Giant Crossbikes

Bekijk:
 

Crossfietsen: sportieve allrounders

Met vestigingen in Taiwan, China en Europa is de Taiwanese fabrikant Giant opgeklommen tot de grootste fietsenproducent ter wereld. Het bedrijf was een van de eerste fabrikanten die carbonframes in zijn productieprogramma opnam. Tegenwoordig is Giant nog steeds een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van frameproductie - een kenmerk dat ook de crossfietsen van het merk ten goede komt.

Giant heeft zelfs een nieuw merk voor vrouwen opgericht. Na de mannenmarkt te hebben veroverd, heeft het merk LIV ook een doorbraak bereikt in de wereld van de damesfietsen. Met dit onafhankelijke merk kon Giant zich ideaal aanpassen aan de behoeften van vrouwen. Met eigen teams in verschillende disciplines slaagt de onderneming erin zich voortdurend te verbeteren en te ontwikkelen.

Cross- en fitnessfietsen van Giant

Giant's hoogwaardige frames, die het solide en stabiele hart van elke Giant crossfiets vormen, zijn boven alles te prijzen. Dit betekent dat je niet alleen de alledaagse routes in de stad, zoals de weg naar het werk, onder de knie kunt krijgen, maar ook oneffen routes buiten de weg en in gemakkelijk terrein met een gerust hart kunt verkennen.

De sterke punten van je volgende Giant crossfiets zijn duurzaamheid en een bijzonder laag gewicht, evenals een sportieve geometrie. Als het op hulpstukken aankomt, selecteert Giant alleen de beste. Alle fietsen zijn uitsluitend uitgerust met schakelcomponenten van toonaangevende fabrikanten en topgroepsets. Voor nog meer veiligheid en prestaties zijn de meeste van de huidige modellen ook uitgerust met hydraulische schijfremmen, meestal aangegeven met Disc in de naam van de fiets.

Best uitgerust voor elke tour met de Giant Roam

In de instapklasse biedt Giant de Roam. Hier zijn vooral de gedetailleerde omlijsting en de goede algemene opzet indrukwekkend. Tot de goede uitrusting behoren ook de reeds voorbereide bevestigingspunten voor extra bevestigingen zoals bagagedragers en spatborden. Dit maakt jouw Giant crossfiets nog meer geschikt voor dagelijks gebruik.

De zitpositie op deze fiets is aangenaam rechtop, wat hem ideaal maakt voor toertochten. Als het moeilijk wordt, zullen het extreem stijve frame en de overvloed aan versnellingen je bij elke beklimming ondersteunen. Waar het omhoog gaat, gaat het ook weer naar beneden. Hiervoor remt jouw Giant crossfiets af met schijfremmen en een neutraal stuurgedrag, waardoor de fiets in elke situatie goed controleerbaar blijft. Op de weg zorgt het gladde loopvlak van de banden voor een aangenaam rollen. In het terrein en in de bochten hebben de noppen grip, zodat je niet wegglijdt. Het uitrustingsniveau van de Roam wordt aangegeven met een getal. Hoewel de Roam 0 de beste componenten heeft, is de Roam 3 vooral interessant voor beginners die op zoek zijn naar een goede prijs-prestatieverhouding.

Fit met de Giant FastRoad - veel sportiever dan dit wordt het niet

Je rijdt graag toertochten, maar je wilt ze graag wat sportiever? Dan is de Giant FastRoad de fiets van je keuze. Een hoogwaardige uitrusting en voldoende comfort zorgen voor een aangename rit. Deze fitnessbike heeft ook genoeg versnellingen voor beklimmingen. De goed ontworpen set-up zorgt voor de rest. Dankzij het zeer lichte aluminium frame en de rechte zithouding raak je zelfs op lange afstanden niet vermoeid.

De stijve carbon voorvork is een andere blikvanger. Hij zorgt voor een direct en sportief stuurgedrag, maar zoals gebruikelijk bij carbonvorken, biedt hij ook een zekere mate van restcomfort. Al met al, de vork laat ons toe veel gewicht te besparen. Voldoende gedimensioneerde banden zorgen ook voor veiligheid en tractie buiten de weg. De FastRoad CoMax-modellen maken gebruik van hoogwaardig carbonmateriaal en besparen zo nog meer gewicht, wat op zijn beurt het opgenomen vermogen vermindert en hogere snelheden mogelijk maakt.

Even meer plezier op de weg: de AnyRoad en ToughRoad

Of het nu gaat om gladde wegen, grindpaden of ruwe bospaden: met de ToughRoad ben je perfect uitgerust. Met zijn superlicht aluminium frame en snelle 700c wegwielen is deze snelle en efficiënte fiets klaar voor alle avonturen en heeft hij een aantal frame-eigenschappen die zijn rustieke maar sportieve karakter benadrukken. Een andere allrounder is de AnyRoad. Met zijn brede versnellingsbereik, ergonomisch ontworpen stuur en gebruiksvriendelijke schijfremmen is de fiets bijzonder geschikt voor beginnende racefietsers om de smaak van de sport te pakken te krijgen en toch een goede allrounder bij de hand te hebben.

Thuis in de stad. De Giant Seek crossfiets

Duurzaam, onderhoudsarm en functioneel, zo presenteert zich de sportieve stadscrossfiets van Giant. Hier krijg je alles wat je nodig hebt om moeiteloos en snel vooruit te komen in de stad. De afwerking, vooral het lakwerk, is van topklasse en werd reeds in talrijke tests geprezen. Met verende voorvork, directe remmen en laag gewicht wordt het woon-werkverkeer een racecircuit.

Giant Crossbikes en Fitnessbikes kopen op BikeExchange

Ben je op zoek naar een echte allrounder waarmee je in jouw vrije tijd echt kunt trainen? Dan zijn de Giant crossfietsen precies wat je nodig hebt. Topprestaties tegen een eerlijke prijs is het motto. Vind de beste aanbiedingen van talrijke Nederlandse en Belgische Giant dealers op onze marktplaats.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief