bijzonder comfortabel. De combinatie met de stijfheid verhoogt het genot van racen tot een maximum. De Ride-serie is gericht op de wielrenner die snelheid zoekt, maar niet ten koste van comfort. Toerrijders bejubelen dit model, ook dankzij de geometrie. Lange afstanden zijn uitstekend te volbrengen op de Ride. De serie begint met een aluminium instapmodel en de topmodellen hebben een carbon frame. De Scultura is geschikt voor renners die van een diepe en snelle zit houden. De topmodellen wegen iets meer dan 6 kilo. Het mag bij Merida dus meer zijn: meer aerodynamiek, comfort en snelheid.

Aerodynamische racefietsen van Merida

Het merk heeft inmiddels bewezen dat het solide en betrouwbare fietsen kan maken van de hoogste kwaliteit. De Cultura 4 is zelfs de lichtste productieframe ooit. Zelfs de mountainbikes van het merk zijn net als de wielrenfietsen geoptimaliseerd voor maximale snelheid. Merida doet dus een duit in het zakje betreft de heersende aerotrend. In 2016 kwam de Reacto Evo als tweede uit de bus bij de verkiezing van het snelste lichtgewicht frame. Een licht frame is ideaal voor heuvelachtige landschappen. Merida kent vele trouwe volgelingen en verbaast telkens de fietswereld met kwalitatieve fietsen die uitstekend presteren. Oneffenheden op de weg vormen geen probleem, kilometers worden moeiteloos gemaakt en comfort in lange ritten is gegarandeerd. Merida levert stabiele en zeer hoogwaardige fietsen die elke fietser bevredigen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief