Loopfietsen & driewielers

Bekijk:
 

Jouw marktplaats voor kinderwielen

Op een gegeven moment gaan je kinderen zich vervelen in de kinderwagen. Maar naast elkaar lopen werkt nog niet echt. Dat is waar een loopfiets voor kinderen van pas komt, want kinderen kunnen je op een loopfiets vergezellen tijdens wandelingen of zelfs in het voetgangersgebied. Ze kunnen zonder problemen in de kofferbak worden vervoerd, je kunt ze altijd meenemen in het openbaar vervoer, afhankelijk van het model kunnen ze in het bagagenet van de kinderwagen worden opgeborgen, ze hebben zelfs plaats op de onderste plank van een boodschappenwagentje. We hebben een geheime opvoedtip voor je: als een broertje of zusje de ruimte in de kinderwagen nodig heeft, voorkom je jaloezie als je de gebruikelijke plaats van de grote in de kinderwagen inneemt voor een loopfiets.

Een loopfiets voor kinderen is perfect om te oefenen!

Terwijl het vroeger gebruikelijk was om kinderen op fietsen met zijwieltjes te laten rijden, adviseren deskundigen nu altijd om in plaats daarvan een loopfiets voor kinderen te gebruiken om te oefenen. Een loopfiets is voor de kleintjes veel gemakkelijker te besturen dan een fiets. Het is ook beter voor je rug als je niet urenlang achter een klein fietsje hoeft te lopen, met één hand op het zadel om het rechtop te houden, want met zijwieltjes leer je je evenwicht niet zoals je dacht dat het zou zijn. Dankzij de lage instap en het kindvriendelijke ontwerp zijn loopfietsen gemakkelijk te hanteren door jonge kinderen, en zijn er minder dodelijke valpartijen dan op een fiets. Vooral in zeer kleine maten zijn er ook wielen met twee wielen vooraan te krijgen. Ze bieden veel stabiliteit, zodat kinderen er hun eerste rondjes op kunnen lopen kort nadat ze hebben leren lopen.

Met een loopfiets oefenen kinderen rijden, draaien en remmen, evenwicht en gedrag op de openbare weg. Na een paar jaar stappen veel kinderen gewoon over op een kinderfiets en beginnen ze te rijden, want het enige wat nog geoefend moet worden is het trappen, de rest hebben de kinderen al onder de knie.

The right posture

Jouw kind moet heel rechtop zitten op de kinderfiets. Dit is gemakkelijker voor de rug en de kinderen hebben een beter overzicht. Het stuur van een goed wiel is daarom in hoogte verstelbaar. Het moet zo worden ingesteld dat het kind zit met een rechte rug en licht gebogen armen. Dit is de optimale positie op het kinderstuur, want alleen dan heeft het kind voldoende bewegingsvrijheid om te sturen zonder dat de armen moe worden. Met een in hoogte verstelbaar zadel kan een loopstoeltje meerdere jaren gebruikt worden. Het zadel moet altijd zo worden afgesteld dat het kind comfortabel met beide voeten de grond kan bereiken wanneer het in het zadel zit. Het is beter dat het kind iets lager zit dan te hoog, want alleen zo kan het zich afzetten.

Als je denkt dat de zadels van de fietsen te smal en dus oncomfortabel zijn, kunnen wij je geruststellen. Ze zijn niet oncomfortabel, integendeel. De zadels zijn zo smal dat ze niet tegen de benen schuren, zelfs niet met de grote passen die kinderen op het wiel maken.

Remmen moet je ook leren!

Loopfietsen voor kinderen zijn verkrijgbaar met en zonder remmen. Daar is een heel eenvoudige reden voor. Het stuur in handen houden en tegelijkertijd de weg in de gaten houden is voor de kleintjes al een hele opgave. Ze remmen met hun voeten, en het gebruik van een handrem zou te veel voor hen zijn. Ze zouden niet in staat zijn de remkracht voldoende te beheersen, te weinig remmen is niet slecht. Te veel, echter, stuurt je kind over het stuur.

Om te voorkomen dat een ouder kind een ongecontroleerd projectiel op de hometrainer wordt, hebben de grotere hometrainers remmen. Zo kunnen oudere kinderen oefenen met remmen met de handrem en kunt je ze zonder zorgen laten overstappen op een fiets.

Tyres or no tyres, that is the question....

De kleinere loopfietsen hebben vaak onderhoudsvriendelijke banden van zacht rubber, terwijl de grotere fietsen luchtbanden hebben. Banden van zacht rubber hebben het voordeel dat ze geen binnenband of ventiel nodig hebben, zodat het kleine ventieldopje niet kan worden ingeslikt.

Er zijn ook tal van accessoires die het rijplezier verhogen, zoals een bel, kleurrijke wimpels of fietstassen en -manden. Een goed slot beschermt tegen onaangename verrassingen. Op zeer kleine fietsen kan een duwstang worden bevestigd. Zo hebt je het laatste woord over het traject van jouw kind en kunt je in een oogwenk ingrijpen aan de kant van de weg of bij een verkeerslicht. We hebben ook een insider-tip voor u: veel loopstoeltjes kunnen worden voorzien van een draagriem. Zo kunt je de fiets gemakkelijk naar huis dragen als jouw kind "er geen zin meer in heeft".

Checklist voor het kopen van een kinderwiel

  • bepaal de juiste zithoogte
  • veilig op- en afstappen moet mogelijk zijn
  • zadel en stuur moeten idealiter in hoogte verstelbaar zijn
  • voor buitengebruik: luchtbanden en metalen frame
  • Kind moet al veilig kunnen lopen

Veilige loopfiets vinden en kopen

Wat de veiligheid betreft, zijn er een paar punten die je in gedachten moet houden wanneer jouw zoon of dochter voor het eerst op een loopstoeltje stapt.

  • Laat de kleintjes nooit zonder helm rijden, dat is te gevaarlijk en zo wennen ze eraan dat ze van meet af aan niet zonder helm op de fiets stappen
  • Vallen is onvermijdelijk, niet alleen tijdens de eerste oefenrondjes - voor kinderen geschikte beschermers voorkomen erger letsel
  • Laat de dwerg oefenen op veilig terrein tot hij gewend is aan het gevoel van rijden. Oefen vooral het remmen en het remmen op commando!
  • Kinderfietsen zijn niet rijklaar zoals vereist door het StVO. De reden is heel eenvoudig: een kind hoort niet thuis in het wegverkeer, zelfs op de stoep is uiterste oplettendheid geboden. Vanuit hun positie ver onder hen, hebben kinderen geen overzicht over de verkeerssituatie. Vergeet ook niet dat honden graag achter snelle voorwerpen aanzitten
  • Omdat remmen met de voeten gebeurt, zijn schoenen belangrijk. Op blote voeten, zou het risico op verwondingen te groot zijn

Populaire kinder loopfietsen in de online shop

Op BikeExchange vindt je loopwielen van Puky, de onbetwiste marktleider op het gebied van kinderfietsen en loopwielen. Het ontwerp van Puky is gericht op kleine kinderen en hun behoeften. Kwaliteit Made in Germany garandeert fietsen waar meer dan één kind plezier aan zal beleven, want ze zijn echt moeilijk kapot te krijgen. De fietsen zijn trouwens overladen met testoverwinningen in producttests en prijzen. Specialized bouwt ook al een tijdje wielen. De Specialized Hotwalk fietsen zijn verkrijgbaar voor jongens en meisjes, met een aluminium frame en 12" Rhythm Lite wielen.

Orbea heeft een stijlvol 12" wiel genaamd Grow. Niet alleen het frame is gemaakt van aluminium, maar ook de onderdelen, zodat het goede stuk scoort met een bijzonder laag gewicht. Veel fabrikanten hebben wielen voor het seizoen 2022 gelanceerd om de klanten van morgen veilig te stellen. Lapierre is er één van, net als Ghost. Als je als mountainbikeliefhebber het bijzonder authentiek wilt hebben, moet je zeker eens kijken naar de wielen van Cannondale. Met Lefty, natuurlijk.

Vind jouw favoriete speelgoed 2022

Je kunt ook uitstekende kinderwielen van andere fabrikanten krijgen. De zoekresultaten zullen zeker de fiets bevatten die je wilt om jouw kinderen gelukkig te maken. Gebruik onze zoekfunctie of de filter om de perfecte fiets te kiezen voor Pasen, Kerstmis of een verjaardag. In onze online fietswinkel vind je de beste kinderwielen in elke prijsklasse. Je kunt de kinderfiets onmiddellijk bestellen en thuis laten bezorgen of kiezen bij een van onze dealers en zelf afhalen. Bij speciale aanbiedingen in supermarkten of doe-het-zelfzaken is een gezonde scepsis geboden; vooral bij kinderfietsen kan slechte kwaliteit een echte bron van gevaar worden. Maar maak je geen zorgen, een kinderfiets kost niet de aarde, plus je kunt gereduceerde wielen kopen op BikeExchange, wat je geld bespaart. Er zijn niet alleen de nieuwste 2022 modellen maar ook vorige jaarmodellen of testfietsen. Veel van onze dealers doen regelmatig mee aan onze kortingsacties, zodat je goedkope kinderfietsen kunt krijgen tegen een gereduceerde spotprijs. In ieder geval moeten kinderen ook een geschikte kinderhelm op hun loopfiets dragen, en idealiter tegelijkertijd ook geschikte elleboog-, knie- en polsbeschermers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief