BMC Mountainbikes (MTB)

Bekijk:
 

BMC Mountainbikes - Innovatie in Perfectie uit Zwitserland

De drie letters B M C staan voor Bike Manufacturing Company en maken meteen duidelijk waar het de Zwitsers om te doen is: mooi gevormde fietsen maken. Een BMC Mountainbike is gevormd door de fascinatie en uitdagingen van de bergen en volgt de premium claim van het merk om voortdurend innovatieve ideeën te combineren met de hoogste precisie en kwaliteit. Moeilijk terrein is hier een stimulans, geen hindernis, want een Mountainbike van BMC moet de concurrentie jaloers maken en de rijder trots. Maar voor trots komt aankoop en keuze. Daarom nemen we het gamma van het Zwitserse bedrijf en de verschillende soorten Mountainbikes onder de loep.

Voordelen van een BMC MTB: voor elk wat wils

Een Mountainbike symboliseert de perfecte combinatie tussen snelheid en comfort voor de echte racing of Cross-Country fan en sportieveling. Of het nu gaat om de zoektocht naar snelheid, comfort of gewoon het opzoeken van het avontuur in het wild of tijdens de race, een BMC MTB kopen voldoet aan alle mogelijke verwachtingen, hoe hoog die ook mogen liggen. Zo stelt een BMC bike iedereen gerust: van beginners en amateurs tot regelrechte professionele mountainbikers. De BMC Mountainbikes zijn voorzien van de beste technologische vernieuwingen gebaseerd op diepgaand onderzoek en doelgerichte experimenten waardoor het merk voor zowel racing, cross-country rijden als gewoon rijden op de baan uitstekend is en niet te evenaren valt.

Welke BMC MTB past bij mij?

Als je vandaag een Mountainbike wilt kopen, moet je met veel aspecten rekening houden. Enerzijds zijn er de Hardtails met alleen voorvering, bijvoorbeeld de BMC mountainbike teamelite, en de Fullys uitgerust met voor- en achterschokdempers, zoals de speedfox en de trailfox. Je hebt ook de keuze tussen 26", 27,5" en 29" inch wielen. De 26" wielen zijn in het recente verleden echter behoorlijk verdrongen door de 27,5" wielen en worden nu vaker gebruikt op Fatbikes. Een ander belangrijk aspect is de rijstijl. Wil je met je nieuwe Mountainbike alleen maar af en toe over een paar onverharde wegen rijden, wil je vol gas meedoen aan marathonwedstrijden of wil je je liever uitleven in het Enduro-gebied? Elk gebruiksgebied vereist zijn eigen fiets, en BMC heeft voor elk type de juiste machine.

Wie voor het eerst een Mountainbike wil kopen of na een paar jaar een nieuwe als upgrade plant, moet zich eerst twee basisvragen stellen: Waar wil ik fietsen en wat voor type motorrijder ben ik? Als je deze vragen voor uzelf kunt beantwoorden, hebt je de eerste en belangrijkste stap naar het nemen van de juiste beslissing al gezet. Nu hoeft je alleen nog maar jouw wensen te matchen met het ruime aanbod BMC mountainbikes op BikeExchange en niets staat jouw nieuwe droomfiets nog in de weg.

Hardtails

Als je een beetje op de centen zit, ben je beter af met een hardtail dan met een Fullsuspension Mountainbike. Je krijgt gewoon meer fiets voor het geld, ze zijn ook lichter en de onderhoudskosten zijn lager dan bij een volledig geveerde fiets. Op hardtails kunnen beginners hun rijtechniek, de keuze van het meest efficiënte parcours en de invloed van een dynamische houding beter aanleren en verbeteren.

Een echte racer en een droom van een BMC Mountainbike is de teamelite. Gebouwd in samenwerking met de Cross-country profs, is het de race hardtail die bestand is tegen de toenemende eisen van de steeds ruiger wordende World Cup parcoursen. Hier gaat het er vooral om het voordeel van een lager gewicht te bereiken met een extra plus aan comfort zonder volledig te willen rijden. Concessies in de richting van meer comfort worden beloond met een meer vermoeide rit. Met deze BMC MTB is dat op indrukwekkende wijze gelukt. Als je graag soepele en snelle trails rijdt, is deze ultrasnelle fiets duidelijk de eerste keuze, zelfs voor hobbyrijders. Als edele sportwagen onder de mountainbikes is de teamelite natuurlijk gemaakt van het fijnste carbon, hoewel je je ook hier natuurlijk de vraag moet stellen: wat wil ik met mijn fiets bereiken, hoeveel wil ik eraan uitgeven?

Fullys

De Fully laat zijn voordelen zien op moeilijk terrein en in scherpe afdalingen. Hij scoort vooral bij de lastigere taken, terwijl een hardtail meer gericht is op compromisloze efficiëntie. Er zijn zeer veel verschillende ontwerpen op de markt, maar net als bij BMC moet de vering zeker instelbaar zijn voor de verschillende eisen. Het doel van een goede afstelling van de vering moet zijn dat je je echt comfortabel voelt op de fiets en uren in het zadel zou kunnen zitten.

Een BMC mountainbike met eersteklas comfort is de Trailfox. Dankzij het uitstekende rijwielgedeelte, de 29er wielen en het carbon frame scoort deze fiets met super allround rijeigenschappen. Hij behoort tot de kleine club van fietsen die alles kunnen. Als een echte all-mountain held vreet hij letterlijk rotsen, wortels en al het andere dat hem in de weg staat. Het biedt puur rijplezier met een verlangen naar meer!

Een ander pronkstuk uit de categorie All-mountain en all-rounder is de BMC Speedfox. Met deze motor voel je de precisie en het goede gevoel dat je alles altijd onder controle hebt. Het is puur plezier om de grenzen te verleggen zonder risico. Dit omvat een stijf frame dat altijd genoeg feedback geeft om bliksemsnel te kunnen reageren. De vering is uiterst efficiënt en combineert een optimale krachtoverbrenging met een grote precisie. De BMC Fourstroke en de Agonist die sinds 2018 wordt aangeboden, ronden het gamma van de Zwitserse MTB-experts af.

BMC 2019: Wat was nieuw?

Terwijl andere fabrikanten hun Mountainbikes meer en meer specialiseren, presenteert BMX 2019 een model dat in principe overal thuis is. Bergopwaarts, bergafwaarts, technische trails of andere off-road ondergronden, alles is mogelijk. Cross country, per slot van rekening. De Fourstroke is gemakkelijk te hanteren dankzij zijn lange voorkant met een vlakke stuuruitslag. De MTB is echter geen koopje, want er worden alleen carbon frames geleverd. Dit is op zijn beurt direct merkbaar wanneer je op de weegschaal stapt. We zien niet vaak een Mountainbike met een totaalgewicht van 10 kilo. In ruil daarvoor heeft BMC echter een zeer interessant totaalpakket samengesteld: de Fourstroke is de eerste CX-fiets die standaard is uitgerust met een Vario-stijl en andere technische verfijningen.

Verder hebben de Zwitsers ons verblijd met een nieuwe E-mountainbike, want ze hebben hun Alpenchallenge serie uitgebreid. Ze zijn nu verkrijgbaar in Cross, Sport en City. Met name de Cross modellen zijn baanbrekend, omdat voor de accu een positie is gekozen die zelden voorkomt op E-mountainbikes. De batterij zou niet volledig worden geïntegreerd, gewoon om praktische redenen. Een halfgeïntegreerde batterij is kinderlijk eenvoudig te verwijderen, zodat er geen ingrijpende verbouwingswerkzaamheden nodig zijn bij het vervangen of opladen van de batterij. Bovendien heeft BMC framemateriaal en dus gewicht bespaard, en heeft de Alpenchallenge AMP Cross een goed uitgebalanceerd zwaartepunt.

Vind jouw nieuwe BMC op BikeExchange

Je kan veel BMC fietsen vinden op onze online marktplaats. Maar we verkopen je de fietsen niet, we laten ze je alleen zien. Je kunt jouw nieuwe fiets rechtstreeks op BikeExchange kopen bij een lokale dealer. Op die manier blijft de verkoop waar hij hoort - in jouw stad. Of een ander. Tenminste met een professional die met passie fietsen verkoopt. Dit heeft - afgezien van een schoon geweten - nog andere voordelen voor je. Wij hebben op onze site een zoek- en filterfunctie voor je ingesteld. Daar kunt je jouw zoekopdracht verfijnen en met een paar klikken de fietsen vinden die je leuk vindt. Wij hebben niet alleen de gloednieuwe 2022 modellen in ons grote online aanbod, er zijn ook heel wat afgeprijsde aanbiedingen die je voor een spotprijsje kunt oppikken. Naast elke fiets vind je de contactgegevens van de dealer die hem verkoopt. Je kunt hem of haar bellen en alle vragen stellen die je hebt. Hij zal je graag adviseren bij jouw aankoop. Als je alle verwarring hebt weggenomen, kunt je jouw fiets online bestellen en thuis laten bezorgen. Als de fiets van jouw keuze in een buurt op voorraad is, kan je hem online pakken. Dan haal je hem persoonlijk op in de fietsenwinkel, wordt hij perfect voor je afgesteld en wordt alles tot in detail aan je uitgelegd. Het is echt heel eenvoudig, nietwaar? Waar wacht je nog op? Je nieuwe fiets staat al op je te wachten...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief