Shimano Fietsschoenen

Bekijk:

Een introductie in de wereld van Shimano fietsschoenen

Fietsen kan een slechte dag beter maken en een geweldige dag gedenkwaardig! Ok, toegegeven, de slogan is gestolen - van Shimano. Zij werken voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen om jouw persoonlijke fietservaring onvergetelijk te maken.

Als je de betreffende Shimano homepage bekijkt, is het moeilijk te geloven dat dit "slechts" over de ontwikkeling van schoenen gaat en niet over raketwetenschap. Volgens hun motto "Power to the Pedal" is rekening gehouden met alle disciplines, anatomische en landschappelijke omstandigheden. De schoen is de directe link tussen de berijder en het pedaal, dus het schoeisel is belangrijk voor een optimale interactie en controle tussen de twee.

Technologieën voor wegwielrennen en MTB

Het bovenwerk van Shimano fietsschoenen bestaat uit verschillende lagen die een optimale krachtoverbrenging combineren met een aangenaam draagcomfort. De uitgekiende combinatie van verschillende lagen en membranen stelt Shimano in staat voor elke behoefte de perfecte schoen op de markt te brengen. Speciaal ontwikkelde 3D mesh stoffen resulteren in fietsschoenen zoals de racefiets schoen Shimano RP 5 - bijzonder ademend, lichtgewicht en slijtvast. Isolerende, waterdichte en ademende membranen maken van de Cross Mountain schoen XM9 het ideale schoeisel als het niet alleen over berg en dal gaat, maar ook door beek en modder. Een DRYSHIELD membraan in combinatie met een fleece voering brengt je warm en droog door ijzige tijden in de RW5 winterschoen.

Alle materialen zijn zacht en comfortabel om te dragen, er zijn geen druk- of schuurplekken. Om de schoen nog perfecter aan de voet aan te passen, maakt Shimano gebruik van verschillende sluitsystemen. Klittenbandsluitingen die perfect aan de anatomie zijn aangepast, vetersystemen, ultraplatte ratelsluitingen, de innovatieve BOA-draaisluiting of een combinatie daarvan bevestigen de schoen stevig aan de voet, brengen de trapkracht zonder verlies over en verdelen de belasting gelijkmatig.

Soles for every riding style

Shimano heeft een speciale focus op zolen. Als een directe link tussen fiets en biker zijn de zolen van de fietsschoenen precies aangepast aan de behoeften van de verschillende rijstijlen. Wegschoenen, bijvoorbeeld de PR5, hebben ultralichte carbonverstevigde zolen, terwijl de meer toegankelijke MTB-schoenen zoals de XC7 of AM5 gripvaste profielzolen hebben die slechts gedeeltelijk verstevigd zijn, afhankelijk van het model.

Voor betere loopeigenschappen bij het duwen hebben de berg trekking schoenen XM9 en XM7 anti-slip VIBRAM-zolen, terwijl enduro- en downhill-schoenen vertrouwen op een rubbersamenstelling van Michelin.

Design en functies van Shimano schoenen

Alle Shimano fietsschoenen zijn van nature gebouwd om zelfs het zwaarste gebruik te weerstaan. De bijzonder slijtagegevoelige zones op de hiel en de tenen worden duurzamer gemaakt met naar buiten verplaatste rubberen teenkappen of hielkappen, en dit beschermt ook de voet eronder tegen verwondingen.

Het ontwerp van Shimano fietsschoenen scoort met een onovertroffen bereik. Van eenvoudige, tijdloze modellen als de GR9 tot de visueel nogal sjieke Shimano S-Phyre racefietsschoenen, er is voor elke smaak een passende look.

Natuurlijk heeft Shimano fietsschoenen voor vrouwen in alle stijlen in haar assortiment, weg, MTB, city...speciaal aangepast aan de anatomie van vrouwenvoeten en in een vrouwelijk design. Overigens - een optimale pasvorm van de schoenen bereikt je met de optimale basis, d.w.z. de Shimano fietssokken, en vooral de S-Phyre sokken, de perfecte aanvulling op de S-Phyre schoenen.

Shimano fietsschoenen kopen op BikeExchange

Wie graag het laatste uit zijn schoenen haalt, zal blij zijn met het enorme aanbod reserveonderdelen. Alle slijtdelen die niet voor de eeuwigheid kunnen worden gebouwd, zelfs niet met het meest zorgvuldige ontwikkelingswerk, kunnen later worden gekocht. Je kan gemakkelijk schoenplaatjes, vetersystemen, hielkussentjes, schoenplaatjes en zolen krijgen en jouw schoenen weer aan de praat krijgen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief