Giant Mountainbikes | MTB

Bekijk:

Innovaties van Giant mountainbikes

Bij de ontwikkeling van haar mtb´s heeft Giant de laatste jaren voor enkele revolutionaire innovaties gezorgd. Zo is de 27.5 inch wieltechnologie door Giant ontworpen, evenals het Maestro veersysteem. Nog geen 10 jaar geleden waren er vrijwel uitsluitend 26 inch wielen voor mtb beschikbaar. Sindsdien is de opkomst van de 29er van enorme invloed geweest binnen het mountainbiken. Deze grotere wielmaat heeft zeker voordelen ten opzichte van de 26er, maar ook nadelen. Daarom heeft Giant de tussenmaat 27.5 inch ontwikkeld met ´the best of both worlds´. Zo zijn de wielen niet zo zwaar als 29ers en is het acceleratievermogen gelijkwaardig aan een 26er. Verdere voordelen zijn een gelijke tractie als een 29er en vrijwel hetzelfde rollend vermogen.

Het Maestro veersysteem kenmerkt zich door drie eigenschappen. Ten eerste heeft deze vering geen invloed op de trapefficiency, hetgeen vooral op technische trails merkbaar is. Verder is deze vering volledig actief, zowel over boomstronken en hobbelige veldwegen als bij het neerkomen na grote jumps. Tot slot ondervindt je ook bij het remmen geen invloed op het actieve veersysteem.

Verschillende modellen Giant mountainbikes

Je kan uit meer dan 25 modellen kiezen, wil je Giant mountainbikes kopen. Een regelrecht topmodel is de fullsuspension Giant Anthem Advanced 27.5 1 met een 100 mm Maestro vering, interne kabelgeleiding en superstijf, lichtgewicht frame. Wil je toch liever een 29er, dan is er bijvoorbeeld de hardtail XTC Advanced 2 LTD. Een mooi instapmodel is de Giant Talon, welke ook in een 29er uitvoering leverbaar is.

Er is ook speciaal aandacht besteed aan modellen voor de jeugd en voor dames. De XtC Jr is een prima betaalbaar model, met verschillende verstelmogelijkheden om de mtb mee te laten groeien met de jeugdige fietser. Voor de allereerste ritjes op de trails is er trouwens ook een 20 inch uitvoering leverbaar. Voor dames zijn 4 modellen in het gamma opgenomen, waaronder de Obsess Advanced. In een wat voordeligere prijscategorie is de Tempt te vinden, een mooi instapmodel.

Al met al genoeg keuze voor iedereen die een Giant mountainbike kopen wil. Bij BikeExchange vind je precies het juiste model en ook nog eens bij jou in de buurt. Selecteer alle persoonlijke voorkeuren via de filter, zoals: prijs, wielmaat, hardtail of fullsuspension. Zo vind je altijd jouw fiets binnen jouw budget.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief