Cube Mountainbikes

Bekijk:

Waarom een Cube MTB kopen?

Innovatie en perfectie zijn de kernwaarden van dit Beierse topmerk. Ook op het gebied van design worden telkens nieuwe ideeën uitgewerkt. Er wordt dus niet alleen gekeken naar nieuwe trends, maar Cube is graag ook trendsetter. Niet voor niets is Cube het meest populaire merk in eigen land en dat komt zeker niet in de laatste plaats door haar mountainbikes.

Cube mountainbikes getest door profs

Mountainbikes moeten aan zeer strenge veiligheidscriteria voldoen bij dit degelijke Duitse topmerk. Elk prototype wordt ten uit en ten na getest zodat alleen het allerbeste en sterkste materiaal op de markt gebracht worden. De testmethoden staan onder supervisie van de Technische Universiteit München en een onafhankelijk instituut. Daarnaast hecht Cube veel waarde aan de bevindingen van professionele mountainbikers uit het Cube Action Team en het Factory Racing Team. Feedback van deze ervaringsdeskundigen is goud waard bij het ontwerp van nieuwe modellen.

Net als Cube is de mountainbike wereld als geheel altijd al innovatief geweest. Wie meent dat fietsen niets met hightech te maken heeft, komt bedrogen uit. Een van de nieuwste ontwikkelingen is de gewichtsreducerende Composite 68 Technology, een andere het Advanced Twin Molding. Deze laatste techniek maakt het zelfs mogelijk om minder materiaal nodig te hebben voor de bouw van frames met dezelfde stijfheid als voorheen. Ook dit vermindert het gewicht, maar komt eveneens de wendbaarheid ten goede. De Agile Ride Geometry van modellen zoals de Cube Stereo en Elite zorgt voor een verbeterd rijgedrag. De geometrie van deze frames zijn aangepast qua achterbouw grootte, zwaartepunt en wielstand ten opzichte van 26” mountainbikes.

Met Cube mountainbikes razendsnel op elk terrein

Ondanks de hoge kwaliteit en technische hoogstandjes hoeft een Cube MTB kopen niet duur te zijn. Enkele modellen zijn zelfs onverslaanbaar als het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding. Cube hardtails zoals de Aim of de Attention bijvoorbeeld, zijn perfect voor beginnelingen maar zullen ervaren mountainbikers met een kleine portemonnee ook niet misstaan. Wie toe is aan een fully kan uitkijken naar diverse prijsbewuste modellen Cube Stereo en Fritzz. Allround mountainbikes uit de Enduro serie zijn, zoals de naam al doet vermoeden, alleskunners voor langere mtb-touren. Je kunt er in Vlaanderen, De Ardennen en op Alpentrails mee uit de voeten kunt.

Wie liever meer in dezelfde cadans fiets, ambitieuze Cross-Country of Marathon touren voor ogen heeft, zijn er de Elite en Reaction. Deze Cube mountainbikes zijn meer toegesneden op performance en hebben indrukwekkende technische specificaties, zoals Active Brake Cooling. Wil een trendy mountainbike waarmee je letterlijk ieder terrein aan kunt? Kijk dan eens bij de coole fatbikes van Cube.

Vind jouw Cube mountainbike via onze online shop

Wil je een overzicht van Cube MTB prijzen, dan ben je bij BikeExchange aan het juiste adres. Kies gewoon jouw prijscategorie uit of kijk bij alle aanbiedingen van dit merk. Van jong tot oud, man of vrouw voor elk sportief niveau zijn verschillende modellen te vinden. Via de filterfuncties links bovenaan deze pagina kun je gemakkelijk en snel jouw persoonlijke voorkeuren en regio aangeven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief