Ortlieb fietstassen

Bekijk:

Waarom zou je moeten investeren in waterdichte Ortlieb tassen?

Op de fiets, wat het weer ook voor je in petto heeft - geen probleem. Er zijn regenjassen. Maar je komt op kantoor aan en haalt kletsnatte papieren uit je tas? Niet goed...

Je hebt eindelijk je bestemming bereikt op een fietstocht in de regen, je kijkt uit naar warme, droge kleren en de inhoud van je tassen is net zo nat als jij. Vervelend.

Je hebt de hele dag bergaf gereden, bent in een beek of twee geweest en nu zwemt je gereedschap en roest het weg.

Klinkt niet zo geweldig, toch? Het had vermeden kunnen worden. Elk bedrijf stelt zijn eigen individuele eisen aan zijn producten. Super chic voor sommigen, onbreekbaar voor anderen. Ortlieb vertrouwt op waterdichte tassen. Zo simpel is het.

Absoluut waterdicht dankzij een speciaal lasproces

Nadat Hartmut Ortlieb, de oprichter van het bedrijf, tijdens het fietsen letterlijk in de regen werd achtergelaten door zijn tassen, begon hij met de ontwikkeling van een bagagedraagtas waarmee een natte verschoning van de kleding tot het verleden zou behoren. De eerste prototypes waren gemaakt van een dekzeil van een vrachtwagen (een rode, voor wie het precies wil weten). Het materiaal voldeed uitstekend aan de eis van waterdichtheid, maar de zwakke punten bleven de naden en de sluiting.

Een speciaal lasprocédé zorgde al snel voor strakke verbindingen, de rolsluiting en een waterdichte ritssluiting maakten de tassen niet alleen spatwaterdicht, maar ook absoluut waterdicht en stofdicht. Verschillende maten en sluitingsmogelijkheden maken van Ortlieb tassen de perfecte metgezel voor alle outdoor activiteiten.

Ortlieb zadeltassen en stuurtassen

Klein maar fijn zijn de Ortlieb zadeltassen en stuurtassen. Zadeltassen zijn geschikt met een inhoud van ca. 0,6 liter voor een paar belangrijke reserve-onderdelen en de voordeursleutel. Als je gewoon wilt rijden zonder je zorgen te hoeven maken over veel bagage, is een zadeltas een geweldig ding. Geld en een mobiele telefoon opbergen is moeilijk.

Maar gelukkig zijn daar stuurtassen voor. Ze bieden iets meer ruimte dan de gemiddelde zadeltas, tussen 2,7 (Ortlieb Ultimate Compact) en 7 liter (Ortlieb Ultimate6 Pro) om precies te zijn. Genoeg voor waardevolle spullen en snacks. Om deze belangrijke bezittingen altijd in het zicht te hebben, zit de tas aan het stuur, maar heeft hij ook een schouderriem en kan hij met een handvat worden afgenomen. Zo heeft je jouw waardevolle spullen altijd bij je en zijn ze goed beschermd tegen diefstal. Modellen zoals de Ultimate6 Classic hebben een plat, transparant dekselcompartiment. Kaarten, navigatieapparatuur of mobiele telefoons zijn daar goed opgeborgen en waterdicht, maar je kunt ze toch altijd zien. Een heel bijzonder item is de Ortlieb Ultimate6 Pro E stuurtas. Deze kan stroom afnemen van een naafdynamo via contactpunten die in de houder zijn geïntegreerd en zo onderweg jouw mobiele telefoon en andere apparaten opladen.

Ortlieb draagtassen

Koffers en tassen worden klassiek op de bagagedrager gemonteerd. Als je jouw bagage in stijl en zonder kreuken wilt vervoeren, is de Ortlieb Travel Biker, een "laars voor op de fiets", een goed alternatief voor de nogal nonchalante tassen waarin je jouw kleding meer propt dan inpakt. Als je jouw fiets wilt veranderen in een party shuttle, dan zult je de Rack Box geweldig vinden. Superlicht en gemaakt van voedselveilig EPP, houdt hij drankjes koel tot je aankomt bij de steengroevevijver. En natuurlijk de vissticks op weg naar huis van de supermarkt.

Raar fietstassen

Ortlieb heeft verschillende versies van achtertassen in zijn gamma. Ze verschillen vooral in hun uiterlijk. Er zijn de bekende fietstassen met een inhoud van 23 tot 40 liter in het typische vrachtwagenzeiluiterlijk. Het uiterlijk van de Urban Line is veel onopvallender. Kantoortassen zoals de Ortlieb Commuter-Bag Urban Line hebben een gewatteerd laptopvak voor apparaten tot 15,4 inch, een pennenhouder en andere voorzieningen. Zoals alle Ortlieb-fietstassen kan hij met het Quick-Fix-systeem aan de bagagedrager worden bevestigd. Natuurlijk, de tassen zijn waterdicht. Alle fietstassen kunnen ook als schoudertas dienen wanneer ze niet aan jouw fiets hangen. Dankzij het gewatteerde draagsysteem aan de achterkant is het Ortlieb Vario-model net zo goed een rugzak als een fietstas, waarin met gemak A4-documenten en laptops van 15,4 inch en nog veel meer passen.

Lowrider tassen

De lowrider tassen van Ortlieb zijn in feite de iets kleinere tegenhangers van de achtertassen. Ze hebben "slechts" een inhoud van 25-30 liter, wat ervoor zorgt dat jouw voorwiel niet wordt overbelast. Om statische redenen is het raadzaam te investeren in twee identieke tassen en de lading symmetrisch links en rechts van het voorwiel te verdelen. Ze zijn ook ideaal voor montage op kleinere fietsen, zodat trotse jeugdige fietsers hun eigen bagage kunnen dragen. Natuurlijk kunnen de koffers net zo gemakkelijk met Quick-Fix aan de bagagedrager worden bevestigd, en ze zijn ook nog eens waterdicht - een erezaak.

Ortlieb Reisset

Als je gewoon op de fiets wilt stappen zonder na te hoeven denken over welke combinatie van tassen het meest zinvol zou zijn, kunt je gewoon terugvallen op de Ortlieb Travel Set. Het Ortlieb team heeft voor je de koppen bij elkaar gestoken en een combinatie van vier tassen samengesteld waarin je alles kunt opbergen wat je nodig heeft voor een langere fietstocht. De set bestaat uit twee achtertassen, een stuurtas en de Ortlieb Travel Biker draagtas.

Design gekoppeld aan hoge functionaliteit

Het design van de Ortlieb fietstassen is eerder sober en daardoor tijdloos. Patronen zijn grotendeels achterwege gelaten. Afgezien van de Urban Line zijn de tassen echter ook verkrijgbaar in zwart en vele signaalkleuren. Dit is niet alleen om esthetische redenen; felle kleuren worden niet gemakkelijk over het hoofd gezien bij slecht zicht. Een in het oog springende tas verhoogt dus jouw veiligheid op de weg.

De Ortlieb High Visibility Line doet de rest. De stof van de hele tas is verweven met reflecterende draden, waardoor de hele tas in een kattenoog verandert.

Als je liever iets onopvallender bent, vindt je het in de Black'n White-serie van Ortlieb, die puur zwart en wit is. Alle tassen scoren gelijk met een laag gewicht en bijzonder duurzame kwaliteit. Naast bagage voor klassieke fietsen heeft Ortlieb ook tassen speciaal voor ligfietsen in het assortiment.

Ortlieb tassen kopen op BikeExchange

Verschillende dealers bieden honderden Ortlieb fietstassen aan op BikeExchange. Klik door de zoekresultaten en bestel vandaag nog jouw nieuwe lievelingstas. Of maak een voorselectie op onze online marktplaats. Wij vertellen je waar je Ortlieb tassen kunt krijgen bij een dealer bij je in de buurt. Tegen de beste prijzen, natuurlijk. En waterdicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief