Cannondale Mountainbikes

Bekijk:
 

Cannondale MTB’s

Al in een vroeg stadium is Cannondale begonnen met productie van mountainbikes. Inmiddels is Cannondale een van de bekendste merken in de mtb-sport. Cannondale doet veel aan ontwikkeling van de mountainbikes om in de top van deze sport mee te kunnen blijven draaien. Dat is terug te zien in de MTB’s die ze produceren. Stuk voor stuk zijn alle modellen bekend om hun fraaie, strakke uiterlijk. Maar met alleen een mooie fiets kan je niet presteren. Daarom wordt ook zorg besteed aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld vering, kettingbladen en andere zaken die de prestaties kunnen verhogen. Ook de ontwikkeling van gebruikte materialen staat niet stil. De MTB’s van Cannondale zijn tegenwoordige veelal van carbon of CAAD- aluminium. Dit zijn stevige, maar lichte materialen. Om aan de vraag van de consument gehoor te geven zijn er bij Cannondale ook enkele Fatbike-modellen opgenomen. Met deze fietsen is geen ondergrond onbegaanbaar.

Experience the trail: Cannondale mountainbikes

Als nieuwkomer op de trails ben je waarschijnlijk in eerste instantie verrast door de verscheidenheid van de talrijke mountainbike categorieën. Maar maak je geen zorgen. Als je voor een Cannondale MTB kiest, ben je verzekerd van blijvend plezier en motiverend succes op de trails. We zullen je nu vertellen waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste model.

Eigenlijk is de keuze geen probleem als je bedenkt of je een hardtail of een fully wilt kopen:

Waar will je straks met jouw Cannondale mountainbike gaan rijden en hoe will je gaan rijden, d.w.z. welke rijstijl past bij je? Is het terrein technisch extreem moeilijk of eerder vlak en matig? Hou je van klimmen als een berggeit of ben je meer op jouw gemak als je bergafwaarts rij? Is fietsen voor je een sport en een gevecht om elke seconde, of geef je er de voorkeur aan om na het werk te ontspannen in de vrije natuur? Ben je gefascineerd door moedige vallen, sprongen en stunts of blijf je liever op de grond?

Als je deze vragen precies kn beantwoorden, vind je gegarandeerd snel de juiste mountainbike van Cannondale, waarvan het grote assortiment werkelijk het hele MTB-spectrum bestrijkt. Als je twijfelt over het antwoord en het nog niet zeker weet, kann je het beste gaan voor een instapmodel of een allrounder om eerst de off-road wereld te verkennen. Het zijn rotsvaste en eerlijke metgezellen in alle situaties, terwijl het richten op slechts één toepassingsgebied in de betreffende discipline zorgt voor betere prestaties en meer fietsplezier.

Ok. Welke mountainbike categorieën heeft Cannondale nu precies in de aanbieding?

Cross Country MTB's (XC fietsen)

Bij deze mountainbikes staat het sportieve aspect duidelijk op de voorgrond. Om ervoor te zorgen dat de trainingskilometers ook renderen, is meetbaar succes vereist. In de racemachines is geen gram teveel verwerkt, dus het frame is gemaakt van carbon of voor het gewicht geoptimaliseerd aluminium. De fietsen moeten snelheid, trapefficiëntie en stabiliteit bieden - comfort is toegestaan, maar om concurrentieredenen worden compromissen getolereerd. In het verleden was XC de hoofddiscipline van hardtails, maar de laatste jaren komen er steeds meer lichtgewicht fullys bij.

Met de Cannondale Hardtail F-Si is een agressieve racer met ongebreidelde voorwaartse stuwkracht gebouwd om over de trails te vliegen. Elke pedaalslag wordt ongefilterd omgezet in aandrijving. Bergop is deze mountainbike een razendsnelle klimmer, maar toch blijft de fiets rustig en spoorvast. Bergaf is hij geen seconde nerveus, het weggedrag blijft aangenaam ondanks de wendbare racegenen. Het enige waar je niet op kunt hopen is al te veel comfort door de steile stuuruitslag en het gebrek aan demping achterin. Op veeleisend terrein voelt de F-Si zich onmiddellijk in zijn element. Zelfs bij supersnelle slagen heeft hij steeds contact met de grond en behoudt de biker de volledige controle.

Een zeer succesvolle en populaire racefiets is de Cannondale Scalpel. Hij is gebouwd voor de wereldbekerwedstrijden van deze wereld, die de renners confronteren met steeds steilere beklimmingen en technische afdalingen. Dit is waar de fullsuspension MTB`s punten scoort met zijn voordelen: Het achterwiel kleeft letterlijk aan de grond en zorgt voor veel grip, voortstuwing en controle. Met zijn krachtige, stabiele rijgedrag en wendbare stuurgedrag is de Scalpel ook erg leuk voor sportief dagelijks gebruik. Dankzij zijn 29 inch banden straalt hij soepelheid uit in beslissende situaties en kan hij ook op technisch uitdagende afdalingen bogen op voldoende reserves.

De meeste CC modellen zijn uitgerust met de single-arm Lefty voorvork. Deze innovatie is absoluut uniek op de mountainbike markt - het voorwiel is eigenlijk maar op één buis gemonteerd. Dit resulteert in gewichtsvoordelen en een torsiestijfheid waar conventionele telescoopvorken gewoon niet tegenop kunnen. De Lefty is ook een van de meest responsieve MTB-vorken.

All Mountain bikes

Voor de berijder van een all-mountain MTB is de reis de bestemming. Het gaat niet om de tijd, maar om het plezier op de tocht. De fietsen zijn niet per se ontworpen voor het laagste gewicht, omdat de nadruk ligt op robuuste frames en solide onderdelen. Het oorspronkelijke idee van mountainbiken leeft hier voort, de vrijheid op de trails en het geweldige gevoel om alle bergen aan te kunnen. De wielmaat hier is vooral de nieuwe tussenmaat 27,5" - Cannondale MTB's met 26 inch zijn nu verouderd.

Het Habit-model van de Amerikaanse fabrikant is een allround toer- en trailfiets die met zijn perfecte balans tussen veiligheid en wendbaarheid meer dan overtuigende offroad-prestaties levert. Zijn fijngevoelig chassis reageert gevoelig en absorbeert de schokken vrijwel volledig. In de afdaling, blijft de Habit

Elektrische Cannondale MTB

Zoals de meeste fabrikanten brengt ook Cannondale een elektrische MTB op de markt. De Cannondale Tramount is een op het oog normale MTB, maar wie verder kijkt zal een motor ontdekken die de trapas aandrijft. Hierdoor kan je met dezelfde hoeveelheid kracht de pedalen veel makkelijker door trappen. De motor is in het midden van de fiets gemonteerd, wat zorgt voor een optimale gewichtsbalans. Ingebouwde sensoren meten ieder moment hoeveel behoefte er is aan ondersteuning. Als er meer behoefte is zal de motor automatisch versnellen. Zo zorgt de motor voor perfecte ondersteuning op ieder terrein en onder alle omstandigheden. Bovendien is de motor erg stil, heel compact en onderhoudsvriendelijk.

Enduro motoren

Net als all-mountainbikes zijn endurofietsen ware meesters in veelzijdigheid, met dit verschil dat ze de disciplines bergop en bergaf een tandje bijsteken. Ze kunnen gemakkelijk een bezoekje aan een fietsenpark aan en worden echte berggeiten als het op klimmen aankomt. Ook langere afstanden leggen ze betrouwbaar en zonder problemen af, tenzij de motorrijder van tevoren opgeeft!

De Cannondale Jekyll en Trigger enduro MTB's zijn een droom van evenwicht in termen van prestaties en veiligheid. Ze bieden een perfecte balans tussen efficiëntie van de aandrijving, controle en stabiliteit, vooral in afdalingen. De Jekyll is ook licht genoeg om met een flinke snelheid de berg op te knallen, en met meer dan 160 mm veerweg biedt hij een soepele en stabiele rit bergaf.

Downhill fietsen & freeriders

Downhillers zijn gebouwd voor wedstrijden en zijn gespecialiseerd in maximale snelheid en stabiliteit over sprongen en bergafwaarts. Cannondale heeft geen MTB's in deze serie - de meest geschikte is de Enduri bullet Jekyll.

Fatbikes

Met de Fat CAAD door sneeuw, modder en vuil. De Cannondale Fatbike kan werkelijk overal doorheen en geen enkel oppervlak kan hem stoppen. De ultrabrede banden zijn de sleutel tot het ongelooflijke rijcomfort en maken van fietsen een belevenis.

Koop een fiets op BikeExchange

Je kunt de nieuwe 2021 MTB's nog steeds krijgen, tenminste zolang de voorraad strekt. En hier is de kicker: aangezien sommige modellen worden vervangen door herziene 2020-versies, kan je ze krijgen tegen fantastische opruimingsprijzen. Maar dat betekent niet dat de fietsen verouderd of slechter zijn, er is gewoon een nieuwer model met een iets andere kleur, geometrie of uitrusting. In ieder geval moet je snel handelen, want de modellen van vorig jaar zijn logischerwijze slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar bij onze dealers.

Cannondale MTB kopen op BikeExchange

Zin in een fiets en al een idee welke mountainbike het moet worden? Neem dan een kijkje op onze marktplaats en vergelijk de talrijke aanbiedingen van onze Cannondale dealers, ongeacht of je op zoek bent naar gloednieuwe 2021 modellen of goedkope 2020 restanten tegen een hamerprijs. Sorteer op rijstijl of filter op prijs om de aanbiedingen af te stemmen op jouw behoeften.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief