Fietshelmen

Bekijk:

Fietshelmen in alle soorten en maten

Als je veilig wilt fietsen kun je niet zonder een fietshelm. Bovendien ziet het er nog cool uit ook. In de online shop van BikeExchange vind je precies de helm die bij jou past. Selecteer gewoon of het bijvoorbeeld gaat om een koershelm, mtb, bmx of kinderhelm en kies jouw lievelingskleur. Ook de maat kan natuurlijk aangegeven worden en nog veel meer. Omdat steeds meer fietsenwinkels met ons samenwerken wordt het aanbod alleen maar uitgebreider met steeds meer diversiteit. Een fietshelm kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Fietsendealers uit heel Nederland en Belgie bieden hun producten aan op BikeExchange. Het mooie is dat het aanbod voortdurend groeit, omdat steeds meer kleine en grote fietsenwinkels zich bij ons aansluiten. Het loont dus de moeite om regelmatig bij ons te kijken om het juiste materiaal tegen de beste prijs te kopen. Veel plezier met snuffelen!

Fietshelm voor kinderen, beginners en ambitieuze fietsers

Hoewel sommigen zich nog steeds hardnekkig verzetten tegen het dragen van een fietshelm, voornamelijk om esthetische redenen, maakt hij deel uit van het dagelijkse verschijningsbeeld in het hedendaagse wegverkeer. Om ervoor te zorgen dat elke motorrijder waar voor zijn geld krijgt, hebben we ook in dit segment een grote stijging doorgevoerd. Bij BikeExchange vindt je MTB-, Fullface-, Racefiets-, Vrijetijds- en toerhelmen, Kinderhelmen, Aero- en tijdrithelmen, Dirt, BMX en urban helmen in verschillende uitvoeringen. Je kunt ook een fietshelm kopen die niet in de gebruikelijke categorieën past. Onder Andere helmen vindt je coole Ribcap-modellen met beschermers en diverse andere helmen die je zeker zullen bevallen.

Een gedetailleerde beschrijving van de afzonderlijke categorieën vindt je op de desbetreffende categoriepagina en in onze uitgebreide koopgids. Een korte beschrijving is hier te vinden:

MTB / Fullface Helmen

Het eerste wat opvalt aan een mountainbikehelm is dat hij je hoofd meer bedekt dan andere helmen. Dat komt omdat mountainbikers off-road rijden en, door de voortdurend veranderende aard van het parcours, in alle richtingen kunnen vallen, als je het vergelijkt met rijders op de weg. De helmen zijn dus ook zwaarder dan racefietshelmen, maar minstens even robuust. Helmen met een volledig gezicht gaan nog een stap verder en beschermen het hele gezicht, wat ook dringend noodzakelijk is bij downhill en enduro rijden.

Racefiets helmen

Racefietshelmen bedekken hoofdzakelijk de voorkant van het hoofd en zijn licht en goed geventileerd. De professionele modellen zijn gemaakt van lichtgewicht carbon en hebben ventilatiespleten, zodat je een koel hoofd houdt en het gewicht niet te hoog is. De nadruk ligt op een optimale aërodynamica, en daarom zijn de helmen meestal zo glad en gestroomlijnd mogelijk.

Vrijetijdshelmen

Fietshelmen voor een ontspannen fietstochtje in het weekend, voor trekkingfans of forenzen zijn veel eenvoudiger uitgerust dan sporthelmen. Ventilatie en aërodynamicaspelen nauwelijks een rol, comfort en hoge stabiliteit wel.

Triatlonhelmen

Triatlonhelmen hebben vaak een achterpiek die de luchtstroom naar achteren afbuigt. De berijder moet echter een bepaalde zithouding aanhouden om hier optimaal van te kunnen profiteren - extreem voorovergebogen. Aerodynamica is het toverwoord hier, en de hele helm is ontworpen met dit in gedachten.

Koop een fietshelm en andere fietsaccessoires van een pro

Wij vinden het belangrijk dat je snel jouw weg kunt vinden in onze online fietsenwinkel en precies de producten kunt bestellen die je wilt. En als je bijzonder geïnteresseerd bent in een bepaalde helm en er nog vragen over hebt, bieden wij je de mogelijkheid rechtstreeks contact op te nemen met de dealer. Klik gewoon op het product van jouw keuze en je ziet in het onderste gedeelte welke winkelier deze aanbieding online heeft gezet. Als deze dealer niet noodzakelijk in jouw buurt is, bel hem dan gewoon op en laat je deskundig adviseren. Als je jouw nieuwe helm vooraf wilt testen en nagaan of hij bij je past, kunt je bij ons de dichtstbijzijnde winkel in jouw buurt zoeken. Bij BikeExchange is het absoluut niet moeilijk om een eersteklas fietshelm te kopen.

Fietshelmen van trendy topmerken

Als je al bekend bent met fietshelmen en op zoek bent naar een specifiek merk, kunnen wij je ook helpen. Giro, Alpina, Specialized, Cube, Melon of Bontrager - welk merk fietshelm je ook wilt kopen, in onze uitstekend geoutilleerde fietsenwinkel vind je zeker wat je zoekt. Je kunt jouw zoekopdracht in deze categorie zelfs filteren op kleur, prijs en hoofdomvang. Als je jouw nieuwe fietshelm wilt kopen bij een fietshandelaar bij je in de buurt, hoeft je alleen maar jouw gewenste locatie in te voeren. Je zult zien dat je nieuwe helm niet ver weg is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief