Abus fietssloten

Bekijk:

Algemene informatie over Abus sloten

Ze zien er graag een beetje lomp uit, maar zelfs dat is opzettelijk, dan is een opvallend slot met het opschrift "Abus" een signaal voor elke dief uit de verte dat hier geen gemakkelijke prooi te maken valt.

Vader August Bremicker en zijn zonen begonnen de geschiedenis van het bedrijf in 1924 met een hangslot in de werkplaats in de kelder thuis. Van een met succes op de markt gebracht hangslot, was het niet ver meer naar de eerste fietssloten. Abus fietssloten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in talrijke varianten, veiligheidsniveaus, kleuren en prijsklassen, met combinatieslot of sleutel.

Jaarlijks worden in Duitsland 300.000 fietsendiefstallen gemeld, en het aantal niet-gemelde gevallen ligt waarschijnlijk aanzienlijk hoger. Ongeveer tien procent van deze diefstallen wordt opgelost, de rest van de fietsen verdwijnt gewoon en de dieven worden nooit gevonden. Opdat je niet de pech zou hebben jouw fiets in deze statistieken terug te vinden, moet je voorzorgsmaatregelen nemen.

Belangrijke informatie over het kopen van een fiets

Hoe hoger de aankoopprijs van de fiets, hoe meer je moet investeren in een goed slot. Deskundigen bevelen aan nog eens 10 procent van de aankoopprijs te investeren in beveiligingstechnologie. Maar ook als jouw fiets een hoge sentimentele waarde heeft, is een veilig slot een investering die de moeite waard is, want niet alleen dure fietsen worden gestolen en vervolgens verkocht. Vaak worden oude of goedkope fietsen die niet of onvoldoende beveiligd zijn, meegenomen om van A naar B te komen, en als ze in B aankomen blijven ze rondslingeren of worden ze weggegooid.

Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, moet je een dure fiets in het zicht parkeren en met twee sloten beveiligen. De ene moet het achterwiel met het frame verbinden, de andere het frame met een onbeweeglijk voorwerp zoals een hek of een straatlantaarn. Abus biedt een combinatieset aan bestaande uit het U-slot 32/150HB230+USH32 en het kabelslot Cobra 10/140 met een gemeenschappelijke sleutel.

Om het dieven zo moeilijk mogelijk te maken, is het ook raadzaam de fiets aan een groot, onwrikbaar voorwerp vast te zetten of meerdere fietsen aan elkaar vast te maken. Bovendien zijn Abus sloten met sleutels moeilijker in te breken dan fietssloten met een combinatie.

Abus sloten bieden topproducten in alle gangbare fietsslottypes zoals vouwsloten, U-sloten, gepantserde kabelsloten, kettingsloten, framesloten en spiraalkabelsloten. Er is geen uniforme classificatie van de veiligheidsniveaus van fietssloten, dus heeft Abus haar eigen systeem gecreëerd. De sloten zijn onderverdeeld in 15 veiligheidsniveaus, wat het brede gamma van producten overzichtelijker maakt.

Zodat je verder kan bladeren in de juiste categorie, krijg je een overzicht van de verschillende sloten uit het Abus assortiment.

Abus spiraalkabelsloten

Spiraalkabelsloten vormen de basisuitrusting voor een goedkope, oudere fiets. Met beveiligingsniveau 3 is de Abus Primo bijvoorbeeld ontworpen om te voorkomen dat een dief een gemakkelijk beschikbaar vervoermiddel steelt, want een fiets die het waard is om te worden doorverkocht, moet ook worden beveiligd.

Abus frame sloten

Kader sloten zoals de Abus Shield of de Abus Tectic zijn permanent bevestigd, dus je hebt ze altijd bij je. Ze hebben een beveiligingsniveau tot 9, maar als je een waardevolle fiets hebt, kan je die beter op slot doen met een ander slot, bij voorkeur een slot waarmee je de fiets aan een object kunt vastmaken.

Abus kettingsloten

Hoe veilig een kettingslot is, hangt vooral af van de dikte van de ketting. Hoe dikker en zwaarder de ketting, hoe zwaarder het apparaat dat de dief bij zich moet hebben. Alle Abus kettingsloten zijn omhuld met een textiel hoes, die de fiets beschermt tegen krassen. Deze textielen jacks maken een extra breed scala aan ontwerpen mogelijk, van neonkleuren tot roze Lillifee fietssloten of raketprints - voor elke smaak is er een passend fietsslot in het assortiment. De Abus kettingfietssloten bieden beveiligingsniveaus 2 tot 6, afhankelijk van de ketting en het geïnstalleerde slot.

Abus kabelsloten

Abus kabelsloten zitten ook in de middenmoot, althans wat veiligheid betreft. Het Cetero slot heeft een niveau 8, Key Combo een niveau 4, Primo Color een niveau 3. Het is een basisbeveiliging, maar ongecompliceerd in gebruik, het eigen gewicht blijft hanteerbaar, de langere modellen kunnen gemakkelijk om meerdere fietsen of om een fiets en een straatlantaarn gewikkeld worden.

Abus kabelsloten

Abus kabelsloten zitten ook in de middenmoot, althans wat veiligheid betreft. Het Cetero slot heeft een niveau 8, Key Combo een niveau 4, Primo Color een niveau 3. Het is een basisbeveiliging, maar ongecompliceerd te hanteren, het eigen gewicht blijft hanteerbaar, de langere modellen kunnen gemakkelijk om meerdere fietsen of om een fiets en een straatlantaarn gewikkeld worden.

Abus vouwsloten

Abus schat de meeste van zijn vouwsloten op beveiligingsniveau 15, en terecht. Je vindt ze allemaal onder de merknaam Bordo. Om de stalen vouwstaven te breken, moet een dief echt serieus zijn en zwaar gereedschap bij zich hebben. In tegenstelling tot andere sloten kunnen vouwsloten echter slechts in één richting worden gebogen; het kan dus moeilijk zijn om ze bijvoorbeeld rond de zadelpen te wikkelen. Daarom zijn er de praktische framehouders die je Bordo veilig opbergen terwijl je trapt. Een bijzonderheid op de markt is het Bordo Alarm, dat een 100 dB luid alarmsignaal geeft wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Abus U-locks

Een solide stalen beugel vergrendeld met een grendel met een hoogwaardige sluitcilinder - geen wonder dat Abus U-sloten beveiligingsniveaus 9 tot 15 bieden. Bovendien worden U-sloten uitdrukkelijk aanbevolen door de politie en verzekeringsmaatschappijen. Dus als je in het bezit bent van een hoogwaardige fiets, is deze perfect beveiligd met een Abus U-slot op een vast object.

Klein slot, groot effect - Nut Fix

Een fiets waarvan het zadel of het voorwiel is gestolen is bijna even vervelend als een fiets die helemaal verdwenen is. Met de Nut Fix, heeft Abus een unieke ontwikkeling op de markt gebracht die precies dat kan voorkomen. Moerbevestigingsdoppen zetten de moeren vast waarmee het zadel of de wielen op hun plaats worden gehouden en kunnen alleen worden geopend wanneer de fiets op zijn kant is gelegd. Dus als jouw fiets met een onkraakbaar slot aan een vast voorwerp is vergrendeld en niet op zijn kant kan worden gedraaid, zijn het zadel en de wielen veilig.

Onze dealers hebben een ruim assortiment Abus fietssloten, klik door de zoekresultaten tot je het juiste slot vindt, dan kun je je nieuwe droomslot direct bestellen of afhalen bij een dealer bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief