Bontrager Schoenen

Bekijk:

Het merk is ontstaan uit de filosofie: Als we als fietser niet kunnen vinden wat we zoeken, dan maken we het gewoon zelf. Keith Bontrager is begonnen met het bouwen van onverwoestbare mountainbikeframes, maar heeft inmiddels in de gehele wielersport zijn sporen nagelaten. Met nieuwere en geavanceerdere gereedschappen, maar met hetzelfde doel worden nu moderne producten vervaardigd. En dat doel is rijden en genieten!

Bontrager fietsschoenen

Bontrager fietsschoenen staan bekend om hun lage gewicht. De meeste Bontrager schoenen zijn modieus, en zijn uitgevoerd in zowel zwart en wit als in felle kleuren. De schoenen zijn voorzien van brede klittenband straps, BOA sluitingen of een combinatie van deze sluitingen. Ook zijn er schoen die gesloten worden met een buckle, eventueel in combinatie met klittenband straps. BOA sluitingen zijn eenvoudig, veilig en zeer praktisch. De schoen is te sluiten door een paar keer aan het veterwiel, de ronde knop bovenop de schoen, te draaien. De sterke kevlar draden trekken de schoen stevig rond je voet. Om de schoen uit te trekken hoef je alleen maar aan de ronde knop te trekken. Sluitingen met een buckle zijn eveneens ideaal om de schoenen stevig rond je voeten te laten sluiten. De werking is hetzelfde als bij een spanband. Je voert de strap in en trek een aantal keer aan de buckle. Bij iedere keer trekken wordt de strap een beetje strakker getrokken, totdat deze nauw rond je voet sluit. Ook de klittenband straps zorgen ervoor dat de schoenen stevig om je voet zal sluiten. Hierdoor gaat je voet niet schuiven in de schoen. Maar met deze straps krijg je je schoenen minder strak rond je voet als met andere sluitingen. De meeste schoenen hebben enkele kleine openingen welke voorzien zijn van mesh. Dit zorgt voor extra ventilatie bij je voet.

Plus- en minpunten

Bontrager fietsschoenen hebben een mooi uiterlijk. De schoenen zijn van een glad materiaal dat makkelijk schoon te houden is. De schoenen zijn uitgerust met een stijve zool, bij de duurdere modellen is deze zool van carbon. De binnenzool is vormbaar waardoor deze precies afgestemd wordt op je voet. De schoenen zijn hierdoor erg comfortabel. Door de stroeve voering van de hak zorgt ervoor dat je voet niet snel zal schuiven in de schoen. Een minpuntje van de fietsschoenen van Bontrager is dat ze erg smal zijn. Passen is dus zeker aan te raden als je Bontrager fietsschoenen wilt aanschaffen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief