Scott Kinderfietsen & Jeugdfietsen

Bekijk:
 

Modeloverzicht voor Scott kinderfietsen

Het is een feit dat de kleintjes altijd precies willen hebben wat de groten hebben. Dus als jij je vrije tijd graag op de fiets doorbrengt, willen je kinderen misschien wel precies hetzelfde. En als je hart uitgaat naar enduro, downhill of andere bergdisciplines, voorspellen we dat je kinderen een fiets zullen willen die eruitziet als een mountainbike. Voordat je begint te wanhopen en denkt dat goed advies duur zou zijn - maak je geen zorgen! Dat is waar Scott voor is.

De Scott Kinder- en Jeugdfietsen zien eruit als een echte Mountainbike, zelfs qua wielmaat, dus de kleintjes kunnen vanaf het begin al bergafwaarts - vergeet hun helmen niet!

De Loopfietsen en Kinderfietsen van Scott zijn verkrijgbaar in twee versies voor jongens genaamd Voltage en in een Contessa versie voor jonge dames. Als je een zoon en dochter hebt, zijn de Voltage ontwerpen geschikt voor beiden.

Voor een goed begin: een Scott Loopfiets

Dankzij het aluminium frame wegen de fietsen slechts 4,5 kg. Wat loopwielen betreft, is een laag gewicht bijzonder belangrijk, en niet alleen opdat de kinderen goed met de fiets overweg kunnen. Je zult de fiets af en toe moeten dragen, trappen op, steile hellingen af... elke gram die je bespaart is goed voor jouw rug! Trouwens, een draagriem doet hier uitstekend dienst.

Zodra ze stevig kunnen staan, kunnen de kleintjes beginnen racen op een wiel. Het is belangrijk dat zij met beide voeten gemakkelijk de grond kunnen bereiken, alleen dan kunnen zij zich krachtig afzetten en veilig remmen. Met Scott wordt geremd met de voeten, wat op deze leeftijd gewoon de veiligste manier is. De vulling in het midden van het stuur is meer dan alleen maar versiering, het is bedoeld om snijwonden te voorkomen bij een val.

Voor het leren fietsen wordt nu meestal een loopfiets aangeraden in plaats van zijwieltjes, omdat het evenwicht wordt getraind terwijl de kinderen tegelijkertijd oefenen met sturen en remmen. Indien je meer informatie wenst over loopwielen, kann je hier alles lezen wat je moet weten. De fietsen zijn geschikt voor kinderen tot ongeveer vier jaar.

Doorgaan met 12" kinderfietsen

Na de loopfiets, is het tijd voor een 12" kinderfiets. Nogmaals, er is een Spanning en een Contessa. Met ongeveer 8 kg zijn de aluminium fietsen natuurlijk zwaarder dan een loopfiets, maar een kinderfiets wordt geleverd met veel materiaal dat niet helemaal overeenkomt met een "echte" fiets, maar precies datgene biedt wat kinderen kunnen gebruiken en wat ze nodig hebben om veilig op weg te kunnen. Een handrem en een terugtraprem zorgen voor de nodige vertraging. In het begin moet vooral de terugtraprem worden gebruikt; te veel handrem leidt al snel tot verrassende manoeuvres van de fiets, dus kinderen moeten eerst langzaam wennen aan het gebruik ervan.

De kinderfietsen van Scott hebben geen verlichting ten gunste van het gewicht, omdat de kinderen toch zelden in het donker buiten zijn. Als verlichting absoluut onmisbaar is, kan je driftbuien voorkomen door verlichting met een oplaadbare batterij aan de kinderfiets te bevestigen. Een belangrijk onderdeel op kinderfietsen is de kettingkast, die voorkomt dat vingers, rokjes of springtouwen in de aandrijving terechtkomen. Enerzijds geven de brede banden de fiets een mountainbike-uitstraling, anderzijds hoeven kinderen niet te stoppen bij gras en grind. Welk kind wil op asfalt blijven als het modderpad lonkt? Scott gebruikt geen versnellingen op kinderfietsen tot 20", omdat de kleintjes al genoeg te stellen hebben met trappen, remmen en sturen.

Kinderfietsen met 12" passen meestal in de kleuterschooljaren, waarbij de lengte of de binnenbeenlengte van de kinderen bepalend is, minder de leeftijd.

Naar school met Scott 16" kinderfietsen

Als de 12" kinderfiets te klein is geworden, is het tijd voor een 16" fiets. Ook hier heeft Scott een Contessa met een uitgesproken meisjesontwerp en een Voltage voor jongens of meisjes in het assortiment. Trouwens, je kunt zien wanneer het tijd is om de fiets van je kind te vervangen. Een kinderfiets moet altijd groot genoeg zijn zodat het kind comfortabel op het zadel kan zitten met één bal van de voet op de grond. Tijdens het rijden mag het bovenbeen van het kind tijdens het trappen niet boven het horizontale vlak uitsteken. Als dit het geval is, moet je het zadel verhogen; als dit niet meer mogelijk is, is het tijd voor een nieuwe fiets. Het handige van de Scott kinderfietsen is dat ze qua vorm en uitrusting volledig hetzelfde blijven, ongeacht of ze 12" of 16" zijn. Zo hoeft jouw kleintje niet te wennen aan een nieuwe fiets en kan hij of zij doorgaan met puur rijplezier.

Niet meer schattig!

In 20", 24" en 26" behoren kinderfietsen tot het verleden. Vanaf deze maat rijden jouw kinderen op een Jeugdfiets. De fietsen veranderen in geometrie en uiterlijk. Ze verliezen het schattige kinderschema en zien er nu uit als Mountainbikes voor volwassenen. De coaster maakt plaats voor twee handremmen, versnellingen zijn verplicht. De 20" fietsen hebben 7 versnellingen met twist shifters, vanaf 24" zijn derailleurs met hendels gemonteerd, allemaal Shimano - een kwestie van eer.

Er is voor elk wat wils: afhankelijk van het model zijn er schijfremmen of V-brakes, verende voorvorken of stijve vorken. De perfecte introductie tot de fascinatie van mountainbiken.

Wat overblijft zijn de Contessa ontwerpen voor de jonge dames en de aluminium frames die nog steeds scoren met een laag gewicht.

Sinds 2019 is er een E-bike voor kinderen

Er moet behoefte aan zijn geweest, want tegen alle verwachtingen in heeft Scott een E-bike voor jongeren op de markt gebracht. De E-mountainbike eRIDE Roxter is vanaf 2019 verkrijgbaar in 24" en 26", de grotere versie is ook een echt alternatief voor niet al te lange volwassenen. Dankzij de Bosch Active Line-aandrijving behoren "Wanneer zijn we er eindelijk?" en "Is het nog ver?" eindelijk tot het verleden!

Scott kinderfiets kopen op BikeExchange

Bij onze dealers kann je uiteraard de huidige modellen krijgen, maar ook het een of andere model van vorig jaar tegen een absolute spotprijs. Een proefrit maken is altijd een goed idee, maar je kan de fietsen ook bestellen en aan huis laten leveren. Als je wil dat de motor een verrassing is, bijvoorbeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief