Fietsschoenen

Bekijk:

De juiste fietsschoenen kopen

Het grootste verschil tussen fietsschoenen en gewone schoenen zijn de zolen. Speciaal voor het fietsen ontwikkelt schoeisel is voorzien van een veel stijvere zool. Het principe is simpel: hoe minder de zolen buigen, hoe meer kracht er vanuit de voet overgebracht kan worden op de pedalen. Dit effect wordt nog verder geoptimaliseerd door de onderkant van de zolen te fixeren op de pedalen met een kliksysteem.

Fietsschoenen kopen kan in allerlei soorten en maten, net als bij gewone schoenen. Dansen op wandelschoenen is niet zo prettig, net als mountainbiken met triatlonschoen. Verder zijn er speciale winterschoenen en overschoenen voor koude en barre weersomstandigheden. Op onze portal zijn fietsschoenen naar gebruik te selecteren, bijvoorbeeld Racefiets schoenen of MTB schoenen. Overschoenen en schoenplaatjes zijn via de menubalk bovenaan de homepage te vinden onder schoenen en vervolgens accessoires.

Fietsschoenen kopen met kliksysteem

Raceschoenen en mtb schoenen zijn altijd compatibel gemaakt voor een kliksysteem. Zoals vermeld wordt daardoor de kracht vanuit de voeten geoptimaliseerd. Bovendien kun je dan niet alleen maar duwen op de pedalen, maar ook trekken. Zo haal je het maximale rendement uit je trapbewegingen. Hiertoe zijn systemen ontworpen waarbij schoenplaatjes onderaan de zool vastgeklikt kunnen worden aan de pedalen. Het meest gangbare systeem zijn SPD schoenen met SPD schoenplaatjes en bijbehorende klikpedalen. Het juist afstellen van dit kliksysteem is belangrijk. Je wilt immers soepel in en weer uit de pedalen kunnen klikken. In de fietsspeciaalzaken waar BikeExchange mee samenwerkt, wordt je daarbij deskundig geholpen.

Online fietsschoenen kopen

In onze online shop kun je 24 uur per dag en 7 dagen in de week fietsschoenen kopen. Ook kun je naar een winkel in de regio gaan om te passen en meten. Alles is mogelijk via onze handige filterfuncties links bovenaan deze pagina. Zo maak je eenvoudig en snel een selectie op basis van jouw voorkeuren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief