Scott Crossbikes

Bekijk:
 

Scott - Een merk met traditie

Het merk Scott is afkomstig uit Californië en lanceerde zijn eerste mountainbike in 1986. Het succes in de MTB-sector was voor de fabrikant al snel aanleiding om uit te breiden naar andere gebieden en landen. Als gevolg daarvan is het hoofdkantoor nu gevestigd in Zwitserland en is het merk uitgegroeid tot een van de grootste ontwikkelaars en fabrikanten van fietsen in diverse genres. Onderweg zijn enkele van de meest succesvolle professionele teams gesponsord door Scott. Naast de oorspronkelijke MTB's, verkoopt Scott nu met veel succes Racefietsen, Crossfietsen en ski's. Maar natuurlijk horen ze hier niet thuis.

Scott Crossbike - Sportieve All-rounders voor een redelijke prijs

Wie zijn fiets graag sportief gebruikt en niet bij voorbaat wil beslissen of hij liever op de weg of buiten de gebaande paden rijdt, moet goed uitgerust zijn met een Crossbike. De allrounder maakt het mogelijk sportief te rijden op verschillende ondergronden - ongeacht of je op een weg rijdt of een omweg maakt naar eenvoudig terrein.

Deze kenmerken gelden natuurlijk ook voor de Scott crossfiets. Met de modellen Sportster en Sub Cross geniet je van de flexibiliteit om de fiets te kunnen gebruiken als sportmachine of om in het dagelijkse leven snel van A naar B te komen. In vergelijking met trekking- of stadsfietsen zijn spatborden en andere bevestigingen weggelaten om het gewicht laag te houden en het sportieve uiterlijk te behouden. Als je nu al weet dat je bijna uitsluitend op goed onderhouden wegen zult rijden, is het de moeite waard om eens te kijken naar Fitnessfietsen, die vaak geen verende voorvork hebben. Het ontwerp is meer in de richting van een racefiets. In tegenstelling daarmee zijn Fitnessfietsen echter uitgerust met een recht stuur, zijn snel en licht.

Cross of Fitness - Hoe maak je de juiste beslissing

Als je jezelf deze vraag stelt, moet je letten op wat je elke dag met je fiets van plan bent te doen. Ben je bijna overal onderweg en gebruik je de fiets in de meest uiteenlopende dagelijkse situaties? Dan moet je gaan voor de universele Scott Crossbike Sub Cross, die een zekere mate van comfort biedt. Als je op zoek bent naar een fiets om te sporten en te trainen, en je bent voornamelijk op de weg, dan is de Fitnessbike Sub Sport de fiets van jouw keuze. Maar beide hebben ook een paar dingen gemeen. Beide hebben 28-inch wielen en, in tegenstelling tot de racefiets, een recht stuur. Beide modellen hebben ook geen extra onderdelen zoals verlichting en spatborden. Het verschil tussen de twee wordt dus vooral bepaald door de ondergrond waarop je wilt rijden. Crossfietsen kunnen echter vaak achteraf worden uitgerust met bagagedragers en spatborden. De SUB Comfort is ontworpen voor comfort en neigt meer naar een stadsfiets.

Welke Scott crossfiets is de juiste?

De Scott-categorieën zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en omvatten, naast de pure City bikes ook Cross bikes, Urban bikes en E-bikes omvatten. De Sub Cross is momenteel het vlaggenschip van de Crossfietsen in het gamma, terwijl de iets oudere modellen terug te vinden zijn onder de naam Sportster. Dit model, dat ook vandaag nog populair is, vergezelt je zowel op sportieve tochten als in het dagelijkse leven op weg naar de winkels of naar het werk. De fiets is een echte allrounder zonder compromissen te hoeven sluiten. Op vlakke wegen beweegt de fiets gemakkelijk en snel zonder veel weerstand. Bij het afslaan van de weg naar het volgende bospad bieden de banden en vering voldoende comfort om zelfs licht terrein met vlag en wimpel te bedwingen. Dankzij de hoge geschiktheid voor dagelijks gebruik, het lage gewicht en de royale uitrusting van de Sportster, kan je altijd comfortabel en snel jouw bestemming bereiken.

Met de introductie van de Sub serie is er sinds 2017 alleen nog de Sub Cross in het crossfiets assortiment. De favoriete gebruiksgebieden zijn lange tochten of sportieve dagelijkse ritten. Naast comfort heeft Scott er ook voor gezorgd dat de fiets zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. In combinatie met de optie van een heren- of damesversie is de fiets ook ideaal voor meerdaagse tochten. Terwijl het ruitvormige frame de klassieke mannenvorm vertegenwoordigt, krijgen vrouwen een vrouwenfiets met een trapeziumvormig frame in de damesversie, wat het op- en afstappen vergemakkelijkt. Over het geheel genomen legt de serie de nadruk op comfort, geschiktheid voor dagelijks gebruik en dynamiek. Dit betekent dat de Scott crossfietsen gemakkelijk functioneel kunnen worden uitgebreid. Bevestigingspunten zorgen ervoor dat aanbouwdelen, zoals spatborden en bagagerekken, snel en gemakkelijk kunnen worden gemonteerd. Carbon zul je niet aantreffen als framemateriaal - een echte allrounder heeft een stevig aluminium frame nodig. Schijfremmen, een verende voorvork met een gemiddelde veerweg en Shimano-onderdelen van hoge kwaliteit ronden het totaalpakket af.

Scott Crossbike kopen op BikeExchange

Bent je op zoek naar een betaalbare fiets waarmee je maximaal plezier kan beleven? Dan moet je een Scott crossfiets kopen. Waar? Natuurlijk, op onze grote marktplaats bij een van onze vele Scott dealers. Zoek jouw favoriete fiets met behulp van de zoekfunctie. Je vindt Scott crossfietsen ofwel gloednieuw en speciaal ontworpen voor het seizoen 2022 of ook de iets oudere modellen in onze goedkope uitverkoopaanbiedingen. Neem contact op met de verkoper via e-mail of telefoon om meer informatie te krijgen over het aanbod en om een proefrit te regelen. Of neem contact op met een van onze Scott Dealers en vraag om vrijblijvend advies.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief