Scott Fullys

Bekijk:
 

Scott Fully mountainbikes in een oogopslag

De Scott Volledig bereik is bijna beheersbaar in vergelijking met andere fabrikanten. Met de Spark, Genius, Voltage en de Gambler zijn er vier modelreeksen die zich richten op verschillende rijderstypen en terreineisen. Daarnaast zijn er verschillende wielmaten, uitrustingsvarianten en, met Contessa, versies speciaal ontworpen voor vrouwen. Wij geven je een overzicht van de belangrijkste verschillen en de populairste innovaties van de sportieve fietsfabrikant uit Zwitserland.

Als je een actieve mountainbiker bent, weet je welke fiets je moet zoeken. Moet het minder veerweg en een lichtgewicht frame zijn voor hoge prestaties of maximale veerweg voor de beste controle op de steilste afdalingen? Voor MTB-beginners is het raadzaam om ofwel met een Hardtail te beginnen of een allrounder Fully aan te schaffen, die dankzij zijn veelzijdigheid een breed scala aan gebruiksmogelijkheden dekt. Maar als je precies weet wat je zoekt, vindt je de juiste machine tussen de Scott Fullys.

Type vraag: Welke Scott Fully heb je nodig?

Voor langlaufers telt maar één ding: snelheid. Prestaties en een lichtgewicht frame, bij voorkeur van carbon, zijn de enige dingen die hier tellen. De veerweg met 100mm tot 120mm is perfect voldoende om de bospaden en vlakke paden op maximale snelheid te passeren. De Scott Fully Spark past hier perfect in en overtuigt met een extreem licht frame en agressieve geometrie. Als langlaufen te saai voor je is en je liever over trails rijdt, moet je voor de Scott Genius gaan. Snel, comfortabel en perfect uitgerust voor technisch veeleisende afdalingen, deze trailfiets is de eerste keuze voor iedereen die een Scott Fully wil voor alle doeleinden. De veerweg is hier tussen 130 en 150 mm.

Ben je echter een freerider en wil je lekker scheuren in het bikepark, dan is de Voltage de juiste fiets voor jou. Het maakt niet uit of het om sprongen, drops of steile bochten gaat - de fiets met een veerweg tot 190 mm vlakt alles af. De kers op de taart is de Gambler, een compromisloos downhill wapen dat je ook in races de beste kansen geeft. Met wereldbekerkenmerken, een lage geometrie en nog langere schokdempers is alles mogelijk als het op afdalen aankomt. Het beste aan de downhill fullys van Scott: de fietsen die met 27,5" wielen worden geleverd, kunnen ook zonder problemen op 26" wielen worden omgebouwd.

Uitrustingsvarianten en damesmodellen

Tussen downhill en trail vindt je het momenteel zeer populaire Enduro-segment, waarvoor Scott zijn Genius heeft opgewaardeerd. De Genius LT heeft een aangepaste geometrie en meer veerweg voor nog meer controle op de afdalingen van Enduro-races. Vrouwen kunnen ook genieten van de Scott Fullys. Met de Contessa-modellen krijgt de vrouwenwereld vrouwspecifieke onderdelen zoals zadel, handvatten en stuur, en een aangepaste geometrie om een comfortabelere rijpositie mogelijk te maken. Momenteel verkrijgbaar zijn de Scott Gullys Spark en Genius als Contessa variant**.

Als je eenmaal de juiste modelreeks hebt gevonden om je uit te leven in de backcountry, is de fiets van je dromen niet ver weg meer. Scott Fullys zijn ingedeeld in twee series, de 700 en de 900, die verwijzen naar de wielmaat (27,5 en 29). In de serie wordt de uitrustingsvariant vervolgens ingedeeld, waarbij 700 of 900 het topmodel is. Instapmodellen zijn bijvoorbeeld de 750 of 760. Terwijl de Spark en de Genius zowel in een 700 als 900 versie verkrijgbaar zijn, zijn de Voltage en de Gambler alleen verkrijgbaar met 27,5 wielen. Een plus in de naam duidt op de plusversie van een fiets, die met bredere banden nog meer tractie op het parcours bieden.

Scott Fullys in de online winkel

Met een Scott Fully maakt je beslist de juiste keuze. Met innovatieve technologieën en apparatuur van hoge kwaliteit zijn ze geschikt voor zowel professionals als beginners. Als je op zoek bent naar de juiste aanbieding, ben je bij BikeExchange aan het juiste adres. Terwijl andere online winkels slechts een paar Scott fulls kunnen aanbieden, vindt je op onze marktplaats de beste aanbiedingen van talrijke Duitse Scott dealers. Op die manier heb je de ruimste keuze en kan je op jouw gemak vergelijken. Wij bieden huidige 2022 modellen aan, evenals goedkope restvoorraden en laaggeprijsde testfietsen - allemaal van gevestigde gespecialiseerde dealers die je graag zullen helpen met al jouw vragen of wijzigingsverzoeken. Neem gewoon contact op met de verkoper en krijg gedetailleerd advies en jouw nieuwe Scott fiets.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief