Specialized kinderfietsen

Bekijk:
 

Specialized kinderfietsen in detail

Het land van de onbegrensde mogelijkheden stuurt zijn groeten - want het eerste voertuig op wielen is een enorme stap naar vrijheid. De Amerikaanse fabrikant Specialized bouwt niet alleen fietsen voor volwassenen die rijplezier garanderen, maar ook kinderfietsen in alle maten, waarmee de allerkleinsten eerst leren fietsen en de groteren daarna overal bij de actie zullen zijn.

De eerste speedster - een Specialized Hotwalk loopfiets

Laten we beginnen met de Specialized Hotwalk Loopfietsen, die alles hebben wat een wiel nodig heeft. Of eerder omgekeerd - ze doen het zonder alles wat een wiel onnodig zwaar zou maken. Waarom? Omdat je altijd het goede stuk zal dragen, daarom. En omdat de kleintjes beter af zijn met een fiets die niet te veel weegt.

Een Loopfiets is perfect om te oefenen met ronddraaien op twee wielen. Remmen, trappen en schakelen kunnen later worden toegevoegd, maar voor nu gaat het erom het evenwicht te bewaren, obstakels te vermijden en de juiste weg te vinden. Het Hotwalk wiel is verkrijgbaar met een zeer lage of een iets hogere instap. Een kleine tip van ons: hoe lager de ingang, hoe makkelijker het is voor kleine kinderen om erop te komen.

De eerste echte kinderfiets

Als de kleintjes eenmaal zelfverzekerd zijn op een loopfiets, is de overgang naar een fiets meestal niet moeilijk. Hun evenwicht is al getraind, ze kunnen de snelheid goed aan, dus ze hoeven "alleen maar" te leren trappen. Geen enkel probleem op een Specialized Riprock in 12" of 16". Voor beide maten zijn steunwielen verkrijgbaar, en beide hebben een handrem en een terugtraprem. Met de combinatie van beide kunnen kinderen wennen aan veilig remmen. De Specialized kinderfietsen zijn licht van gewicht, dankzij hun aluminium frames. Brede banden met veel profiel bieden perfecte controle op asfalt of grind, in de regen of in het bos.

Je moet ervoor zorgen dat de remmen soepel lopen, maar tamelijk losjes zijn afgesteld. Vooral in het begin kunnen kinderen het remeffect niet inschatten en nog minder doseren, zodat ze niet onbedoeld vol in de remmen gaan en uiteindelijk van de fiets vallen. Of jouw kind begint met een 12" of 16" fiets hangt af van zijn of haar leeftijd en lengte. Het zadel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar, zodat er langer op kan worden gereden, maar de fiets moet wel bij het kind passen. De vuistregel hier is: beter een beetje te klein dan te groot. Kinderen moeten met de bal van hun voet gemakkelijk op de grond kunnen staan terwijl ze in het zadel zitten. Als de fiets te groot is, zijn nare valpartijen onvermijdelijk.

Van kinderfiets tot jeugdfiets

In 20" en 24" zijn er Hotrock of Riprock fietsen met verende voorvork, schijfremmen en multi-versnellings derailleurs - alles wat een jonge fietser zich kan wensen. Het is allemaal een kwestie van prijs. De goedkopere modellen hebben toponderdelen, van Specialized of van de marktleider Shimano. Het is verstandig om dure extra's zoals schijfremmen op een Kinder- of Jeugdfiets achterwege te laten, omdat kinderen groter worden en de fiets over een paar jaar te klein zal zijn. Dan wordt de restwaarde interessant, en die is behoorlijk respectabel voor een fiets van Specialized.

Maar als je een kleine fietsliefhebber in huis hebt, kan het de moeite waard zijn een duurdere fiets te kopen, vooral als hij of zij graag off-road gaat. Hoe meer tijd aan de fiets wordt besteed, hoe meer de beste onderdelen renderen.

Specialized weet wat kinderen nodig hebben

Specialized rust kinder- en jeugdfietsen uit met gripvaste banden die kinderen veilig houden op elk terrein. De afmetingen en het profiel bieden de nodige grip op elk oppervlak.

De geometrie van het frame is aangepast aan de lichaamsverhoudingen van kinderen. De frames zien eruit als stoere mountainbikes, maar hebben een lage instap die kinderen gemakkelijk aankunnen. Misschien nog belangrijker dan de instap is de uitstap - als er een hobbel is, kunnen de kinderen gemakkelijk uitstappen zonder vast te komen zitten op de bovenbuis. De frames van de Specialized fietsen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleurencombinaties, er is voor elk wat wils, voor jongens of meisjes, natuurlijk ook in genderneutrale kleuren.

De zeer kleine fietsen hebben geen versnellingen; naast remmen, sturen en trappen zouden kinderen erdoor overweldigd worden. Een versnellingspook met een draaigreep en een paar versnellingen is de beste eerste versnellingspook gebleken; je vindt dergelijke versnellingen op middelgrote fietsen. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer vertrouwen ze krijgen in het hanteren van de fiets. Dan zullen zij ook een derailleur met twee hendels en veel versnellingen aankunnen.

Specialized Kinderfietsen kopen - op BikeExchange natuurlijk

Je kan de fietsen en alles wat erbij hoort - zoals helmen, bikerugzakken, bidons of handschoenen - bij onze dealers krijgen. De motoren ook, natuurlijk. Omdat je via BikeExchange van echte professionals koopt, krijg je ook advies en kan je de dealer vragen stellen aan de telefoon of per e-mail. Of, natuurlijk, direct in de winkel. Daar kann je Specialized Kinder- en Jeugdfietsen kopen tegen de beste prijzen. Trouwens, je kan er meestal de modellen van vorig seizoen vinden tegen spotprijzen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief