Giant Mountainbikes

Bekijk:
 

Giant mountainbikes in een oogopslag

Als je op zoek bent naar een MTB, sta je aan het begin van de zoektocht. Omdat niet alle mountainbikes hetzelfde zijn. Het grote reuzenbereik maakt dit meer dan duidelijk. Er is keuze uit een groot aantal verschillende modellen, die allemaal aantrekkelijk zijn voor verschillende soorten motorrijders. Of het nu gaat om cross-country, marathon, enduro, downhill of gewoon voor trails en toertochten - bij ons vindt je een Giant mountainbike voor elk gebied van de MTB sport. Voor de dames is er Liv, een eigen merk van Giant dat zich uitsluitend specialiseert in high-performance fietsen voor vrouwen.

Innovaties van Giant mountainbikes

Bij de ontwikkeling van haar MTB´s heeft Giant de laatste jaren voor enkele revolutionaire innovaties gezorgd. Zo is de 27.5 inch wieltechnologie door Giant ontworpen, evenals het Maestro veersysteem. Nog geen 10 jaar geleden waren er vrijwel uitsluitend 26 inch wielen voor MTB beschikbaar. Sindsdien is de opkomst van de 29er van enorme invloed geweest binnen het mountainbiken. Deze grotere wielmaat heeft zeker voordelen ten opzichte van de 26er, maar ook nadelen. Daarom heeft Giant de tussenmaat 27.5 inch ontwikkeld met ´the best of both worlds´. Zo zijn de wielen niet zo zwaar als 29ers en is het acceleratievermogen gelijkwaardig aan een 26er. Verdere voordelen zijn een gelijke tractie als een 29er en vrijwel hetzelfde rollend vermogen.

Het Maestro veersysteem kenmerkt zich door drie eigenschappen. Ten eerste heeft deze vering geen invloed op de trapefficiency, hetgeen vooral op technische trails merkbaar is. Verder is deze vering volledig actief, zowel over boomstronken en hobbelige veldwegen als bij het neerkomen na grote jumps. Tot slot ondervindt je ook bij het remmen geen invloed op het actieve veersysteem.

Verschillende modellen Giant mountainbikes

Je kan uit meer dan 25 modellen kiezen, wil je Giant mountainbikes kopen. Een regelrecht topmodel is de Fullsuspension Giant Anthem Advanced 27.5 1 met een 100 mm Maestro vering, interne kabelgeleiding en superstijf, lichtgewicht frame. Wil je toch liever een 29er, dan is er bijvoorbeeld de hardtail XTC Advanced 2 LTD. Een mooi instapmodel is de Giant Talon, welke ook in een 29er uitvoering leverbaar is.

Er is ook speciaal aandacht besteed aan modellen voor de jeugd en voor dames. De XtC Jr is een prima betaalbaar model, met verschillende verstelmogelijkheden om de mtb mee te laten groeien met de jeugdige fietser. Voor de allereerste ritjes op de trails is er trouwens ook een 20 inch uitvoering leverbaar. Voor dames zijn 4 modellen in het gamma opgenomen, waaronder de Obsess Advanced. In een wat voordeligere prijscategorie is de Tempt te vinden, een mooi instapmodel.

Giant hardtails voor beginners

Natuurlijk speelt geld ook een belangrijke rol bij de aanschaf van een mountainbike. MTB-nieuwkomers en hobbyrijders hebben geen behoefte aan dure hightech onderdelen en de fijnste carbon frames, maar zijn op zoek naar een solide fiets voor veel plezier op hun eerste trails. Giant heeft hier verschillende hardtails in de aanbieding die het makkelijk maken om te beginnen. Met voldoende veerweg voor en een stabiel, lichtgewicht aluminium frame is de Giant Talon de perfecte metgezel voor je eerste tochten door het terrein en ook anders een fiets voor alle gelegenheden. Wat de wielmaten betreft, kan je zelf beslissen of je de meer wendbare 27,5" wielen of de soepel lopende, comfortabele 29er wilt. Voor het overige hangt de uitrusting van de Talon altijd af van je budget - hoe meer je investeert in een Giant mountainbike, hoe betere onderdelen je krijgt, zoals Shimano XT achterderailleurs.

Uitdagende trails met Giant MTB's

Als je direct naar de bergen trekt en een betrouwbare fiets wilt, zelfs op technisch veeleisende trails, moet je voor een Fully gaan. De Full-Suspension Giant mountainbikes hebben iets meer veerweg dan de hardtails en zijn daardoor beter geschikt voor langere tochten over gevarieerd terrein. Hier biedt de Giant Trance *als instapmodel een hoge controle, zelfs op moeilijke afdalingen, en heeft zelfs in de basisversie met aluminium frame *innovatieve technologieën te bieden die men gewoonlijk op high-end fietsen aantreft. De Reign gaat nog een stap verder, biedt meer veerweg en is daardoor bij uitstek geschikt voor de momenteel zeer populaire Enduro-sport. De efficiënte aandrijving zorgt voor snelle beklimmingen, zelfs op ruige trails, terwijl de stabiele framegeometrie ervoor zorgt dat je ook bergaf veilig terugkomt. Als je ook van felle kleuren houdt, kan je niet om deze Giant mountainbike heen.

Carbon for professionals

Naast recreatieve atleten voorziet Giant ook de profs van degelijk materiaal. De cross-country professionals vertrouwen op lichtgewicht carbon mountainbikes waar elke gram telt. De professionele hardtail XTC en de volledige Anthem vliegen letterlijk over de trail en zijn uiteraard uitgerust met de beste componenten in de topversies. De Giant mountainbikes zijn echter ook verkrijgbaar in meer betaalbare versies, zodat zelfs ambitieuze rijders de smaak van het professionele luchtruim te pakken kunnen krijgen. De stijve OverDrive balhoofdbuis en de efficiënte PowerCore trapas zorgen voor explosieve acceleratie en laten jou en je Giant MTB jagen op toptijden. Het complete tegenovergestelde van de mountainbike filosofie is de downhill bike glorie. Een ruime veerweg van meer dan 200 mm en een frame waarmee je zelfs op de steilste afdalingen de controle behoudt, zijn de kenmerken van deze mountainbike, die uitsluitend is ontworpen om snel en veilig af te dalen.

Vind de juiste Giant mountainbike voor jou

Al met al genoeg keuze voor iedereen die een Giant mountainbike kopen wil. Bij BikeExchange vind je precies het juiste model en ook nog eens bij jou in de buurt. Selecteer alle persoonlijke voorkeuren via de filter, zoals: prijs, wielmaat, hardtail of fullsuspension. Zo vind je altijd jouw fiets binnen jouw budget.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief