For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietskleding
Broeken
Korte broeken & BIB shorts
Merken
Northwave
16
BBB
13
Craft
11
Bontrager
6
Andere
5
Shimano
4
Assos
2
Cube
2
Meer merken
Models
Craft Greatness
2
Junior Shorts
2
3/4 Quadra
1
Corsa
1
Corsa Bib-Shorts
1
Craft Ride
1
Craft Velo
1
Craft Velo 3/4
1
More models
Winkels
Fietsen Oostvogels
24
Husa Bikes
20
Fietsen Devos
6
Chamizo Fietsen BVBA
4
Aerts Action Bike
3
Fietsen Wim De Glas
3
Niels Albert Bike Store
1
The900shop
1
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Kleur
zwart
grijs
wit
rood
blauw
geel
neon geel
violet
More
Maat
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL
4XL
More

Korte fietsbroeken | BIB shorts

Bekijk:

Geen rit zonder korte fietsbroeken

Tijdens het intensieve bewegen, zoals bij fietsen, dient kleding ondersteunend te zijn. Bij het fietsen is het van groot belang een pijnlijk zitvlak of ongemak te voorkomen. Dit heeft namelijk invloed op je uithoudingsvermogen en prestaties. Pasvorm en functionaliteit van een broek zijn dus voornaam. Daarnaast zijn eisen rondom duurzaamheid, comfort en ondersteuning van de spieren net zo belangrijk. Bij fietsbroeken is de zeem belangrijk. Zemen die niet goed zijn afgewerkt of op een onlogische plek zijn geplaatst, kunnen zorgen voor wrijving, irritatie en spanning. Het is voor te stellen dat dit invloed heeft op het fietsplezier. Gelukkig zijn er gedegen merken die sublieme fietskleding maken voor elke renner, man en vrouw.

Modellen meer gericht op recreatief gebruik hebben nog geen bretellen. Als je intensiever wil rijden, zal je ook kwalitatiever materiaal nodig hebben. De betere fietsbroeken hebben twee bretellen die je over de schouders draagt, zodat de broek altijd op zijn plaats blijft zitten. Dit noemen we bibshorts.

Eén grondregel bij fietsshorts: draag onderaan nooit ondergoed. De broek is net ontworpen voor optimale zweetafvoer en schuurloze pasvorm. Zelfs een strakke, sportieve onderbroek doet de meeste belangrijke eigenschappen van je fietsbroek teniet.

Kwaliteit

Kwalitatieve korte fietsbroeken kosten geld. Het is een goede investering geld te spenderen aan een kwaliteit korte broek, met draagcomfort en functionaliteit, dan een goedkopere variant te kopen die niet duurzaam is en een negatieve uitwerking heeft op fietsprestaties. Zadelpijn door ontstekingen, vocht, schurende kleding of een oncomfortabel gevoel is het gevolg van een slechte outfit. Bij korte fietsbroeken is het beter te kijken naar de zeem, dan naar de look. Een goede ventilatie, zweetafvoer en het uitblijven van schurende naden zijn zo een gunstig resultaat. De hoogwaardige merken hebben ook rekening gehouden met de vorm, want vaak zit je als fietser in een meer voorovergebukte houding.

Probeer het uit

Er zijn vele soorten fietsbroeken. De beste manier om uit te vinden welke broek geschikt is voor het fietsen, is om ze te testen. Naast fysieke verschillen hebben fietsers ook een ander gevoel voor comfort. Sommigen prefereren dikker materiaal, terwijl anderen fijnere stof willen. Merken als Assos, Funkier, Northwave, Craft en vele anderen hebben brede collecties korte fietsbroeken. Bij hoogwaardige merken is vaak te zien dat er meer aandacht is besteedt aan bijvoorbeeld de zemen. Kleding die luchtig is, zacht - maar niet zompig en een goede vochtafvoer heeft, is al voor grote betekenis voor het fietsen. Combineer dit met de perfecte pasvorm en je hebt een winnaar. Sommige fietsbroeken kennen een prijs die ver boven de 250 euro gaat. Dat lijkt erg veel voor een fietskledingstuk, maar meestal kun je ervan uitgaan dat dit sublieme stukken zijn die veel zijn getest. Fietsen wordt zo aangenaam en de prestaties hoger. Dat is ook wel nodig wanneer je urenlang intensief moet bewegen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief