Cannondale Fullys

Bekijk:
 

Alles wat je moet weten over Cannondale Fullys

Als het er hard aan toe gaat, laten Cannondale Fullys je niet in de steek. De hoogwaardige mountainbikes van de Amerikaanse fabrikant voelen zich thuis op elk parcours en scoren met hoge stabiliteit, ongelooflijke stijfheid en een onvergelijkbare rijervaring. Dit wordt gewaarborgd door de talrijke technologieën, waarvan sommige gepatenteerd zijn, van het gevestigde merk, dat jaar na jaar blijk geeft van innovatie en met zijn fietsen steeds naar perfectie streeft.

The Cannondale Lefty

Een van de belangrijkste factoren voor de hoge prestaties van een Cannondale Fully en tegelijkertijd het visuele hoogtepunt van elke MTB (ook de Hardtails) van het Amerikaanse merk is de Lefty verende voorvork. In tegenstelling tot gewone telescopische verende vorken, is de Lefty enkelarmig en technisch uniek. Een gepatenteerde hybride naaldlagertechnologie zorgt ervoor dat de ophanging soepel kan bewegen, ongeacht de belasting. Het maakt dus niet uit hoe hard de schokken zijn of hoe sterk de stuur- en remkrachten op de vork staan - de Lefty garandeert maximale controle en slokt alle obstakels op. Naast het uitstekende reactievermogen is ook de stijfheid onovertroffen, en dat alles bij een ultralicht gewicht. Dus als je waarde hecht aan optimale dempingskarakteristieken en perfecte stuurprecisie, dan is een Cannondale Fully een waar wapen voor op de trail.

Stabiele aluminium en carbon frames

Een ander belangrijk aspect voor de beste trailprestaties is een stabiel frame. Als een van de technologische leiders op het gebied van aluminium frames, biedt Cannondale overtuigende prestaties tegen een eerlijke prijs, vooral in het instapsegment. De SmartForm technologie zorgt voor gladde buisuiteinden en vermindert mogelijke stresspunten met behoud van stijfheid en stabiliteit. Dit maakt de Aluminium modellen van de Cannondale Fullys niet alleen extreem resistent, maar ook aangenaam licht. In het topsegment worden echter vanzelfsprekend koolstofvezels als framemateriaal gebruikt. Deze zijn duidelijk superieur aan aluminium in termen van stijfheid/gewicht en worden daarom voornamelijk gebruikt voor dure mountainbikes. Cannondale gebruikt zijn eigen BallisTec Carbon, een mengsel van 's werelds meest geavanceerde materialen, dat oorspronkelijk in Japan werd ontwikkeld voor gebruik in het leger. Andere technologische hoogstandjes die op veel modellen worden toegepast, zijn de asymmetrische integratie van de aandrijving voor een betere krachtoverbrenging en het zogenaamde Zero Pivot System met verlengde steekas voor een stabieler rijgedrag.

Cannondale Fullys voor elke stijl

Maar voordat je een Cannondale volledig koopt, moet je duidelijk weten aan welke rijstijl je de voorkeur geeft. Hou je van snelle ritten over bospaden en vlakke paden, of bedwing je liever de steilste afdalingen? Cannondale biedt voor iedereen de perfecte mountainbike, speciaal aangepast aan de respectievelijke eisen. Voor cross-country rijders is er bijvoorbeeld de Scalpel, een full suspension fiets van wereldklasse die zich met zijn 100 mm veerweg en agressieve racegeometrie heeft bewezen in de zwaarste professionele wedstrijden ter wereld. Als je daarentegen als beginner op zoek bent naar een echte allround mountainbike voor alle soorten trails, dan is de Habit de juiste keuze. Dankzij zijn veelzijdige geometrie slaat hij ook een goed figuur op zwaardere trails en moeilijke afdalingen. Voor wie nog meer tractie nodig heeft, is er de Bad Habit, een versie met bredere banden voor nog meer grip in het terrein.

Voor wie regelmatig veeleisende tochten wil rijden met veel hoogteverschillen, bergop en bergaf, is de Trigger het perfecte compromis tussen een efficiënte klimmer en een plezierige downhill-kogel. De all-mountain maakt indruk met 140mm veerweg en de beste dempingscomponenten die elke afdaling kinderspel maken. De Cannondale Full Jekyll gaat nog een stap verder, met 160mm veerweg die gemaakt is voor Enduro wedstrijden. De Jekyll, die werd ontwikkeld in samenwerking met Enduro-wereldkampioen Jerome Clementz, is het juiste gereedschap voor technisch agressieve rijders die snel naar boven willen, maar nog sneller naar beneden, in elk type bergterrein.

Cannondale Fullys in de Online Shop

In onze grote online shop vind je de beste Cannondale Fully aanbiedingen van talrijke Duitse dealers. Of je nu op zoek bent naar betaalbare instapmodellen of high-end mountainbikes voor wedstrijden - wij hebben de juiste fiets voor jou, rechtstreeks van gekwalificeerde dealers. Als je momenteel aan het sparen bent, mag je de 2020/2021 modellen niet missen, ze moeten weg, want onze dealers hebben plaats nodig voor de nieuwste 2022 schatten. Daarom zijn de modellen van vorig jaar verlaagd en bijzonder goedkoop. Je moet echter niet te lang aarzelen, vooral niet met de goedkope fietsen, want die zijn slechts in beperkte aantallen beschikbaar en de ervaring leert dat ze snel verkopen! Wanneer je jouw droomfiets op BikeExchange heeft gevonden, kan je deze direct online bestellen via onze shop of contact opnemen met de verkoper om meer informatie over het aanbod te krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief