Specialized Crossbikes & Fitnessbikes

Bekijk:
 

Specialized Crossbikes: Altijd een goede keuze

Een fiets van Specialized is eigenlijk altijd de juiste. De Amerikanen zorgen daarvoor met een hightech ontwikkelingsafdeling en een ambitieus ontwerp.

Specialized bouwt meestal fietsen voor atleten. Dit betekent dat zij aan de hoogste eisen voldoen, ongeacht of het om het materiaal of de constructie gaat. Alles moet passen. De supersportieve fietsen hebben maar één nadeel: ze zijn beperkt tot één discipline. Met een racemotor wordt het echt oncomfortabel buiten de verharde wegen. Om een mountainbike op snelheid te krijgen op een vlakke weg is een echte bullock rit. De meest flexibele optie is een trekkingfiets. Maar trekkingfietsen zitten vol met dingen die je niet nodig hebt op een trainingstocht.

Stadionlichten, lowriders en dergelijke zijn zeer aan te bevelen voor trektochten, maar zijn vaak slechts overbodige ballast. Gelukkig zijn er andere dingen. Zelfs als je niet super sportief bent, kan je nog steeds een mooi figuur slaan op een Specialized fiets. En vooral als je er nog niet in geslaagd bent om een goed figuur te slaan, ben je bij Crossfietsen aan het juiste adres. Omdat Crossfietsen de perfecte trainingspartners zijn op de weg van couch potato naar topatleet.

Een Specialized Crossfiets is…

...voor wat voor rotzooi dan ook. De naam zegt het al, er is weinig dat een Crossfiets zal weigeren. Dus als je wilt proeven van de wereld van het motorrijden, is dit de perfecte introductie. Je kan hem in het dagelijks leven gebruiken en uitproberen waar je zich op de fiets prettig voelt. Op de weg, off-road, op langere tochten? Of misschien gewoon om te trainen als het weer te mooi is voor de sportschool? Alles is mogelijk! Voor velen is een Crossfiets de drug bij uitstek; als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kan je overstappen op een Specialized fiets, een racefiets, mountainbike of een cargo-ezel voor toertochten.

Cross fietsen in vergelijking

Eigenlijk is dit de beste manier om de eigenschappen van een Crossfiets uit te leggen: in vergelijking met andere fietsen:

  • Een Crossfiets is meer ontworpen voor snelheid dan een Mountainbike. De banden zijn smaller, er zit ook minder profiel op, en een Crossfiets is niet gemaakt voor zeer ruwe bergpaden. De hele fiets ziet er minder martiaal uit, omdat de ruwe massa die een mountainbike nodig heeft om voor voldoende stabiliteit te zorgen, onnodig en hinderlijk zou zijn op een Crossfiets. Weiden, bospaden en over heuvels en dalen - dat is wat een Crossfiets graag doet.

  • Een Crossfiets is meer geschikt voor off-road gebruik dan een Racefiets. Laag gewicht, smalle banden, over het algemeen minimalistisch tot het maximum - dat is een klassieke racefiets. Pas als je van de weg af wilt, is het afgelopen. Niet zo met een Crossfiets. Bredere banden, iets meer frame, en soms zelfs een adequate vering - zodat je de onverharde weg kan inslaan zonder bang te hoeven zijn dat je jouw tussenwervelschijven zult verbrijzelen.

  • Een Crossfiets is geen Toerfiets, daar hebben we het al over gehad. Een Crossfiets heeft echt niet alle uitrusting nodig die voor lange fietstochten absoluut nodig is. Het frame hoeft ook niet geschikt te zijn om de Alpen over te steken, dus een beetje minder massa is voldoende.

  • Een Crossfiets is geen stadsfiets. Korte afstanden, enig laadvermogen, misschien zelfs een kinderaanhanger, wendbaarheid in het verkeer en een uitrusting die voldoet aan de Duitse wegenverkeerswet (StVO) - dat alles definieert een stadsfiets. Voeg daar een felgekleurde retro look aan toe. Of een stuurmandje. Grappig, erg praktisch, maar niet sportief.

  • Een Crossfiets is (bijna) geen Stadsfiets. Maar het is dicht bij het basisidee. Een functionele fiets zonder al te veel franjes. De locatie is echter anders. Een stadsfiets leeft in de stad. Een Crossfiets is overal thuis.

Specialized can Crossbike

Zoals we hierboven al hebben vermeld, bouwt Specialized eigenlijk fantastische sportuitrusting. Maar niet alleen. De lijst van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design en materialen die op het conto van de Californiërs komen, is indrukwekkend lang. Gemakshalve passen de ingenieurs hun innovaties na één of uiterlijk twee jaar toe op het gehele produktassortiment, en niet alleen op hun topsegment. En zo kun je met een Specialized Crossfiets voor relatief weinig geld technologie in huis halen die andere fabrikanten pas over een paar jaar zullen uitvinden. Deze omvatten aluminium frames gemaakt van een gepatenteerde Specialized speciale aluminium samenstelling. De lijsten zijn natuurlijk niet zomaar diamanten lijsten, oh nee! De Body Geometry Fit, Specialized's in-house anatomie frame wetenschap, resulteerde in het lichtgewicht maar sterke fitness frame in verfijnde Fitness Geometrie.

Natuurlijk hebben de modellen met verende voorvork niet zomaar een verende voorvork aan boord, en zelfs de Suntour NCX verende voorvork was niet goed genoeg, hij moest eerst gepimpt worden met Specialized Fitness Brain Technology voordat zijn 60 mm veerweg waardig werd bevonden.

De schijfremmen zijn van Shimano, hydraulisch uiteraard, en alleen hier is de mix van betrouwbare vertraging en perfecte dosering goed. De achterderailleurs zijn ook van Shimano. Of het nu Deore, Sora, Ultegra of andere zijn, de versnellingen ronden het totale kunstwerk af. Negen of tien versnellingen creëren perfecte trainingsomstandigheden.

Op BikeExchange kann je Specialized Crossbikes tegen de beste prijzen krijgen!

De zoekresultaten tonen het aan: onze dealers hebben heel wat Specialized Crossfietsen voor je in de aanbieding. Als je zich afvraagt waarom de prijs zo hoog is, kunnen we dat heel eenvoudig uitleggen. Bij BikeExchange krijg je niet alleen de allernieuwste topmodellen, maar ook fietsen van vorig seizoen. Deze zijn dan bijzonder goedkoop, maar ook niet meer in onbeperkte hoeveelheden verkrijgbaar. Dus je moet snel beslissen en toeslaan. Want de perfecte dag om met je fitnessprogramma te beginnen is niet morgen, maar vandaag!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief