Merida Racefietsen

Bekijk:
 

Eigenschappen van Merida Racefietsen

Merida maakt fietsen met een fijne geometrie. Er zijn vele series van specifieke type fietsen. Waar de kracht bij de ene fiets ligt in wendbaarheid, is een ander model meer gericht op prestaties en snelheid. Eigenschappen als een recht stuur of juist een fiets met brede banden voor cross-country; elk type fiets is perfect afgesteld op elke omstandigheid. Ook in hybride fietsen is Merida ondertussen een grote speler. Hun Racefietsen met recht stuur en smalle banden zijn ideaal voor recreatieve, maar toch sportieve fietsliefhebbers.

Visionair

'Move with passion and courage,' dat is het motto van Merida. De merknaam betekent vrij vertaald zinvol of betekenisvol. De doelstelling is vanaf de oprichting eenvoudig geweest: uitsluitend mooie en waardevolle creaties maken waarmee iedere fietser persoonlijke doelen op een zo aangenaam mogelijke manier kan behalen. Merida werkt samen met een Duits ontwikkelingsteam. Deze bieden innovatieve technieken die bijdragen aan de fietsen. Uiteraard is het topteam Lampre-Merida een bewijs van hoge kwaliteit. Merida verzorgt het materiaal van dit professionele fietsteam dat regelmatig op het erepodium verschijnt.

Het mag wat meer zijn

Merida heeft een collectie van hoogwaardige modellen, zoals de Scultura, Warp TT, Reacto en Ride. Een fiets als die uit de Reacto-serie is gericht op snelheid. Het model heeft een aerodynamisch ontwerp met veel oog voor detail. Door de toegevoegde vlasvezels in het carbon van de achtervork, rijdt deze fiets bijzonder comfortabel. De combinatie met de stijfheid verhoogt het genot van racen tot een maximum. De Ride-serie is gericht op de wielrenner die snelheid zoekt, maar niet ten koste van comfort. Toerrijders bejubelen dit model, ook dankzij de geometrie. Lange afstanden zijn uitstekend te volbrengen op de Ride. De serie begint met een aluminium instapmodel en de topmodellen hebben een carbon frame. De Scultura is geschikt voor renners die van een diepe en snelle zit houden. De topmodellen wegen iets meer dan 6 kilo. Het mag bij Merida dus meer zijn: meer aerodynamiek, comfort en snelheid.

Jouw Racefiets voor de meest uiteenlopende eisen

Voor sprinters: Merida Reacto

Met de fietsen uit de Reacto serie kun je echt serieus aan de slag. De aero-frames in verschillende gradaties bieden de perfecte basis voor succesvolle sprints en races tegen de klok of jouw eigen eisen. De Racefiets vertrouwt op een ultralicht carbonframe en brede, aerodynamisch geoptimaliseerde buizen waarmee je extra seconden in de slipstream kunt uitpersen. De Reacto maakt ook indruk met een zeer goede prijs-prestatieverhouding en een uitstekende uitrusting van topmerken zoals Shimano, Continental en FSA.

Het karakter van de Reacto serie wordt onderstreept door het agressieve ontwerp. De nadrukkelijk gestroomlijnde positie van de rijder moedigt frequente tussensprints aan zonder een onveilig gevoel te geven. En op de eindsprint sta je zeker voor dankzij het ultrastijve frame en de efficiënte krachtoverbrenging.

Voor klimmers: Merida Scultura

Als je high-tech prestaties wilt, vindt je het hier: De fietsen uit het Scultura modellengamma combineren framestijfheid met comfortabel rijgedrag. De ervaring die het merk heeft opgedaan in de Mountainbike sector wordt hier met succes overgebracht naar de Racefietssector. Ook hier is, zoals vaak het geval is bij Merida Racefietsen, de zitpositie opgerekt zonder het comfort op lange afstanden te beperken.

De ultralichte Scultura, die in zijn tijd al een of twee gewichtsrecords voor productie Racefietsen heeft gebroken, is gemaakt voor de bergen. Want zo'n lichte Racefiets komt het best tot zijn recht tijdens het klimmen. Het maakt niet uit of het een goedkoop model is met een aluminium frame of een echte racemachine met een carbon frame - de Scultura is een waar plezier op het asfalt voor zowel beginners als voor de absolute wereldelite en een waar acceleratiewonder op de berg. Naast talrijke uitrustingsvarianten zijn ook schijfmodellen leverbaar, waarin een schijfrem is gemonteerd. Dit biedt de best mogelijke remprestaties in alle weersomstandigheden en is te verkiezen boven velgremmen wat veiligheid en betrouwbaarheid betreft. Als je echter alleen maar nog meer gewicht op je Scultura wilt besparen, kun je met de velgrem wel een paar gram meer missen.

Voor recreatieve racers en toerrijders: Merida Ride

Ook al is het geen echte racer: de Merida Ride is een uitstekende keuze voor beginners en hobbyrijders en scoort met een veilig en betrouwbaar rijgevoel. Dit wordt bereikt door de uitgebalanceerde veerkarakteristieken voor en achter en de goede rechtuitstabiliteit, zelfs bij hogere snelheden. Ook hier biedt het frame een hoogwaardige en betrouwbare basis in elke prijsklasse, maar maakt het de fiets ook geschikt voor veeleisende beklimmingen en alledaagse ritten naar kantoor of naar de winkel. Aluminium en carbon zijn beschikbaar als framemateriaal en zorgen voor een gewichtsverschil van enkele honderden grammen. Voor de rest is de uitrusting zeer solide, zoals typisch is voor Merida, en garandeert betrouwbaar rijplezier voor meerdere jaren.

Waarom een Merida Racefiets?

Merida is een van de weinige fabrikanten die erin slaagt gewicht, stijfheid en comfort te combineren, wat betekent dat je altijd een Racefiets krijgt die puur rijplezier is en zelfs de meest veeleisende rijders de mogelijkheid biedt hun persoonlijke beste tijd te verslaan.

Ons gamma leidt je langs fietsen voor de meest uiteenlopende rijdersprofielen, of je nu op zoek bent naar sportiviteit zonder compromissen of je wilt wagen aan de wereld van de Racefietsen. Professionals uit de hele wereld vertrouwen op de ervaring van Merida en gebruiken de fietsen bij diverse professionele evenementen. Het merk zorgt er altijd voor dat het in elk prijssegment geschikt materiaal kan aanbieden, zodat het regelmatig goed presteert in motortesten en bij zijn klanten.

Merida racefiets nieuws 2019: de Mission CX 8000-E

Eigenlijk zou deze racefiets in een andere categorie moeten vallen, maar misschien bent je op zoek naar een racefiets die niet alleen bruikbaar is op glad asfalt. Hij moet alle voordelen hebben waar een racefiets om bekend staat: laag gewicht, strak uiterlijk, geen nutteloze onderdelen, een absoluut stijf en dus efficiënt frame dat via soepele secties voor de nodige vering zorgt. Maar tegelijkertijd moet het geschikt zijn voor dagelijks gebruik en niet weigeren als er een grindpad voor open gaat? Dat krijg je allemaal, maar niet op een klassieke racefiets, maar in de vorm van een cyclocrossfiets. Dat brengt ons terug bij de Merida Mission CX 8000-E. Laten we de bovenstaande punten een voor een doornemen! Lichtgewicht: het frame weegt slechts 885 gram. Strakke look: intern verlegde kabels. Geen overbodige onderdelen: schijfremmen zorgen voor een betere aerodynamica. Stijf, flexibel geveerd frame: de carbon compound doet het werk. Geschikt voor dagelijks gebruik.1: all-round wielen met goede grip maken je onafhankelijk van asfalt. Geschikt voor dagelijks gebruik.2: de oogjes die je nodig heeft om een bagagerek en een bidonhouder te bevestigen zijn aanwezig. Nog vragen? Meer informatie over de nieuwe cyclocrossfiets en de andere nieuwe releases van Merida vindt je in onze blog.

Koop een Merida Racefiets in onze online winkel

In onze winkel vindt je een grote selectie van Merida Racefietsen in verschillende prijsklassen en met veel verschillende eigenschappen. Om altijd de beste prijs voor je te krijgen, vindt je hier een compilatie van de beste aanbiedingen van bekwame fietsendealers die je ook kunnen bijstaan in alle vragen over Racefietsen en die ook een perfecte afstelling voor je kunnen maken op jouw nieuwe fiets.

Met name in het Merida-gamma kunt je, met behulp van de filterfunctie op ons platform, niet alleen snel en gemakkelijk de juiste fietsen voor elk gebruiksdoel vinden, maar binnen deze categorieën is er ook een breed scala aan uitrustingsniveaus voor elk budget. Wij hebben de huidige 2022 modellen voor je in onze online winkel. Als je op zoek bent naar een professionele racer tegen een gunstige prijs, kunt je terugvallen op afgeprijsde modellen van het vorige seizoen. Natuurlijk bieden wij naast nieuwe producten ook testfietsen aan die bijzonder sterk zijn afgeprijsd, zonder dat dit enige invloed heeft op de kwaliteit en het rijplezier van jouw nieuwe Merida Racefiets.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief