Fietsshirts

Bekijk:

Het onderwerp fietsshirts zal meer belangstelling hebben van de ontspannen, relaxte fietsers. Of MTB rijders die zich qua outfit meer thuis voelen in het skaterskamp dan in de wielersport. Want in tegenstelling tot de huiddichte fietstruien of jerseys, zijn wielershirts wat wijder uitgesneden, en aan velen is op het eerste gezicht niet te zien dat de drager functionele kleding draagt. En daarom heeft onze fiets shirt categorie iets voor iedereen die geniet van stressvrij fietsen in hun vrije tijd, ontspannen fietstochten wil beleven of geniet van off-road ritten zonder de druk van competitie.

De snit van de shirts is niet zo nauwsluitend als je vaak bij wielrennen ziet. Je kunt dus een min of meer "casual look" dragen, hoewel de fietsshirts voor vrouwen natuurlijk nog steeds getailleerd zijn. Maar de hele coole uitstraling logenstraft het feit dat de shirts alle functies bevatten die je van moderne fietskleding mag verwachten.

Moderne functionele materialen van wielershirts

De stoffen waarvan de overhemden zijn gemaakt, zijn meestal synthetische vezels. Polyester, lycra, elastaan en polyamide zijn hier de toverwoorden. Sommige fietsshirts hebben ook een klein aandeel natuurlijke vezels, zoals katoen of merinowol. Deze combinatie zorgt ervoor dat de hemden aangenaam aanvoelen op de huid en niet schuren of krassen. Natuurlijk zijn ze ook bijzonder elastisch.

Zoals gebruikelijk bij sportkleding, zijn de fietsshirts ademend. Er is een luchtuitwisseling die warmteophoping voorkomt en zweet snel laat drogen. Sommige stoffen zijn in staat om vocht specifiek naar buiten te transporteren. Actief vochttransport brengt transpiratie naar de oppervlakte via het capillaire effect. Hij kan aan de buitenkant drogen en is niet langer verantwoordelijk voor plakkerige, kille overhemden. Dit houdt ook de ontwikkeling van geuren onder controle. Als je veel zweet, kunt je kiezen voor fietsshirts met een chemische afwerking die voorkomt dat geurtjes zich ophopen. De vezelmix zorgt ervoor dat de overhemden lang meegaan zonder al te veel slijtage te vertonen of draden te trekken. Zij hebben ook uitstekende waseigenschappen en drogen bijzonder snel. Dit is vooral praktisch als je een meerdaagse fietstocht wilt maken, maar jouw bagage niet te zwaar wilt beladen. Je kunt het fietsshirt 's avonds uitwassen, het droogt 's nachts, en de volgende ochtend kunt je weer op weg.

Fit

De pasvorm speelt een eerder ondergeschikte rol bij kledingstukken met wijde snit, maar bij fietskleding zorgen de fabrikanten er altijd voor dat de shirts comfortabel zitten, niet schuren of insnijden, en dat ze dat ook doen met de speciale houding op de fiets. Een fietsshirt zal de bewegingsvrijheid van jouw armen dus niet beperken, maar het ruggedeelte of zelfs de hele zoom is iets lager geplaatst dan bij andere topjes. Dit voorkomt dat je de aandacht trekt met een onvrijwillig rugdecolleté.

Een fietsshirt kan worden gedragen als een T-shirt met korte mouwen of als een shirt met lange mouwen dat kan worden gebruikt als buitenste laag zoals een pullover. Overhemden met een wolgehalte hebben uitstekende verwarmende eigenschappen, zodat ze bijzonder geschikt zijn als baselayers voor het koude seizoen.

Bike shirts voor op kantoor

Wil je op de fiets naar kantoor en niet helemaal bezweet binnenkomen? Maar je kan daar niet gezien worden in sportkleding? Ja, dat kan je wel! Er zijn fietsshirts waaraan niet te zien is dat het functionele kleding is. Geruite stof, overhemdkraag en knoopsluiting voor, borstzak - het is er allemaal om de perfecte illusie te scheppen.

Er is een breed scala aan kleuren, fiets shirts zijn beschikbaar voor mannen en vrouwen in veel verschillende variaties. Ze zijn meestal een- of tweekleurig. Om de normale look te perfectioneren, worden de shirts bedrukt met foto's of teksten, zodat ze visueel niet verschillen van de conventionele mode.

Fietsshirts - Grote selectie op BikeExchange

U vindt hier een breed scala aan fietsshirts die je rechtstreeks bij BikeExchange kunt bestellen tegen de beste prijzen. Maar je kunt ook naar een van onze dealers gaan - je vindt ze onder "Vind een dealer" - om shirts te passen, te kiezen en meteen mee naar huis te nemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief