Fietsrollen | Biketrainers | Trainingsrollen | Hometrainers

Bekijk:

Je eigen fiets op de fietstrainer

Het nadeel van een hometrainer is dat er weinig modellen zijn die het gevoel van een racefiets kunnen nabootsen. Er gaat niets boven het fietsen op je eigen fiets, die geheel aan jouw lichaam is aangepast. Daarom is je fiets op de fietstrainer te plaatsen en kun je meteen fietsen. Je blijft weliswaar op dezelfde plek staan, ondanks je bewegingen, maar tegenwoordig is het mogelijk om programma's in te stellen die diverse beelden projecteren die synchroon zijn met je tempo. Op een fietstrainer kun je tevens verschillende weerstanden instellen. Dit zorgt voor bijvoorbeeld de imitatie van een klim.

Conditie verbeteren op rollen

Natuurlijk is een fietstrainer ook een goede work-out tijdens het seizoen. Het hoeft niet enkel te dienen als wintervoorbereiding. Op losse rollen trainen vergt oefening, maar levert uiteindelijk een fraaie fietservaring op. Het principe is erg eenvoudig: de fiets rijdt vrij op rollen. Het is wat wennen, gezien evenwicht bewaren voornaam is. Met stuurbewegingen blijft de fiets op de rollen. Indien die evenwichtsoefening teveel van het goede is, kan het achterwiel vast in de frameconstructie van een fietstrainer gemonteerd worden of op een statief worden geplaatst. Dit zorgt voor stabilisatie, waardoor er minder energie uitgaat naar het balanceren op de rollen. Sommige fietstrainers komen met magneetremsystemen, trainingscomputers, hartfrequentiemeters of geanimeerde landschappen. Er zijn vele varianten op verschillende modellen mogelijk.

Slim en realistisch fietsen

Het is mogelijk om met een interactieve fietstrainer aan de slag te gaan. Met trainingsvideo's wordt de ultieme wielren-ervaring nagebootst. Met het multi-player systeem Zwift kun je online met fietsers van over de hele wereld rijden. Sommige fietstrainers registreren stuurbewegingen, zodat de beelden zich aanpassen op je beweging. Met een fietscomputer, kun je de rol, lucht- en hellingweerstanden voelbaar maken door het remprincipe. Simulatie van stijging is mogelijk. Sommige fietstrainers gaan tot 8%. Veel wielren-Apps zijn ook toe te voegen aan de fietscomputer.

Fietstrainer of op rollen?

Rollerbanken kosten minder moeite. Je zet je eigen fiets op de rollers, traint jezelf in evenwicht en kunt vervolgens beginnen met het maken van kilometers. De ervaring leert dat rijden op rollen niet veel verschilt van rijden op de weg. Het heeft dus een groot fietsgemak. Veel professionele wielrenners en baanrenners gebruiken rollerbanken. Maar vooral voor opwarming, omdat je slechts 1 weerstandsniveau hebt. Een fietstrainer biedt meer mogelijkheden, zodat je efficiënter intervaltrainingen en dergelijke kunt uitvoeren. Een rollerbank is fietsen zonder obstakels, terwijl je met een fietstrainer weerstanden kunt instellen. Met de technologische innovatie is het met een fietstrainer mogelijk om een echte fietsrit na te bootsen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief