Merida Hardtail MTBs

Bekijk:

Koop Merida Hardtail in de Online Shop

Ondanks de zo vaak geprezen voordelen van Fullys op het gebied van comfort en veiligheid bij het bergaf rijden, blijven hardtails onverminderd populair, zowel bij beginners als bij professionals. De voordelen van Mountainbikes met alleen voorvering zijn vooral het lagere gewicht bij een even goede uitrusting en het aandrijvingsneutrale ontwerp. Last but not least is de prijs veel aantrekkelijker in vergelijking met een vergelijkbaar uitgeruste fiets met volledige vering. Dit geldt ook voor de fietsen van Merida.

Als je veel op een Merida Hardtail rijdt, zal je het onderhoudsarme ontwerp en het feit dat het niet gevoelig is voor defecten, op prijs stellen. Op langere tochten scoren ook de vele praktische details, zoals de eenvoudige mogelijkheid om bidonhouders in de framedriehoek te monteren of de mogelijkheid om de fiets comfortabel over hindernissen te dragen.

Tours voor beginners - op pad met de Merida Matts

De Merida Matts is ontworpen als een goedmoedige en comfortabele beginners mountainbike en is perfect voor de eerste tochten door eenvoudig terrein. Verschillende uitrustingsvarianten bieden het juiste product voor verschillende eisen en budgetten. De Merida Hardtail onderscheidt zich vooral op het gebied van uitrusting. De schakelgroep en de andere onderdelen zijn allemaal afkomstig van gerenommeerde fabrikanten als Shimano en garanderen een hoge betrouwbaarheid in combinatie met solide prestaties.

Het goedmoedige rijgedrag komt vooral tot uiting in de afdalingen, waar de zitpositie en de wiel/band combinatie van de 26 inch Hardtail uitstekend werk leveren. Nog een voordeel: het frame is al voorbereid voor extra bevestigingen zoals bagagedragers of spatborden met schroefpunten, wat het toerkarakter onderstreept.

Uitgerust voor elke wedstrijd: Merida Big.Seven en Big.Nine

Wedstrijdgeschiktheid was de topprioriteit bij de ontwikkeling van de twee voormalige 2017 modellen van de gevestigde Merida hardtails Big Seven en Big Nine. Beide varianten zijn verkrijgbaar met hetzelfde basisframe voor 27,5 inch en 29 inch wielen. Ondanks kleine verschillen in framegeometrie scoren beide modelseries met lichtheid, stijfheid en comfort. Het full carbon frame, nieuw ontwikkeld in 2017, combineert perfect voortstuwing en veercomfort.

Merida is erin geslaagd het frame onder het vorige framegewicht van de oude 26er modellen te houden, ondanks het ontwerp voor de grote 29" wielen. In de topversie, de Big Nine Team, weegt hij net iets minder dan 1 kg en komt daar maar net bovenuit, zelfs met frame-aanbouwdelen. Beide fietsen hebben een totaalgewicht van tussen de 8 en 9 kilo.

Talrijke uitrustingsvarianten laten werkelijk niets te wensen over. Terwijl de modellen met drie cijfers (bv. de Big.Seven 100 en Big.Nine 500) steunen op robuuste aluminium frames, zijn de carbon versies voorzien van nog een 0 in de naam. De -E modellen vertrouwen op de nieuwste elektrische versnellingen van Shimano, de XT Di2 en de XTR Di2. De varianten van de Big.Seven XT Edition serie vertrouwen, zoals de naam al doet vermoeden, op de complete Shimano XT groepset.

Met de Big Seven 650B of de Big Nine krijg je niet alleen een echt lichtgewicht, maar ook een frame dat, ondanks zijn lage gewicht, comfort biedt dat in de richting gaat van een volledig geveerde fiets, dankzij het intelligente ontwerp. Tot op zekere hoogte fungeert de framevorm als een ophangingselement. De achtervork is extreem plat gehouden. De ketting blijft ovaal. In combinatie resulteert dit in een licht verende en uiterst flexibele achterdriehoek, die de Hardtail extra comfort biedt tijdens de afdaling.

The Big.Trail - Downhill performance like a Fully

De Big.Trail is een vertegenwoordiger van de zogenaamde trail hardtails. Het voor het terrein geoptimaliseerde ontwerp met extra brede banden geeft hardtails ook een uitstekend gevoel bergafwaarts. Merida heeft hiervan geprofiteerd en lanceert momenteel drie fietsen in deze categorie. De prioriteit bij de ontwikkeling was ervoor te zorgen dat de fiets rijplezier biedt, maar tegelijkertijd voldoende veiligheid en controle biedt.

Om je deze combinatie te kunnen bieden, is de fiets uitgerust met een enorme veerweg voor. De framegeometrie is volledig ontworpen voor trailrijden, waardoor de MTB ook bergaf zijn sterke punten kan tonen. Vooral de bandenmaat 650B+ of 27,5+ en de geoptimaliseerde geometrie van het frame zorgen ervoor dat je deze Merida Hardtail zonder remmingen op de meest uiteenlopende trails kunt gebruiken - net alsof het een Fully is. Je krijgt echter nog steeds het directe stuurgedrag dat je van een Hardtail kent. Merida heeft een perfecte evenwichtsoefening gedaan zonder compromissen. De fiets biedt een direct rijgedrag met een laag gewicht en voldoende comfort en rijeigenschappen om elke afdaling de baas te kunnen.

Koop direct van een gespecialiseerde dealer

Dus er zijn geen excuses. Als je op zoek bent naar een Hardtail, dan is Merida de juiste keuze. En als je hem rechtstreeks wilt kopen bij een vakhandelaar die je vertrouwt, moet je jouw zoektocht beginnen in onze onlineshop. Want wij hebben de beste aanbiedingen van talrijke dealers, van de nieuwste modellen tot afgeprijsde modellen van vorig jaar en gebruikte testfietsen die beschikbaar zijn tegen een onklopbare prijs. Zoeken, vinden, kopen. Zo simpel kan het zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief