Kinderfietsen | Jongensfietsen | Meisjesfietsen

Bekijk:

De juiste kinderfiets vinden

Een goede kinderfiets kopen is voor veel ouders niet zo gemakkelijk. Zoon of dochter wil uiteraard een cool of trendy model, terwijl ouders toch ook letten op veiligheid en degelijkheid. Bovendien moet een fiets in de juiste maat gevonden woren. Een kinderfiets is ook niet gewoon een mini-fiets, maar wordt per leeftijdsklasse ontworpen. 3-4 jarigen hebben toch vooral een stabiele leerfiets nodig, terwijl vanaf 7 jaar het soort gebruik een rol gaat spelen. Een fiets voor in de wijk en naar school of om ook mee te crossen bijvoorbeeld. Onze portal biedt uitkomst bij het bepalen van de juiste keuze.

Belangrijke kenmerken van een verkeersveilige kinderfiets

Veiligheid begint met een stabiel gebouwde fiets, berekend op het onberekenbare van kinderen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een andere kind achterop of op het stuur meegenomen wordt? Verder is het zaak te letten op de afwerking bij de ketting en tandwielen. Zeker bij de kleinsten van 3-4 jaar oud is het verstandig om een gesloten kettingkast te kiezen. Ook jasbeschermers bieden goede bescherming. Verder voelen kinderen zich vertrouwd op hun fiets met een soepele versnelling en met goed functionerende remmen. Zorg er ook voor dat de banden voldoende grip hebben om onverwachte stuurmanouvres aan te kunnen zonder weg te slippen. Goed functionerende lampen, reflectoren in de spaken en mogelijk op andere plekken zijn onontbeerlijk om goed te zien en gezien te worden. Een mooie maar vooral goed klinkende bel rond de perfecte kinderfiets af.

  • Goed klinkende fietsbel
  • Een voorrem en een achterrem, onafhankelijk bedienbaar
  • Voorlicht en achterlicht
  • Reflectoren, minimaal in de spaken
  • Pedalen met enig profiel voor grip

Een overzicht van gangbare kindermaten

Uitermate belangrijk is de juiste maat van een fiets, dus ook van een kinderfiets. Anders dan bij volwassenen wordt de maat niet vastgesteld op basis van de beenlengte, maar naar lichaamslengte. De lengte van het kind bepaald vervolgens de wielmaat van de fiets. Op deze wijze ontstaan de volgende categorieen:

  • 3-4 jarigen ca. 90 – 105 cm lang 12inc wielmaat/fietsmaat
  • 4-6 jarigen ca. 100 – 115 cm lang 16inc wielmaat/fietsmaat
  • 6-7 jarigen ca. 110- 120 cm lang 18inc wielmaat/fietsmaat
  • 7-9 jarigen ca. 120 – 130 cm lang 20inc wielmaat/fietsmaat

Een kinderfiets kopen lijkt al met al heel wat gedoe. Dat valt echter reuze mee via de BikeExchange online shop. Kijk maar eens links bovenaan deze pagina en ervaar het gemak van de filterfuncties. Zo kom je binnen de kortste keren bij een goede en overzichtelijke selectie kinderfietsen uit, bovendien nog eens in de buurt ook.

BE Infographics 20160616 Kids BEL red

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief