Fietstassen

Bekijk:

Fietstassen – veilig, gemakkelijk en milieuvriendelijk

Ooit al met een boodschappentas aan je stuur gefietst? Sturen gaat moeilijk en met wat pech haal je je eigen voorwiel onderuit. Niet praktisch. Een fietstas op je bagagedrager achteraan maakt niet alleen je handen vrij, maar verlegt ook het gewicht op je fiets. Achteraan is het veel gemakkelijker om je stabiliteit te houden. Dubbele fietstassen zorgen er voor dat het gewicht langs twee kanten gespreid wordt.

Verder is het gewoon enorm simpel om altijd een fietstas ter beschikking te hebben. Als je een terrasje gaat doen op een zomeravond, stop je er een jas in. Woon je in een drukke stad en heb je een kanjer van een fietsslot? Steek het in de tas. Is parking vinden bij de bakker of slager een rotkarwei? Doe je inkopen met de fiets en dat probleem is ook weer opgelost. De voordelen blijven maar komen.

Wat is een goede fietstas?

Een degelijke fietstas voldoet aan een paar criteria. Eerst en vooral moet het gemakkelijk en stevig te bevestigen zijn op je bagagedrager, zonder het moeilijk te maken om er weer af te halen. De meeste tassen hebben velcro riempjes die vast te maken zijn aan je bagagerek en fiets, zodat de tas nergens te hard schudt tijdens het rijden. Het kan natuurlijk niet altijd mooi weer zijn. Daarom bestaan er ook veel waterafstotende of waterdichte fietstassen. Zo blijven je spullen heel het jaar door mooi droog.

Het oog wil ook wat. Een zwarte of grijze fietstas is heel neutraal, maar velen verkiezen toch opvallende en hippe kleuren. Bloemen, diertjes, patroontjes,... hier op BikeExchange vind je er heel wat. Een leuke extra hierbij is dat een opvallende fietstas effectief harder opvalt, dus ook in het verkeer. Veel tassen specifiek gericht op woon-werkverkeer of koeriersdiensten zijn vaak afgewerkt met reflecterende stroken voor extra zichtbaarheid in het verkeer.

Fietstassen kopen op BikeExchange

Heel veel fietsenwinkels die je terugvindt op BikeExchange bieden fietstassen aan. Op deze pagina vind je al een greep uit hun aanbod. Links kan je de zoekresultaten filteren op kleur, materiaal en volume. Zo kan je heel gericht zoeken naar een tas die je mooi vindt, die past bij je gebruik en die exact zo groot is als je zelf denkt nodig te hebben.

Aarzel niet om in de winkel zelf te gaan kijken of er nog meer tassen zijn die misschien beter bij jouw stijl of behoeften passen. Je kan bij elke aparte advertentie ook altijd rechtstreek contact opnemen met de verkoper. Zo kun je de hele dag door via mail of telefoon vragen stellen, advies vragen en zelfs afspraken maken om langs te komen. Van thuis uit researchen naar een degelijke fietstas was zelden zo simpel als hier en nu bij ons.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief