Shimano Racefiets schoenen

Bekijk:

Fietsschoenen van topkwaliteit

Shimano heeft niet alleen mooie, maar ook goede racefietsschoenen. Het dragen van goede schoenen is erg belangrijk. Ze zorgen dat de krachten die vrijkomen tijdens het fietsen overgebracht worden op de pedalen. Door de stugge zool van een wielrenschoen gaat er nauwelijks kracht verloren. Hierdoor haal je een groter rendement met dezelfde inspanning.

Een degelijke fietsschoen is ook voorzien van een kliksysteem. De schoenen van Shimano zijn ontworpen om te gebruiken met alle denkbare kliksystemen. Aan de onderkant van de zool zijn enkele bevestigingspunten gemaakt om de schoenplaatjes te bevestigen. De schoenplaatjes kan je vervolgens in de pedaal klikken. Hierdoor kan je niet van de pedalen afschieten als je aanzet. Het systeem helpt ook om krachtiger te kunnen fietsen. Uit zowel de opgaande als de neergaande beweging van de pedaal kan je rendement halen.

Kom te weten hoe je gemakkelijk schoenplaatjes vervangt.

De juiste schoen vinden

Als je op zoek bent naar racefietsschoenen moet je de tijd nemen om te passen. Belangrijk is dat de schoen goed aanvoelt rond je voet. Shimano heeft schoenen die stevigheid bieden, maar die ook comfortabel zijn. Voor het overbrengen van de kracht op de pedalen is het voorste deel van de voet het belangrijkste. De schoen moet hier dus goed aansluiten aan je voet.

De benamingen van Shimano verraden het gebruik waar de schoen voor ontworpen is. Begint de modelnaam met R, (zoals R107 of R078), dan dient hij voor Racefietsen en niet voor Mountainbikes (die beginnen met M).

Als je lange ritten maakt gaan je voeten uitzetten. Houd er dus rekening mee dat je racefietsschoenen geen druk mogen geven als je ze past. Een schoen moet ook niet te groot zijn, omdat je dan het risico loopt dat je hak uit de schoen slipt. Ook kunnen de schoenplaatjes niet op de juiste positie aangebracht worden als je schoen te groot is. De schoen moet, in tegenstelling tot sportschoenen, geen extra ruimte aan de achterkant overlaten.

Shimano racefietsschoenen

Al vele jaren maakt Shimano racefietsschoenen van hoogwaardige kwaliteit. De schoenen vallen over het algemeen een beetje klein uit, waardoor je het beste een maat groter kan kopen als je normale schoenmaat. Bij de moderne schoenen die Shimano produceert wordt gebruik gemaakt van de Shimano Dynalast technologie. Hierdoor staat je voet in een ergonomische houding. Deze houding helpt je om de beweging optimaal te benutten en zodoende het maximale uit iedere pedaalslag te halen. De schoenen van Shimano zijn voorzien van brede, stevige klittenbandsluitingen. Hierdoor kan je de schoen lekker stevig vastmaken. De schoen zal hierdoor goed rond je voet aansluiten. De zolen zijn van stevig materiaal, waarbij steeds vaker carbon gebruikt wordt in de zolen. Hierdoor zijn de zolen erg stug. Aan de onderkant van de zolen bevinden zich de bevestigingspunten voor de schoenplaatjes. Deze zolen zijn voorzien van een nauwkeurige schaalverdeling om de juiste positie te bepalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief