Racefiets schoenen

Bekijk:

Een stijve en lichte koersschoen

De schoenen op deze pagina zijn specifiek bedoeld om te dragen op de racefiets. Schoenen specifiek voor mountainbiken vind je op deze pagina De eerste factor die belangrijk is voor een racefietsschoen is stijfheid. De goedkopere modellen hebben een zool van hard plastic. Dit is zeker al een stuk stijver dan van de sportschoenen die je gewoon bent, maar ze kunnen toch nog relatief gemakkelijk deels ingeplooid worden. Goed genoeg voor een beginner of occasionele fietser, maar voor wie echt prestatiegericht rijdt verliest het toch net te veel kracht. Duurdere modellen hebben een zool van carbonvezel. Van hetzelfde materiaal worden ook fietskaders en andere onderdelen gemaakt. Deze zolen zijn superstijf en geven niet mee, perfect om een sprint in gang te trekken. Bijkomend voordeel van de stijve zool is dat je minder last hebt van de drukpunten op de pedalen en je voeten algemeen beter beschermd zijn. Nog belangrijk is dat je een lichte koersschoen hebt, die ook goed verlucht is en goed aanpast. Bij lange zomertochten is wat extra ventilatie aan je voeten niet slecht meegenomen, omdat je anders snel verhitte voeten zal hebben. Het gewicht is dan weer net zoals bij alle andere fietsonderdelen belangrijk als je graag sneller bergop rijdt.

>>>Schoenplaatjes versleten? Leer hier hoe je ze vervangt!

Fietsschoenen met veters, velcro of boa sluiting

Verschillende sluitingssoorten hebben verschillende voor-en nadelen. Iedereen heeft andere voeten, dus veel zal afhangen van je persoonlijke keuze. Veterschoenen zoals de Giro Empire zijn erg in trek vanwege hun klassieke en strakke look. Het voordeel is ook dat je de veters zo hard je wil kan aanspannen. Nadeel is dat je onderweg niet zo gemakkelijk aanpassingen kunt doen. Al zeker niet als je overschoenen draagt. Met velcro kan je op de fiets zelf vlot je schoenen losser maken of harder aantrekken. Met overschoenen heb je dan weer hetzelfde probleem. De modernere boasluitingen zijn het duurst, maar wel erg populair en geprezen. Met een stevige kabel en een draaiknop (of twee) kan je met één hand altijd de spanning regelen. Ook onder schoenovertrekken kan je hier nog aan draaien.

Koop je racefiets schoenen op BikeExchange

Ons aanbod op BikeExchange bestaat uit verschillende merken en modellen. Schoenen van Sidi, Specialized, Shimano,... vind je in onze webshop terug. Zoek naar het juiste model via de filterfuncties links op de pagina en bekijk welke advertenties interessant zijn. Sommige modellen staan rechtstreeks online te koop, voor andere kan je de fietshandel zelf contacteren. De medewerkers daar kunnen dan controleren of jouw model in huis is en dan kan er een verkoop geregeld worden. Zo simpel is het. Veel shopplezier op BikeExchange!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief