For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsaccessoires
Fietspompen
Handpompen
202
Voetpompen
58
Andere pompen & toebehoren
12
Demperpompen
4
Merken
Lezyne
125
BBB
75
Bontrager
67
KTM Bike Industries
2
Pro
2
SKS
2
Topeak
2
Zefal
1
Meer merken
Models
Air Rush Regulator 2016
6
Air Support HP Pro S 2016
5
CONTROL DRIVE CO2 16g Black 2017
5
Flash Charger Tubeless Ready 2016
5
HP DRIVE - S Black 2017
5
PRESSURE DRIVE - S Black 2017
5
SPORT DRIVE HP - S Black 2017
5
TECH DRIVE HV - S Black 2017
5
More models
Winkels
Chamizo Fietsen BVBA
71
Fietsen Oostvogels
56
Niels Albert Bike Store
28
Ampe Fietsen
26
Aerts Action Bike
23
B-Cycle bvba
19
Fietsen Philip
11
Robeet Bike Style
9
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats

Fietspompen

Bekijk:

Een goede voorbereiding

Enkele voorbereidingen kan je het beste doen vlak na een training of wedstrijd. Je racefiets schoonmaken is een van die dingen. Door je fiets schoon te maken heb je langer plezier van je fiets. Zorg dat je modder en viezigheid van je fiets spoelt. Maak je ketting en kransjes schoon, en smeer alles weer met speciale kettingolie. Hierdoor weet je dat je fiets klaar staat voor de volgende keer dat je hem wilt gebruiken. Vlak voor een tocht moet je ook nog wat kleine dingen doen. Een van de belangrijkste dingen is zorgen dat je banden op de goede spanning staan. Dit kan per tocht verschillen. In de regen gebruik je vaak een iets lagere bandenspanning als wanneer het droog is. Als je veel op gladde asfaltwegen gaat rijden is een iets hogere bandenspanning aan te raden. Zo heb je minder weerstand. De maximale bandenspanning kan je terugvinden op de zijkant van je banden. Controleer wel of je velgen deze spanning ook kunnen hebben!

Een goede fietspomp

Gebruik voor het oppompen van je banden een goede fietspomp met een manometer. Er zijn ook minder goede, goedkopere, fietspompen met manometer maar deze hebben vaak moeite om voldoende lucht in je band te krijgen. Racefietsbanden kunnen vaak opgepompt worden tot 8Bar, en sommige banden kunnen zelfs 10 Bar hebben. Een goedkope fietspomp kan vaak maximaal 8Bar pompen. De duurdere pompen gaan tot 11Bar, dus daarmee kan je je banden goed oppompen tot de gewenste spanning.

Ook onderweg goed voorbereid

Als je onderweg last krijgt van een lekke band wil je je band snel verwisselen en daarna met een goed gevulde band verder fietsen. Zorg daarom ook altijd voor een goede, compacte pomp voor onderweg. Er zijn ook pechpompjes met drukmeter. Belangrijk is het vooral dat je genoeg lucht in je banden krijgt onderweg. Er zijn voor onderweg ook handige pompje die met een patroon werken. Deze zijn compact en je blaast er binnen een paar seconden genoeg lucht in je band om verder te kunnen rijden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief