Specialized kleding

Bekijk:

Specialized - ook innovatief in kleding

Sinds het Amerikaanse bedrijf in 1974 zijn intrede deed op de fietsmarkt, heeft het tal van nieuwe ontwikkelingen op de markt gebracht. Gespecialiseerde kleding moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook functioneel. De Body Geometry-technologie zorgt voor comfort en perfecte prestaties. Het is niet de persoon die zich aan de apparatuur moet aanpassen, maar de apparatuur aan de persoon. Daarom werd in samenwerking met artsen een systeem ontwikkeld om het lichaam en zijn bewegingen nauwkeurig te meten. Er wordt rekening gehouden met drukverhoudingen en bloedsomloop, plus de resultaten van tests in de eigen windtunnel.

Jaar na jaar resulteert dit in een lijn wielerkleding die niet alleen visueel overtuigt, maar ook onovertroffen is op het gebied van comfort, functie en duurzaamheid. Naast de Body Geometry technologie bleef het andere baanbrekende idee aanvankelijk beperkt tot Specialized accessoires en fietsen, maar vervolgens werden de ontwikkelaars van de kledinglijn aan boord gehaald om het SWAT-principe ook daar toe te passen. Gelukkig staat SWAT in dit geval niet voor Special Weapons And Tactics maar voor Storage Water Air Tools.

De Specialized broeken, jacks en jerseys hebben strategisch geplaatste zakken waarin je je materiaal kunt opbergen. Ze zijn zo verdeeld dat je belangrijke onderdelen snel en gemakkelijk kunt bereiken. Sommige van de zakken zijn waterdicht, zelfs aan de binnenkant. Dit beschermt gevoelige apparatuur zoals jouw mobiele telefoon niet alleen tegen regen, maar ook tegen zweet.

Functionele sportkleding voor alle weersomstandigheden

De belangrijkste taak van sportkleding is het reguleren van vocht en het voorkomen van warmteophoping. Daarom gebruikt Specialized de nieuwste technologieën bij de productie van stoffen. De gepatenteerde stoffen zijn geselecteerd om je koel en droog te houden op de fiets bij warm weer. Of warm en droog in de winter, beschermd tegen kou, wind en regen. Omdat er in het koude seizoen steeds meer gefietst wordt, heeft Specialized in samenwerking met de ski- en snowboardkledingfabrikant 686 een collectie winterjassen en winterbroeken gelanceerd. In combinatie met thermische baselayers en accessoires zoals handschoenen en mutsen zorgt dit ervoor dat je het zelfs bij ijs en sneeuw niet koud krijgt. Vooral racefietsers zullen blij zijn om te horen dat Specialized het snelste racepak ter wereld voor je heeft in de Specialized S-Works Evade GC Skinsuit. Het materiaal is comfortabel om dragen, heeft een naadloze afwerking en maakt concurrenten tot 96 seconden sneller over 40 kilometer dankzij de aerodynamische buitenhuid.

Koop Specialized kleding in onze online winkel

Mooie stukken uit de nieuwe collectie en veel betaalbare modellen van vorig jaar wachten op je bij onze winkeliers. Ga nu op zoek naar je nieuwe fietsuitrusting. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kun je online bestellen of een dealer bij jou in de buurt vinden die Specialized fietskleding op voorraad heeft, zodat je alles kunt passen en mee naar huis kunt nemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief