For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietskleding
Schoenen
MTB schoenen
Merken
Northwave
41
Shimano
32
Bontrager
26
Specialized
11
Sidi
6
Scott
4
Cube
3
Mavic
3
Meer merken
Models
Sh-M089L
2
Sh-Mw700
2
Sh-Xc31L
2
XC700 rood
2
BUVEL geel
1
BUVEL zwart
1
CAPE zwart
1
Cambion black 2016
1
More models
Winkels
Fietsen Oostvogels
36
Fietsen Devos
24
Husa Bikes
22
Niels Albert Bike Store
12
B-Cycle bvba
10
Cycles Emrin
8
Van Der Veken Fietsen
6
Fietsen Feyaerts
4
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Schoenmaat
36
37
38
39
40
41
42
43
More

MTB schoenen l Mountainbike schoenen

Bekijk:

Eigenschappen van de beste mountainbike schoenen

Mountainbiken heeft andere vereisten dan wegwielrennen. Allereerst is de kans een heel pak groter dat je op een mtb-tocht al eens moet afstappen. Al is het voor een te hoge boomstronk op de weg, een steile afdaling die je afschrikt en liever te voet doet, of een klim die te glibberig is. Als je niet kan fietsen, moet je stappen. Daarom hebben mtb schoenen geen spiegelgladde en beenharde carbon zolen met uitstekende plastic schoenplaajes zoals hun tegenhangers op de weg. Een mountainbike schoen is iets soepeler en afgewerkt met rubberen noppen voor optimale grip. Veel modellen hebben ook de mogelijkheid om spikes te monteren voor als het echt nat en glibberig is. Let dan wel op dat je niet perongeluk je band plat steekt.

De zool van een mtb-schoen kan nog altijd van carbon zijn, want voor wedstrijdgebruik is een efficiënte krachtoverdracht bijna zo belangrijk als in een wegkoers. Maar de rubberen afwerking zorgt ervoor dat er een goede balans blijft tussen stijfheid en grip.

MTB schoenen op een racefiets

Het grote voordeel van mountainbike schoenen zijn de pedalen en het kliksysteem. Een wegpedaal (uitgezonderd Speedplay systeem) werkt maar langs één zijde. Net omdat je op een lange wegrit maar zelden in en uit je pedaal moet klikken. Bij offroad fietsen moet je voor allerlei redenen veel vaker je voeten losmaken, daarom zijn mtb-pedalen haast altijd dubbelzijdig. Het veelgebruikte Shimano spd systeem zorgt ervoor dat je zonder moeite terug in je pedaal kan stappen zodat je aandacht op de trails blijft.

Voor veel beginners is dit ook op hun racefiets interessant. Mountainbike schoenen en pedalen verlagen de kans op een genante valpartij aan stoplichten aanzienlijk. Dit maakt ze ook interessanter voor pendelaars of fietskoeriers. De combinatie van gemakkelijker stappen en het vlot in-en uitklikken maakt mtb schoenen veel gebruiksvriendelijker dan puur prestatiegerichte wegschoenen.

Mountainbike schoenen te koop op BikeExchange

Op BikeExchange vind je meer dan 120 verschillende modellen van diverse merken online aangeboden. Er zitten felle afprijzingen en kortingen tussen, maar evengoed de nieuwste high-end modellen van de grootste merken. Met de sorteerknop kan je kiezen of je de goedkoopste of nieuwste modellen bovenaan te zien krijgt. De filterfunctie links op de pagina zorgt ervoor dat je enkel modellen te zien krijgt die interessant zijn voor jou. Wil je rechtstreeks online kopen met levering aan huis, of verkies je toch voor de hulp en service van een deskundige fietsexpert? Filter dan op beschikbaarheid. Verder kan je kiezen welke merken en maten je te zien krijgt. Zo word je automatisch geleid naar de advertenties die voor jou van toepassing zijn. Veel mountainbikeplezier!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief